Na het binnenhalen van het kampioenschap vorige week mochten de dames van Jodanboys nog één keer aan de bak. Op 20 mei reisde Jodanboys Vr1 af naar sleeuwijk voor de laatste competitiewedstrijd. Al vroeg vertrokken de dames en staf met de bus van Almei Tours.

Om 12 uur wordt er afgetrapt in Sleeuwijk. Jodanboys had in de eerste fase van de wedstrijd de controle. Ondanks wat slordigheden ziet het spel er goed uit en staat Jodanboys goed. De dames creëren al snel wat kansen. Na een mooie aanval is het eerste schot op doel van Isabella in de 5e minuut. Niet veel later schiet Dina uit een corner net naast. Jodanboys combineert vaak goed door de verdediging van Sleeuwijk heen maar is in de afronding net niet scherp genoeg en te gehaast.

Met een mooie steekbal van Maaike wordt Noa vanuit achteruit weggestuurd. Helaas belandt haar schot in de handen van de keeper van Sleeuwijk, die een sterke wedstrijd keept. Ook Lisanne slaagt er niet in te scoren, haar schot gaat net over.
In de drinkpauze geeft Patrick aan dat hij niet tevreden is. Hij wil meer overtuiging en scherpte zien.

Net hierna is het raak. Romy haalt van afstand hard uit en raakt de lat. Uit de rebound weet Sophie in eerste instantie niet te scoren. De redding van de keeper is niet genoeg en Sophie schiet alsnog binnen. In de 26ste minuut staat het 0-1!

De rest van de eerste helft spelen de dames van Jodanboys goed. Via zowel de linker en rechterkant kan Jodanboys een paar keer gevaarlijk worden maar belonen ze zichzelf niet met een doelpunt. Net voor rust krijgt Jodanboys nog een kans. Uit een corner kan Dina hard binnen koppen maar de bal gaat net over.

Met een 0-1 voorsprong gaan de dames de rust in. Ook net na rust is het Dina die een grote kans krijgt. Een moeilijke bal kan Dina helaas niet niet binnen schieten.
In de 55ste minuut staan Renate, Janet, Carolien, Rebekka en Ghizlan om in te vallen. Zij vervangen Dina, Isabella, Noa, Elise en Romy.

Janet maakt een mooie een actie en schiet op doel maar haar schot is helaas net niet hard genoeg. Ook Sleeuwijk komt voor het eerst in de wedstrijd tot wat kansen. Via een corner kopt een speelster gevaarlijk binnen maar Daniëlle weet te redden.
Hierna volgen nog wat kansen voor Jodanboys maar zowel het schot van Demi als Lisanne gaat er niet in.
In de 77ste minuut is het wel raak. Na een goede actie van Janet schiet Lisanne eerst op de lat maar werkt ze vervolgens zelf de rebound binnen.

Niet veel later is het Carolien die scoort. Ze komt 1 op 1 en plaatst de bal mooi in de hoek. 0-3!!
Ook in de laatste 10 minuten creëert Jodanboys nog wat kansen. De keeper van Sleeuwijk kan een paar keer goed redden. Net voor tijd krijgt Sophie nog een kopkans na een voorzet van Lisanne.

Het is afgelopen en met een 0-3 overwinning gaan ook bij de laatste wedstrijd de punten mee naar Gouda. Bedankt allemaal voor al jullie support dit mooie seizoen! We hopen jullie in september weer langs de lijn te zien (in de hoofdklasse 😉