In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Zaterdag 13 mei stond de kampioenswedstrijd van Jodan Boys VR1 op het programma. Op een zonnig en goed gevuld Sportpark Oosterwei kwam naaste concurrent IJFC VR1 op bezoek. Het verschil, met nog 2 wedstrijden te gaan, was 5 punten wat betekende dat Jodan Boys VR1 aan een gelijkspel genoeg zou hebben om kampioen te worden. Jodan Boys VR1 wilde niet gokken op een gelijkspel en had zichzelf voorgenomen om voor de overwinning te gaan zonder hierin al te veel risico’s te nemen. De opkomst van beide teams was mooi. Met fakkels en vuurwerk werden de dames van beide teams welkom geheten. Aan de entourage lag het in ieder geval niet.

Het eerste deel was wat nerveus. Het spel speelde zich vooral op het middenveld af. Beide teams kregen een kopkans maar die leverden niets op. Jodan Boys VR1 kreeg wat schietkansen rand 16 maar die misten wat kracht.

Na 25 minuten moest Hannelot Bitter noodgedwongen naar de kant. Sophie Opschoor was haar vervangster. Na de drinkpauze kreeg Jodan Boys VR1 wat meer rust in het spel en kwam meer en meer op de helft van IJFC VR1 te spelen. In eerste instantie leverde het geen gevaar op. De eerste grote kans van de wedstrijd was meteen raak. Lisanne Hogeveen zette zichzelf na een goede individuele actie alleen voor de keepster en rondde beheerst af: 1-0. Wat een ontlading. Er viel gelijk een last van de schouders bij Jodan Boys VR1. Even later had het zomaar 2-0 kunnen staan. Een hoekschop belandde op het hoofd van Rebekka de Jong die hard de bal binnensloeg. Althans zo leek het… Met een uitstekende verdedigende actie werd de bal van de lijn gekopt. Er volgde weer een corner. Die werd tot net buiten de zestien weggewerkt. Renate Spee schoot de bal hard in maar de bal zeilde net over de lat. Hierdoor was de ruststand 1-0.

De Jodan Boys Vrouwen werd meegegeven om voor de bevrijdende 2-0 te gaan spelen. Maar nog steeds zonder al te veel risico’s. De spanning was redelijk uit de Goudse benen verdwenen en de tweede helft was nog maar een minuut oud toen Lisanne Hogeveen net over schoot. Niet veel belandde een kopbal van Lisanne Hogeveen op de kruising. Nog voor het uur kreeg IJFC VR1 een vrije schop maar keepster Daniëlle Hornes stond op de juiste plek. Kort daarna kreeg Jodan Boys VR1 weer een kopkans. Nu kopte Renate Spee net naast.

Jodan Boys kreeg meer en meer controle over de wedstrijd en een kwartier voor tijd verdubbelde Jodan Boys VR1 de score. Na een mooi boogballetje van Lisanne Hogeveen belandde de bal bij Renate Spee die de bal prachtig binnen volleerde. Een bevrijdende goal. IJFC VR moest nu 3x scoren om Jodan Boys VR1 van het kampioenschap af te houden. Omdat IJFC VR1 aanvallender ging spelen werd Maaike Rahms als slot op de deur gebracht voor Carolien Noorlander. Jodan Boys kreeg aanvallend meer ruimte. Eerst schoot Sophie Opschoor net naast na een goede actie van Janet Waridi en niet veel later werd een schot van Lisanne Hogeveen van de lijn gehaald.

IJFC VR1 bleef knokken en moest Ghizlan Abdellaoui, ten koste van een gele kaart, een vrije schop weggeven. Dit werd nog gevaarlijk want vanaf rand zestien geschoten spatte de vrije schop op de lat uiteen. Daar kwam Jodan Boys goed weg. Het laatste wapenfeit van de wedstrijd was een spectaculaire omhaal van Janet Waridi, die ook nog geel kreeg. Helaas miste deze omhaal de juiste richting.

Terwijl de champagne al was aangerukt en de kampioensshirts van sponsor John Hornes uit de doos werden gehaald floot de uitstekend leidende scheidsrechter van Kruiselbergen voor het laatst. Jodan Boys VR1 vierde het groots.

Een verdiende overwinning en een verdiend kampioenschap. Dit kampioenschap komt niet alleen de huidige speelsters en staf toe. Het is een proces van jaren geweest en het gevoerde beleid heeft de laatste 2 jaar z’n vruchten afgeworpen. Dit kampioenschap komt iedereen toe die aan dit proceds heeft meegewerkt.