In Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws Scheidsrechterscommissie

Wie zaterdag het Jodan Boys complex direct na de officiële speeltijd had verlaten, was met een naar gevoel naar huis gegaan. Een gelijkspel en de concurrenten die drie punten pakte. Slechter kon niet. Voor Jodan Boys zat het venijn zaterdag gelukkig in de absolute blessuretijd. Het sportcomplex ontplofte toen aanvoerder Roald Heerkens in de toegevoegde tijd de 3-2 binnen schoot.  Het werd nog lekkerder toen Rick Wils ook nog de 4-2 wist te maken. Jodan Boys doet nog helemaal mee!

Tijdens de wedstrijdbespreking haalde teammanager Martin Langbroek Harry Houdini aan. De Hongaarse boeienkoning die zich vastgeketend toch wist te bevrijden. Het onmogelijke werd bewaarheid. Martin vergeleek Houdini met de situatie waar Jodan Boys in zat. Een penibele één na laatste plek op de ranglijst. ‘Maar boys nooit opgeven en doorgaan tot het bittere einde,  dan is elke ontsnapping mogelijk.’  De woorden van Martin werden aan het einde van de middag bewaarheid.

Mo Bellahcen

Na lang blessureleed mocht Mo Bellahcen eindelijk weer aan de aftrap verschijnen. Menig supporter wreef zich in de handen. ‘Wat fijn dat onze Mo er weer bij is’, werd er gemompeld op de tribune. Ja het bleek dat de inbreng van Mo de afgelopen maanden echt was gemist. Jodan Boys begon voortvarend aan de wedstrijd. Vanaf Mo werd het spel verdeeld en Jodan Boys drukte WNC terug. De ploeg uit Waardenburg loerde in de omschakeling op kansen. Jodan Boys kreeg in het eerste kwartier een paar mogelijkheden via el Idrissi en Dielhof, maar gescoord werd er niet. De grootse kans was voor Roald Heerkens. Uit een corner van Mo belandde de bal binnen zijn bereik alleen kon onze aanvoerder zijn voet er niet goed tegenaan krijgen. Jodan Boys dacht niet veel later recht te hebben op een strafschop. El Idrissi werd in de zestienmeter neergelegd. De scheidsrechter vond het echter niks en wuifde het weg.

Daar gaan we weer

Jodan Boys voetbalde in het eerste half uur bij vlagen echt goed. Fahim Musaui was uiterst bedrijvig en zorgde regelmatig voor gevaar. Hamdani kwam regelmatig op over de rechterkant. Luuk Brand had slechts een paar terugspeelballen gehad. Maar toch stond WNC na een half uur met 0-1 voor. Geklungel bij een ingooi van de Waardenburgers. De bal kon worden voorgezet Mirel Ibrahimovic bleef uiterst cool en schoot WNC op voorsprong. Net als twee weken eerder tegen Smitshoek. Goed spelen en tegen een achterstand aan kijken.

Rustig doorgaan

Erik van Zoest riep vanaf de kant dat zijn ploeg gewoon door moest gaan met waar het mee bezig was. Dit leverde direct resultaat op. Een goede actie van Fahim zorgde ervoor dat el Idrissi in balbezit kwam. Bradley schoot de bal via een speler achter doelman Kools van WNC. Beide ploegen gingen met 1-1 de kleedkamer in. Jodan Boys was wederom vergeten zichzelf te belonen door op voorsprong te komen. Gelukkig waren er nog vijfenveertig minuten om dit te realiseren.

Dat is twee

WNC kwam na de pauze iets meer uit de schulp. Wat heet! Na vier minuten was het weer Ibrahimovic die WNC op voorsprong schoot. Een voorzet van de zijkant werd niet goed verdedigd. Ibrahimovic wist er wel raad mee. Hij schoot de bal zuiver achter Luuk Brand. Tweede bal op doel, tweede doelpunt. Terwijl de tussenstanden op de andere velden langzaam steeds ongunstiger werden, pakte donkere wolken zich samen boven het eerste veld van Jodan Boys. Dit zou zo maar eens een middag kunnen zijn waarop de eerste klasse wel heel dichtbij zou kunnen komen.

Wat een veerkracht

Aan dit doemdenken hadden onze jongens een broertje dood. Met veel energie, maar minder hoogstaand voetbal als in de eerste helft probeerde Jodan Boys de gelijkmaker te forceren. Dit lukte in de zesenvijftigste minuut. Een voorzet van de linkerkant werd met een snoekduik van Heerkens binnengekopt. Nog ruim een half uur om de drie punten in eigen huis te houden. Erik en Leroy probeerde met hun wissels de wedstrijd te doen kantelen, maar echt grote kansen kreeg Jodan Boys niet meer in de regulier speeltijd. Wel een paar mogelijkheidjes.

Eindelijk is de blessuretijd ons goed gezind

Toen misschien niemand meer een stuiver voor onze boys gaf, waren het onze jongens die doorgingen zelfs in blessuretijd was er geloof in goed resultaat. Enzo Huntink gaf de bal nog maar een keer voor vanaf de linkerkant. Rick Wils won het duel en legde de bal terug op de vrijstaande Roald Heerkens. Onze aanvoerder nam de bal aan en wachtte even om daarna de bal hard binnen te schieten. Het sportcomplex stond op zijn kop. Jodan Boys trok de wedstrijd toch nog over de streep. Wisselspelers vlogen het veld in om de goal mee te vieren. Het werd nog leuker toen Nadir Ben Hadou met een goede actie Rick Wils vrij voor de keeper zette. Wils aarzelde niet en schoot de 4-2 op het scorebord. Direct daarna floot de goed leidende scheidsrechter Tol af.

Wij gaan door tot het einde

Spelers en begeleiding vlogen elkaar in de armen. Supporters die hun dank verbaal goed lieten horen. Het was een mooie wisselwerking afgelopen zaterdag. Ja en dat concurrent Spijkenisse ook won is dan misschien jammer, maar moet je bedenken hoe we ervoor hadden gestaan als we zelf niet hadden gewonnen. Mo zei in de kleedkamer ‘Wij zijn strijders hè Maarten?’ Daar was geen woord aan gelogen. Met deze inzet zijn wij niet makkelijk te verslaan.  Volgende week belooft ook een hele mooie dag te gaan worden. VR 1 speelt om 11.45 uur de kampioenswedstrijd tegen IJFC. Vervolgens neemt Jodan Boys 1 het op tegen Achilles Veen. We kijken er weer naar uit. Nu eerst nog even genieten van de overwinning!

Tot volgende week!

FORZA Jodan Boys

Tekst: Maarten Westerduin

Foto’s: Dick Gijsbertsen