Zaterdag 22 april 2023, met nog 3 competitiewedstrijden te gaan, stond de belangrijke uitwedstrijd tegen WV-HEDW Vrouwen 1 op het programma. Aan het begin van het seizoen wist WV-HEDW nog de 3 punten mee te nemen uit Gouda richting Amsterdam. Jodan Boys was er dus op gebrand om dit recht te zetten om zo ook achtervolger IJFC op afstand te houden.
De wedstrijd begon wat later én met een andere scheidsrechter dan gepland, omdat de oorspronkelijke scheidsrechter in de file stond na een wegafsluiting op de A2 door een uitgebrande Bus.Het begin was een beetje aftasten van beide kanten. Beide teams speelden de bal rond, maar Jodan Boys wist als eerste echte kansen te creëren. Carolien had veel ruimte aan de rechterkant en kon meerdere voorzetten afleveren en het doel onder vuur nemen. Helaas was er niemand om het laatste zetje te geven of bracht de keepster redding. Ook Hannelot en Lisanne vonden de tegenstander op hun weg naar het doel.Na een goede individuele actie van Janet over de linkerkant naar binnen stuurde zij de bal naar de rechterkruising. De keepster had echter een prachtig antwoord en wist de bal uit het doel te tikken. Ook WV-HEDW wist er af en toe gevaarlijk uit te komen, vooral over de rechterkant.
De snelle buitenspeelster kon een voorzet geven die goed werd geblokt door Demi, waarna de bal op de 5 meter bleef liggen. Voordat een speelster van WV-HEDW bij de bal kon komen, kon Danielle die oppakken. Het laatste kwartier van de 1e helft had Jodan Boys het lastig. Er werden veel ballen ingeleverd en de tegenstander kon steeds makkelijker voetballen. Een corner leidde tot een gevaarlijk moment voor de goal van Jodan Boys, maar Dorien wist de bal voor de lijn te keren. En een 1 op 1 situatie met de rechtsbuiten van WV-HEDW werd gered door Danielle.
Vlak nadat in de 40e minuut de invalscheidsrechter werd afgelost door de officiële scheidsrechter, was het WV-HEDW die toch op voorsprong kwam. Een voorzet vanaf rechts werd bij de 2e paal binnengelopen, 1-0.Met een achterstand de rust in, maar geen reden tot paniek. Jodan Boys heeft namelijk eerder bewezen over veerkracht te beschikken.
In de rust werden er wat kleine dingen anders neergezet, maar het was vooral zaak door te gaan op dezelfde manier als het 1e half uur. En Jodan Boys schoot uit de startblokken. Na goed druk zetten op de linksback verspeelde zij de bal. Dorien kon deze oppikken en schoot hard en laag diagonaal raak, 1-1 met nog 45 minuten op de klok om op zoek te gaan naar meer.Jodan Boys bleef druk houden op WV-HEDW en wist meerdere kansen te creëren. Zo schoot Lisanne op de paal en kopte Rebekka net over uit een hoekschop. Ook Janet en Carolien bleven een plaag voor hun directe tegenstanders door op snelheid de achterlijn te halen. Helaas zat er elke keer een speelster van WV-HEDW tussen om uit te verdedigen. WV-HEDW kon af en toe nog gevaarlijk worden door uit de tegenaanval de voorhoede aan het werk te zetten. Maar Romy en Ghizlan waren fel en zaten er bovenop om de bal iedere keer te onderscheppen. Anders waren daar altijd nog Demi en Rebekka om de gaten dicht te lopen of stond Danielle op de juiste plek.
De slotfase van de wedstrijd was ontzettend spannend. Jodan Boys zette alles op alles om toch nog die winnende treffer te maken. En hoe. Romy had een perfecte voorzet in huis en bediende daarmee Sophie rond de penaltystip. Met een zweefduik a la Van Persie kwam zij voor haar tegenstander en stuurde zij deze bal tegendraads de linkerhoek in. Daar was dan eindelijk de voorsprong, 1-2! Toen was het nog een paar minuten volhouden om de 3 punten over de streep te trekken. WV-HEDW probeerde de ballen de 16 in te pompen vanaf de zijkanten om nog tot een kans te komen. Gelukkig wist Jodan Boys stand te houden en knokte het hele team voor elke meter met elkaar.
Na het laatste fluitsignaal is er grote blijdschap, want net als bij DSS uit weet Jodan Boys op het laatst het maximale eruit te halen. Een hele mooie teamprestatie met een fantastische uitgangspositie voor 13 mei. Dan kan het kampioenschap in de 1e klasse binnengesleept worden in een wedstrijd met directe concurrent IJFC.Bent u erbij om Jodan Boys te steunen richting het kampioenschap? Zaterdag 13 mei om 15.00 op sportcomplex Oosterwei.