In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Na de goede overwinning tegen Spijkenisse was de zon weer iets gaan schijnen op de sportlaan. Het spel en de bij elkaar gespeelde kansen gaf hoop voor de toekomst. Jodan Boys ging zaterdag op bezoek bij Smitshoek dat zich de afgelopen weken nadrukkelijker in de top van de competitie had genesteld. Een makkelijke middag zou het in ieder geval niet worden. 

Jodan Boys met Milan Harteloh in de basis begon erg sterk aan de wedstrijd. De Gouwenaren waren gretig en zaten kort op hun tegenstander. Het verschil met de stand op de ranglijst was niet te zien. Sterker nog Jodan Boys leek na drie minuten op voorsprong te komen. Een afgevallen bal kwam voor de voeten van Edwin Gouw die kiezelhard op de buitenkant van de kruising knalde. Het had een beauty geweest maar ook deze week zat er een engeltje op het houtwerk. Twee minuten later weer een grote kans, nu voor Heerkens. Uit een corner kon de central verdediger via de grond binnenkoppen. De bal was helaas binnen het bereik van doelman Termijn die met een uiterste poging de bal naast wist te tikken.

Eerste schot op doel

Waar Jodan Boys twee dotten van kansen niet tot een doelpunt gepromoveerd zag worden, was Smitshoek uiterst effectief. De eerste keer dat Smitshoek op de Goudse helft kwam was het direct raak. In een omschakelmoment kwam de bal voor de voeten van Luigi Bruins. De oud-prof wist daar wel raad mee en schoot de bal geplaatst achter Luuk Brand. Wat een domper weer. Jodan Boys keek tegen een achterstand aan.

Gewoon doorgaan

Ondanks de tegenslag bleef de ploeg van Erik van Zoest gewoon doorgaan met wat het deed goed voetballen gecombineerd met een fikse dosis strijdlust. Ook na de tegengoal kreeg Jodan Boys weer een goede kans. Rick Wils zag een kopbal overgetikt worden door Termijn. Na ruim twintig minuten spelen wist Jodan Boys eindelijk het net te vinden. Luc Dielhof ontsnapte aan de linkerkant, met een harde piekgave voorzet wist hij Rick Wils te bereiken. Onze spits aarzelde niet en schoot hem bij de eerste paal snoeihard binnen. Na de gelijkmaker ging Jodan Boys gelijk door. Het voelde dat er meer mogelijk was. Vier minuten later was het weer Rick Wils die wist te scoren. Rick kreeg de bal in de zestienmeter en aarzelde niet. Uit een moeilijke hoek schoot hij de bal wederom snoeihard in de korte hoek binnen. Jodan Boys op voorsprong en dat was niet onverdiend, verre van. In de rust zeiden de Goudse fans dat ze Jodan Boys dit seizoen nog niet zo goed hadden zien spelen.

Ander spelbeeld

Helaas zagen we in de tweede helft een ander Jodan Boys. Smitshoek ging makkelijker voetballen. Met de  ervaren Koolwijk en Bruins op het middenveld kreeg Smitshoek grip op de wedstrijd. Het lukt Jodan Boys niet meer om Smitshoek onder druk te krijgen. De Barendrechters voetbalden er steeds beter onderuit. Na een kwartier spelen scoorde Smitshoek de gelijkmaker. Een corner werd niet goed verwerkt en de afgeslagen bal kon worden ingebracht waaruit kon worden gescoord. Tien minuten voor tijd kreeg Jodan Boys op precies dezelfde wijze de 3-2 om de oren. Wederom uit een hoekschop en ook nu stond Joost van Eck klaar om de bal binnen te werken. In blessuretijd kreeg Hamdani ook nog een rode kaart omdat hij een doorgebroken speler zou hebben vastgehouden.

Wij geven niet op

Ja, de papieren leken zo mooi in de rust. Wat jammer is het dat onze mannen het niet vol konden houden. Ondanks de strijdlust met lege handen naar huis. Geloven we er nog in? Ja natuurlijk. Over twee weken spelen we thuis tegen WNC en met uw support gaan we weer keihard strijden om de punten thuis te houden. Wij geven niet op en gaan door!!

FORZA Jodan Boys