Op zaterdag 15 april stond de uit wedstrijd bij CSW vr1 op het programma. Jodan Boys vr1 starten de dag goed met mooi voetbalweer. De dames hebben er zin in en weten wat hen te wachten staat, namelijk ‘winnen’.

De eerste helft is begonnen. Carolien sprint met de bal naar achterlijn en weet de bal voor het doel te geven. Helaas kopt Renate de bal net over het doel. Even later kreeg Renate opnieuw de bal voor haar linkervoet en schiet op doel. Jammer genoeg weet de keepster van CSW de bal opnieuw te pakken. Maar gelukkig geldt ‘drie keer is scheepsrecht’: in de 5e minuut zet Hannelot Renate 1 op 1 en werkt laatstgenoemde goed af. Het staat 0-1 voor Jodan Boys.

Niet veel later gaf Romy een voorzet vanuit de hoekschop richting eerste paal. Lisanne wist hem in het net te schieten door een rebound via de keeper, 0-2!

Het tempo aan de kant van Jodan Boys ligt echter te laag om CSW echt pijn te doen.
De standaardsituaties daarentegen gaan lekker, want Lisanne scoort in de 23e minuut nog een keer vanuit de hoekschop. Het staat 0-3 Jodan Boys.

Een mooie aanval gecreëerd door Janet bracht Jodan Boys bijna op de 0-4 door een schot van Carolien. Helaas ging dit schot er net niet in. Niet veel later waren er nog wat goede acties van Renate en Lisanne. Dit waren kansen om te scoren, maar jammer genoeg konden ze de keepster niet passeren.

CSW heeft een lastige eerste helft gehad en Jodan Boys gaat de rust in met 0-3 voorsprong.

De opdracht voor de tweede helft was om nog meer te domineren en de score uit te breiden. Er vond 1 wissel plaats: Romy bleef in de kleedkamer achter en werd vervangen door Ghizlan.

De tweede helft ging van start en de dames van Jodan Boys waren gelijk weer de bovenliggende ploeg. In de 54e minuut werd het 0-4, na een aanval via de rechterkant kwam de bal voor de voeten van Renate. Zij haalde uit maar de bal stuitte op de paal, waarna Hannelot in de rebound alert was en de bal over de keepster van CSW wist te spelen.

Niet veel later werd er opnieuw gewisseld: Isabella kwam het veld in, Renate mocht op de bank plaatsnemen.
Jodan Boys heeft volledig de controle en verplaatst het spel op een hoger tempo dan de eerste helft. CSW komt er niet aan te pas en er vinden mooie aanvallen plaats via zowel de rechter- als linkerkant. De standaard situaties zijn vandaag een wapen, want in de 72e minuut scoort Maaike knap via een voorzet van Hannelot, 0-5!

Het laatste kwartier van de wedstrijd breekt alweer aan en Jodan Boys weet nog twee keer te scoren. Na een mooie individuele actie weet Lisanne haar derde van de dag te maken, ze krult de bal met haar linkervoet in de kruising! In de 81e minuut werd het harde werken van Janet beloond. Na een aanval via de linkerkant belandde de bal bij Hannelot. Zij wist een mooie steekpass te verzorgen op Janet, die 1 op 1 met de keepster van CSW kwam te staan. Janet rondde koelbloedig af, 0-7.

Voor de laatste 10 minuten kwam Sophie (fijn dat ze er na langdurige afwezigheid weer bij was!) Janet vervangen. Hannelot schoot een bal nog op de paal en ook Lisanne was dichtbij haar vierde van de dag, maar haar schot ging net naast. Hierdoor floot de scheidsrechter na 90 minuten af met een 0-7 stand op het scorebord.

Een mooie en belangrijke overwinning voor de dames van VR1. Met nog drie wedstrijden te gaan staat Jodan Boys met 5 punten meer dan IJFC bovenaan de ranglijst. Weten de vrouwen dit vol te houden? Aanstaande zaterdag spelen zij de uitwedstrijd tegen WVHEDW in Amsterdam. Zet hem op dames, Forza Jodan Boys!