In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

De trainers van onze VR1 hebben de afgelopen weken veel gesprekken gevoerd met het oog op het komende seizoen 2023/2024. We zijn blij dat veel meiden hebben aangegeven ook volgend jaar bij Jodan Boys te spelen.

Ons centrale duo Rebekka de Jong en Demi Nieuwenhuisen hebben aangegeven ook volgend jaar bij ons te spelen. Rebekka is bij Jodan Boys in de jeugd begonnen. Ze speelde enkele jaren bij de jongens en werd in D1 (Jo13-1) kampioen tegen Feyenoord. Daarna verkaste Rebekka naar de jeugdopleiding van Ajax en kwam via o.a. Vrouwenvoetbalbolwerk Saestum terug bij jeugdliefde Jodan Boys. Hier leidt Rebekka alweer enige jaren de verdediging. Sinds dit jaar speelt Rebekka centraal met Demi. Junior Demi heeft ook lang bij de Jongens gevoetbald. Na de D-tjes ging Demi in Mo15-1 spelen. Daar ontwikkelde Demi zich door voornamelijk als aanvallende middenvelder/spits. In de Mo19-1 is Demi weer centraal achterin gaan spelen waar ze vooral bekend staat om haar rust aan de bal en een haast perfecte sliding.

 

Voor Lisanne Hogeveen is het spelen bij Jodan Boys VR1 zo goed bevallen dat ook Lisanne nog minimaal een jaar doorgaat. Lisanne kwam afgelopen zomer over van Topklasser Saestem waar zij nog met Rebekka heeft samengespeeld. De zeer ervaren Lisanne ontpopte zich al snel als één van de leiders in het veld waar zij het team regelmatig op sleeptouw neemt.

 

 

Ook de middenvelders Carolien Noorlander en Hannelot Bitter spelen volgend seizoen in de selectie van VR1. Beide dames kwamen zo’n 8 seizoenen geleden over vanuit de Jongens B-jeugd van Gouderak. Onder leiding van Gerrit de Jong werden het al snel basisspeelsters en zijn nog steeds niet weg te denken uit de eerste 11. Hannelot valt op daar haar techniek en inzicht. Hannelot staat met haar acties vaak aan de basis van een doelpunt. Carolien staat bekend om haar snelheid waarbij zij ook garant staat voor menig doelpunt en assists. Gezien hun Gouderakse roots is het niet Vreemd dat deze twee elkaar makkelijk kunnen vinden in het veld.

 

 

Ook de backs Elise Spee en Romy Brand zijn komend seizoen bij de Jodan Boys te bewonderen.

Voor Romy wordt dat het derde seizoen. Door een verhuizing van Amsterdam naar Gouda kwam Romy in de zomer van 2021 bij Jodan Boys terecht. Hiervoor speelde Romy bij Buitenveldert op Top- en Hoofdklasseniveau. Romy heeft een uitstekend linkerbeen waarmee zij de voorhoede regelmatig in stelling weet te brengen. Elise heeft net als Demi de gehele jeugdopleiding bij Jodan Boys genoten. Elise ontwikkelde zich zodanig goed in de Mo15-1 dat Feyenoord haar mee liet trainen. Elise bleef Jodan Boys trouw en is zich verder gaan ontwikkelen. Vanuit de Mo19-1 kwam zij daardoor direct bij VR1 te spelen.

 

Ghizlan Abdellaoui heeft ook besloten om bij Jodan Boys te blijven. Ghizlan speelt ook heel haar jeugd bij Jodan Boys en speelt nu alweer voor het vijfde seizoen in de selectie. Ghizlan kan zowel aanvallend als verdedigend aan beide buitenkanten spelen. Ghizlan speelt altijd fel en fair op de bal en heeft een tomeloze inzet. Buiten Jodan Boys speelt Ghizlan sinds dit seizoen ook Eredivisie-zaalvoetbal in Zoetermeer. Haar techniek gaat hierdoor ook zichtbaar vooruit.

 

 

Linquenda Eversen en Renate Spee hebben ook aangegeven volgend seizoen voor Jodan Boys uit te komen. Renate en Linquenda spelen beiden alweer 13 jaar voor Jodan Boys. Gezamenlijk begonnen zij bij de E-pupillen en spelen nu alweer 5 jaar selectievoetbal. Linquenda ontwikkelde zich tot een zeer betrouwbare verdedigster die in duels erg sterk is maar zich ook goed kan positioneren. In 2018/2019 kwam Linquenda vanuit Mo17-1 eerst in VR2 maar werd na een goed trainingskamp steeds vaker bij VR1 gehaald.

 

Renate kwam direct in VR1 te spelen. Waar Renate in de jeugd de centrale middenvelder was begon ze bij VR1 vooral aan de zijkant te spelen. De laatste jaren draagt zij nummer 9 waar de snelle en balvaardige Renate veel doelpunten maakt en regelmatig een assist aflevert.

 

Keepster Danielle Hornes zal ook volgend seizoen onder de lat staan. Daniëlle heeft, voordat ze bij Jodan Boys kwam, al op een hoger niveau gespeeld bij o.a. Barendrecht en Rijnvogels. Bij Jodan Boys heeft Daniëlle zichzelf, o.l.v. Keeperstrainer Aad van Nieuwkoop, verder ontwikkelt en zijn wij blij dat ze er nog minimaal een jaar aan vast plakt.

 

 

Spitsen Dina Bourjila en Noa van de Woestijne blijven Jodan Boys trouw. Dina, dit jaar weer spelend bij Jodan Boys, plakt er weer een extra seizoen aan vast. In de jeugd speelde Dina al voor Jodan Boys maar besloot haar geluk bij Olympia te beproeven. Door de ambities van Dina besloot ze toch weer terug te keren op het oude nest. De felle spits pakt regelmatig haar goaltje mee en was in de eerste competitiewedstrijd dit jaar zeer belangrijk met een late gelijkmaker uit tegen IJzendijke. Noa begon, net als veel huidige teamgenoten, ook bij de E-pupillen en viel al snel op daar haar techniek en balgevoel. In de Mo15-1 kwam ze als spits te spelen maar kan ook heel goed vanaf het middenveld komen. Vorig jaar miste ze bijna het hele seizoen maar was net op tijd fit om minuten te maken in de kampioenswedstrijd.

 

Maaike Rahms en Janet Waridi sloten in de winterperiode aan bij Jodan Boys. Maaike kwam na een buitenlands avontuur bij New Haven (VS) en Malaga City terug naar Nederland. Wij zijn blij dat Maaike ook volgend seizoen in de kleuren van Jodan Boys speelt. Dat geldt ook voor Janet. De Goudse voormalig jeugdinternational (14 interlands) herstelde, na periodes bij Excelsior en Feyenoord, van een zware knieblessure bij Jodan Boys. Inmiddels staat Janet regelmatig in de basis en heeft ze haar eerste goals al in het netje liggen.