In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

 

Jodan Boys VR1 heeft zichzelf dinsdagavond een goede dienst bewezen door de inhaalwedstrijd bij het Haarlemse DSS VR2 te winnen. Gemakkelijk ging het niet. Pas in het laatste kwartier werd de vroeg opgelopen achterstand omgezet naar een 1-2 winst waarbij Lisanne diep in blessuretijd de winnende treffer maakte.

Om half zes vertrok de bus van Almei tours richting het sportpark Pim Mulier. De wedstrijd was nog geen 2 minuten oud of de bal lag al achter Danielle. Een slordige terugspeelbal werd in eerst instantie nog gecorrigeerd maar in de rebound alsnog benut.

 

Het liep nog niet bij Jodan Boys en kwam na een kwartier spelen zelfs goed weg toen DSS vanuit een corner de onderkant van de lat raakte en weer het spel in botste.

Dit was voor Jodan Boys wel het seintje de wedstrijd in handen te nemen. Als snel had Janet een goede actie waarbij ze een corner verdiende. Rebekka kreeg helaas de bal niet goed genoeg tegen haar hoofd. Iets later kwamen er goede schietkansen van Janet, Dorien en Carolien maar dit leverde geen goal op.

De druk nam toe maar DSS was heel gevaarlijk in de tegenaanval. Danielle redde haar team toen 10 minuten voor rust een 1 tegen 1 ontstond. Kort daarna dacht Renate de keeper te omspelen maar die reageerde snel en kon de bal van de voet van Renate pakken.

 

Ondertussen kreeg Demi geel maar ook DSS pakte vlak voor rust geel door Renate de weg richting doel te ontzeggen. Renate kon eerst nog een paar schoppen ontwijken maar de 4e tegenstander kon ze niet passeren. Dit ging ten koste van geel. De vrije trap van Rebekka leverde helaas niets op.

 

Na de rust zette Jodan Boys DSS gelijk vast. Er kwamen ook kansen. Renate kopte net naast na een goede voorzet van Carolien en miste het schot van Hannelot wat kracht. 20 minuten voor tijd schoot de keepster van DSS wild tegen Renate op. De bal spinde maar net over de lat. Niet veel later moest Danielle weer knap een 1 tegen 1 situatie onschadelijk maken. Ze bleven dreigend in de omschakeling en Jodan Boys mocht niet mopperen dat de schade niet groter werd.

Een kwartier voor tijd kwam er de gelijkmaker. Hier was wel een strafschop voor nodig nadat Renate omver werd geschopt in de zestien. Lisanne maakte geen fout en bracht de stand op 1-1. Jodan Boys ging direct wisselen. Zo werd Demi vervangen door Maaike en Hannelot maakte plaats voor Isabella.

 

DSS deed er alles aan om het spel te vertragen en liepen nog eens tegen 3 gele kaarten op. Dit spelletje werd niet beloond. In blessuretijd schoot Lisanne de bal in de bovenhoek na een mooie combinatie met Renate.

Loon naar werken maar het moest van ver komen. Jodan Boys staat hierdoor met nog vier wedstrijden op de 1e plaats met 5 punten voorsprong op IJFC.