In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR1 heeft na strafschoppen de halve finale van de Rijnmond Cup behaald. Het versloeg Barendrecht en in de halve finale zal Jodan Boys moeten aantreden in en tegen Berkel, de koploper van de Hoofdklasse.

 

Jodan Boys VR1 begon heel sterk. Romy had binnen een minuut de 1-0 al op haar slof maar de keepster kon redding brengen. Slechts 30 seconden daarna was het wel raak. Isabella scoorde de fraaie 1-0.

 

Barendrecht gaf zich niet gewonnen en de sterk keepende Ilse redde tot 2 maal toe. Maar ook Jodan Boys bleef de aanval zoeken en na een mooie actie van Dorien schoot Maaike maar net over. Barendrecht kwam na 26 minuten wel op 1-1. Door wat onzorgvuldigheid achterin schoot de spits de bal onhoudbaar in. Deze 1-1 was ook de ruststand.

 

In de rust voerde Jodan Boys drie wissels door. Ilse werd vervangen door Danielle en Romy en Dina maakten plaats voor Ghizlan en Renate. Een kwartier later maakte Jodan Boys al zijn wissels op en verlieten Isabella en Hannelot het veld voor Carolien en Janet.

 

Kort na deze wissels werd het 1-2. Een moeilijke bal achterin werd overgenomen door Barendrecht. De spits bedacht zich geen moment en schoot fraai binnen.

 

Jodan Boys ging zich op de aanval richten waarbij het wel ruimte weg moest geven aan Barendrecht. Ondanks de druk ontstonden er geen grote kansen. Zo kon Maaike de bal met een sliding net naast schieten en werd Carolien oog in oog met de keepster geheel onterecht afgevlagd wegens buitenspel.

 

In de laatste minuut kreeg Jodan Boys een corner. Demi ging mee naar voren en kopte de bal hard achter de keepster. Deze 2-2 was ook tevens de eindstand.

 

Strafschoppen waren noodzakelijk om de beslissing te forceren.

Demi schoot de eerst zuiver binnen. Dat deden overigens ook Lisanne, Dorien, Maaike maar Barendrecht had ook zeer goede strafschoppen in huis. Renate was de laatste voor Jodan Boys en ook zij faalde niet: 5-4 met een strafschop voor Barendrecht tegoed. Deze ging echter mis waardoor Jodan Boys de halve finale behaalde