In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen Watburgia asv vrouwen 2 op het programma. Er werd wat later dan normaal, om 14:30, afgetrapt op het hoofdveld. Na het debacle van vorige week waren de vrouwen van Jodan Boys extra gemotiveerd om de drie punten in Gouda te houden en de koppositie weer in te nemen.

Dat het een strijdlustige wedstrijd ging worden bleek al gelijk in de eerste 15 minuten van de wedstrijd. De dames zaten er kort op, er werd hoog druk gezet en er werd goed voetbal gespeeld. Na een mooi uitgespeelde aanval belandde de bal bij Renate, die de bal voorgaf op Lisanne. Waar de eerste poging nog gepareerd werd door de keeper, kon Janet vanaf buiten de zestien uithalen en schoof de bal keurig in de linkerhoek van de goal waarbij de keeper kansloos achter bleef. Er klonk luid gejuich vanaf het veld, de bank en de tribune en dit gaf nog een extra boost voor de dames.

De keepster van Watburgia nam de term ‘Vliegende Keep’ deze wedstrijd erg serieus en was vaak op ongeveer 30/35 meter van haar eigen doel te vinden. Hiermee onderschepte zij een aantal gevaarlijke diepte ballen naar Carolien, maar liet ook aan aantal schoten van afstand toe. Lisanne had twee goede pogingen die helaas net het net niet wisten te vinden (Ook al leek dat wel zo) en hiermee was de keeper gewaarschuwd. Ook moeten er complimenten worden gegeven aan de verdediging van Jodan Boys, die niets tot weinig achterin weggaven en goed de rust bewaarde en de bal rond liet gaan om zo vloeiende aanvallen te starten. Het einde van de eerste helft eindigde wat rommelig, maar  Jodan Boys is niet meer in gevaar gekomen en had zelf nog wel wat kansen gecreëerd.

Ook de tweede helft begon rommelig, waarbij er veel foute passes werden gegeven en duels werden verloren, waardoor Watburgia enige grip kreeg op de wedstrijd. Dat was echter gelijk voorbij toen in de 55e minuut de bal via een omschakeling bij de voeten van Carolien viel. Die dribbelde een stuk vooruit en besloot maar eens een poging van 30 meter te doen en dat pakte fantastisch uit. Haar uithaal vloog via de onderkant van de lat in de goal en zij maakte daarmee de 2-0.

Ballen die niet werden onderschept door de verdediging met het sterk verdedigende centrale duo Rebekka en Demi werden wel gestopt door Danielle, die een foutloze wedstrijd keepte.

In de 70e minuut werd Isabella ingebracht voor Janet, die met haar goal op zak tevreden het veld kon verlaten. Hierna volgde snel meer doelpogingen van onder andere Dorien en een opstomende Romy via de zijkant, die allebei helaas net niet het doel konden vinden. Ook Renate en Carolien hadden nog de mogelijkheid om te scoren, maar de bal wilde er maar niet in. Totdat Carolien in de 85e minuut aan de zijkant van het veld de bal kreeg, na weer een goede omschakeling van het middenveld. Zij trok haar actie door naar de achterlijn en gaf de bal voor, die kwam voor de voeten van Isabella, die niet twijfelde en de bal vol op de volley na. De keeper raakte de bal nog aan maar kon dit schot niet keren en daarmee zette Jodan Boys de 3-0 op het bord, wat tevens ook de eindstand is geworden.

Aanstaande dinsdag spelen de dames de kwartfinale van de Rijmond Cup, thuis om 20:15 tegen Hoofdklasser Barendrecht, ze zullen hun uiterste best weer doen om de halve finale te bereiken.