In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Op een druk bezocht sfeervol sportpark Oosterwei hebben Jodan Boys en SC Feyenoord afgelopen zaterdag niet weten te scoren. Jodan Boys kreeg een aantal honderd procent kansen maar wist deze helaas niet om te zetten in doelpunten. Zodoende eindigde de wedstijd met de brilstand op het scorebord. 

De laatste serie van acht wedstrijden zijn acht finales voor de mannen uit Gouda. De eerste finale werd afgelopen weekend gespeeld tegen SC Feyenoord, dat vier punten boven Jodan Boys stond en de vorige wedstrijd met 4-0 van Smitshoek won. Om direct aansluiting te vinden bij de ploegen die net voor Jodan Boys stonden was winst eigenlijk wel essentieel.

Sfeervol

Voor aanvang van de wedstrijd liepen er al veel jeugdspelers met hun ouders rondom het veld met hun stoere Jodan Boys pet op. Aan alles was te merken dat de wedstrijd ergens om ging. Bij opkomst van de ploegen leek het wel even Oud en Nieuw. Vuurwerk, fakkels en veel rook om de mannen nog even extra een hart onder de riem te steken. Ondanks het weer was het weer ouderwets gezellig druk.

Inzakken

Nadat scheidsrechter van de Ketterij voor de aftrap had gefloten werd het strijdplan van Jodan Boys snel zichtbaar. De Gouwenaars zakten in en wilden er met snelle tegenstoten via de zijkanten uitkomen. Net als twee weken eerder tegen Capelle was er weer een basisplaats ingeruimd voor Nadir Ben Hadou en Alex van Waardenburg. Het eerste half uur zette de toeschouwers nou niet meteen in vuur en vlam. SC Feyenoord had veelvuldig de bal, maar kon geen gaatje in de hechte Goudse defensie vinden. Als Jodan Boys de bal had, was het die meestal na een paar balcontacten weer kwijt.

Honderd procent kansen

Na ruim een half spelen kwam Jodan Boys er opeens heel snel uit via Fahim Musaui en Nadir Ben Hadou. De jonge aanvaller wist de bal panklaar op het hoofd van Rick Wils te leggen. Van dichtbij kopte Wils hard binnen, het publiek wilde al gaan juichen, maar de Rotterdamse goalie ranselde de bal katachtig uit zijn goal en verwerkte hem tot hoekschop. Uit die hoekschop kreeg Rick Wils zijn tweede grote kans, maar weer wist de keeper redding te brengen. De kansenregen was nog niet gaan liggen, want een minuut later schrok Nadir van de bal die op vijf meter van de goal voor zijn voeten kwam. Hij miste de bal en ook deze kans ging verloren. Jodan Boys vergat meedogenloos te zijn in deze fase van de wedstrijd.

Zelfde spelbeeld

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. SC Feyenoord had weer veel de bal, maar deed daar ook eigenlijk weinig mee. De Jodan Boys defensie hield de snelle aanvallers van SC Feyenoord goed in bedwang. Junior Obiku die Jodan Boys al zo vaak pijn heeft gedaan was eigenlijk de hele wedstrijd onzichtbaar tegen Alex van Waardenburg. Fanny Waandels vocht felle duels uit met Roald Heerkens en Dirk Rietveld. Aan de linkerkant stond Daan Kreukniet zijn mannetje.

Weer niet

Edwin Gouw verving de moegestreden Nadir en Stefan den Horder kwam in het veld voor Fahim Musaui. Erik van Zoest en Leroy Brank wilden het team weer een aanvallende impuls geven. Die aanvallende impuls werd bijna direct omgezet in een doelpunt. De hardwerkende Rick Wils veroverde de bal van een verdediger van SC Feyenoord. Met een fijne pass zette hij Stefan den Horder alleen vrij voor de keeper. Terwijl alle Jodan Boys toeschouwers al wilde juichen, schoot Stefan den Horder de bal centimeters langs de verkeerde kant van de paal. Oef… Dit was wel een kans hoor.

Remise

In het laatste kwartier kwamen beide ploegen niet meer tot grote kansen en eindigde de wedstrijd in 0-0. Jodan Boys had met een gesloten verdediging de aanvallers van SC Feyenoord het leven zuur gemaakt. Echter vergat Jodan Boys zichzelf te belonen door één van de vier kansen te benutten. Toen ook nog bekend werd dat een aantal directe concurrenten drie punten hadden gepakt waren de druiven even zuur.

Vertrouwen

Desondanks kunnen we terugkijken op een mooie zaterdag. Het was weer ouderwets druk langs de lijn mooi om te zien dat er zoveel jeugdleden onze boys aan kwamen moedigen. Zoveel vrijwilligers die dit mogelijk wisten te maken. Daarnaast konden we genieten van een bomvol sponsorhome waar weer de nodige nieuwe sponsorcontracten werden getekend. En klonk het na afloop strijdbaar uit de mond van trainer Erik van Zoest. ‘Ik heb vandaag weer zoveel goede dingen van mijn ploeg gezien, hier kunnen we mee verder richting FC ‘s-Gravenzande volgende week.’

Zo is het volgende week spelen we de uitwedstrijd in het Westland. Jullie zijn er dan toch ook weer bij. Nog zeven finales te gaan!

FORZA Jodan Boys