In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Zaterdag 25 maart stond de uitwedstrijd bij Sparta Nijkerk op het programma. Er werd op de Ebbenhorst afgetrapt om 15.00 uur en de dames van Jodan Boys waren gebrand op een overwinning.


Helaas was daar het slechtste begin van Jodan Boys in de competitie tot dusver. Al na een paar minuten countert Sparta, Daniëlle wordt omspeelt, maar gelukkig belandt de bal naast het doel. Waarschuwing genoeg zult u denken? Niets is minder waar. Na wederom ongelukkig balverlies valt de 1-0. En later de 2-0. Op een aantal mislukte voorzetten en diepe ballen weet Jodan Boys weinig te creëren. Met tegenwind en een stroperig veld hebben de vrouwen uit Gouda moeite om verzorgd positiespel op de mat te leggen. Gelukkig is daar in de 30e minuut een lichtpuntje. Janet wordt onderuitgehaald in de 16, de penalty wordt keurig binnengeschoten door Lisanne. De 2-1 lijkt hoop te brengen op een wederopstanding.

(Tussendoor ook nog een gele kaart voor Demi, die toch nog niet helemaal door lijkt te hebben dat je voor die 16,60 euro boete ook een lekker kannetje kunt halen in de kantine. Enfin, we dwalen af.) Maar de wederopstanding blijft uit, alsof alles nog niet genoeg tegen heeft gezeten, eindigt vlak voor rust een diepe bal op de spits van Sparta in het net. Met 3-1 gaan de teams de kleedkamer in.

Na de rust lijkt het even beter te gaan. Er worden een aantal kansen gecreeërd waaronder een bal van Janet op de lat. Aan de andere kant gaat het helaas weer mis, Sparta krijgt een penalty en brengt de stand daarmee op 4-1. Tot overmaat van ramp is de wind ook nog eens gaan liggen en gaat het regenen, hierdoor is het wind-mee-voordeel ook nog eens weg.

Wat verder nog gebeurde kan kort opgesomd worden. (i) Een doelpunt van Lisanne wordt afgekeurd wegens vermeend hands. (ii) De inbreng van Noa en Maaike zorgt voor nieuwe energie en wat kansen. (iii) Het begint te onweren en te hagelen, wat het gevoel van strijd toch nog wat aanwakkerde, maar het mocht helaas allemaal niet baten. (iv) De 5-1 wordt op het bord gezet door wederom een uitbraak van Sparta. (v) Carolien scoort nog wel de 5-2 na een actie en voorzet van Lisanne. Maar daar blijft het dan ook bij, met 0 punten terug naar Gouda.

In een kampioensrace als deze is het laten liggen van punten onhandig, maar wellicht ook onvermijdelijk. In het jaar dat Ajax de halve finale van de Champions League haalde verloor het ook met 1-0 van Heracles. Die dingen horen bij het voetbal en geven het voetbal ook een bepaalde charme. Het draait er in een kampioensrace uiteindelijk om wie het beste omgaat met tegenslagen. Deze week staat dan ook in het teken van de rug rechten, lekker trainen om zo volgende week tegen Wartburgia weer scherp voor de dag te komen. Er wordt thuis gespeeld om 14:30 uur, we zien u graag op de tribune.

Voor de thuisblijvers is de wedstrijd ook te volgen via twitter: @JBVrouwen1