Jodan Boys Vr1 heeft de kwartfinale bereikt na een 3-2 winst tegen Hoofdklasser SSS Vr1. SSS, wat vorig seizoen nog in de Topklasse speelde, stond bij rust 0-2 voor. Jodan Boys richtte zich in de 2e helft op en kwam 6 minuten voor tijd langszij waardoor de eindstand op 3-2 kwam.

Jodan Boys Vr1 gaf met name de speelsters die minuten nodig hadden een basisplaats. Esmee begon onder de lat om zodoende ook haar minuten te maken. Helaas moest Linquenda in de warming-up geblesseerd afhaken waardoor Ghizlan alsnog in de basis begon. Carolien, Lisanne en Dorien kregen rust en zouden voor het laatste half uur gebruikt worden. Sophie begon na 3 maanden blessureleed weer op de bank.

Het eerst half uur hielden Jodan Boys en SSS elkaar aardig in evenwicht. SSS was gevaarlijk met corners en zowel Ghizlan als Renate zagen hun inzet gestopt door de keepster. Na een half uur kreeg SSS een vrije schop op de rand van het zestienmetergebied. Esmee zag deze top haar opluchting op de lat belanden. Kort daarna had Renate de 1-0 op haar schoen maar haar schot ging maar net naast.

Jodan Boys gaf wat meer ruimte weg waardoor SSS de laatste fase de overhand kreeg. Na weer een corner scoorde SSS de 0-1 en niet veel later na verwarring achterin zelfs de 0-2.

In de rust werd aangegeven meer energie te leveren en dat gebeurde. Eerst kreeg Noa de kans maar kon de bal net niet goed raken. Na 60 minuten spelen kwamen de geplande wissels in het veld. Binnen de minuut kreeg Carolien al een goede kans. Haar inzet werd tot corner verwerkt. Uit deze corner kon Rebekka de aansluitingstreffer binnen glijden. De bal werd gelijk uit het doel gehaald, Jodan Boys wilde meer en ging op zoek naar de gelijkmaker. Die kwam 8 minuten later. Na een mooie aanval die links achterin begon kwam de bal na een spelverlegging bij Carolien die de bal snoeihard binnen schoot: 2-2. Ook nu werd er haast gemaakt en na weer een mooie aanval kwam Jodan Boys na een mooi schot van Dorien bijna op voorsprong. Dorien zag haar inzet net over de lat verdwijnen.

Het werd een waar gevecht met af en toe wat onvriendelijkheden. Een speelster van SSS wilde voorkomen dat Elise de bal snel in kon gooien en er ontstond wat duw en trekwerk. Zowel de speelster van SSS als Elise, die toch bekend staat als de ideale schoondochter, kregen een gele kaart.

Jodan Boys kreeg hier nog meer energie van en ging nadrukkelijk op zoek naar de winst. Deze kwam er 6 minuten voor tijd. Carolien gaf de bal op Renate die haar eigen rebound binnen tikte. Inmiddels een verdiende voorsprong.

Niet veel later kreeg ook Sophie geel. Sophie wilde via een sliding de bal blokken waarbij zij geraakt werd door een speelster van SSS. De schoenafdruk stond in het dijbeen van Sophie maar werd ten onrechte toch als dader gezien.

Jodan Boys kon de voorsprong vasthouden en bereikt met deze indrukwekkende comeback de kwartfinale van de Rijnmond Cup. Tegenstander is een andere hoofdklasser: vv Barendrecht.