In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdag 18 maart stond de thuiswedstrijd tegen sc ’t Gooi VR1 op het programma. Op Sportpark Oosterwei werd er om 11:45 uur afgetrapt.

De dames van de Jodan Boys kende een goed begin van de wedstrijd. Al snel werd de score geopend door Janet. Na een goedlopende aanval kon Lisanne de bal voorgeven op Janet die goed was meegelopen en de bal binnen kon tikken, 1-0! Even later speelde ’t Gooi zich door de verdeging van Jodan Boys heen en konden ze de gelijkmaker op het scorebord zetten door de bal in de verre hoek in de goal te plaatsen, 1-1. Gelukkig zette dit de knop weer om bij de dames van Jodan Boys en konden zij hierna al snel weer de 2-1 maken. Na een goede, lage voorzet van Carolien op Renate, schoot laatstgenoemde de voorsprong binnen. Niet veel later schoot Renate ook de 3-1 binnen. Na een klutsbal eindigde de bal voor haar voeten en kon ze vrij binnenschieten.

Vervolgens lieten de dames van ’t Gooi het hier niet bij zitten en combineerde goed waardoor de snelle spits in de diepte bereikt kon worden. Met een goede voorzet kon de buitenspeelster van ’t Gooi de bal achter Daniëlle werken. Hiermee werd de stand 3-2. Maar ook de dames van Jodan Boys lieten het hier niet bij zitten en creërden verschillende kansen om de score weer uit te breiden. Zo dribbelde Lisanne door de 16-meter van de tegenstander heen en haalde hard uit op 5 meter afstand van de goal. Hierdoor vloog de bal via de keepster de goal in, 4-2! Hierop volgde ook al snel de 5-2 voorsprong voor de dames. Carolien werd de diepte in gestuurd en kon wederom met een lage, harde, strakke voorzet Renate bereiken bij de 2e paal die in de verre hoek kon binnenschieten. Met deze stand gingen de meiden ook de rust in.

In de rust werd aangegeven dat er meer energie gelegd moest worden in de duels en de omschakeling van aanval naar verdediging. Helaas konden de dames van Jodan Boys het doelpuntenfestijn vanuit de 1e helft niet doortrekken in de 2e helft van de wedstrijd. In de 60ste minuut vonden er twee wissels plaats. Elise en Hannelot verlieten het veld en maakte plaats voor Romy en Isabella. Jammer genoeg viel Romy na 10 minuten spelen geblesseerd uit, waardoor Linquenda voor haar het veld in kwam. Ook Janet werd gewisseld en maakte plaats voor Noa in de spits. Ondanks een mindere 2e helft van de dames van Jodan Boys werden er toch een aantal kansen gecreëerd. Zo kopte Rebekka bijna de 6-2 binnen, maar deze inzet werd helaas door een verdedigster van ’t Gooi van de doellijn weggekopt. Ook Isabella en Lisanne hadden nog kansen met afstandsschoten, maar deze verdwenen helaas net naast de goal. Hierdoor eindigde de wedstrijd in 5-2.

Al met al niet de beste wedstrijd van de dames van Jodan Boys, maar wel weer de verdiende 3 punten te pakken in eigen huis. Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma. Om 15:00 uur wordt er afgetrapt op Sportpark De Ebbenhorst in Nijkerk. Kunnen de meiden de koppositie vasthouden? Kom ze aanmoedigen!