In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Door  de veelvuldige sneeuw- en regenbuien van de afgelopen week, was het de vraag of de wedstrijd op sportpark ’t Slot door zou gaan. De sneeuw was zaterdagmiddag weggesmolten en onder een heerlijk voorjaarszonnetje namen Capelle en Jodan Boys het tegen elkaar op. 

Jodan Boys trad aan met twee basisdebutanten. Nadir Ben Hadou uit JO19-1 en Alex van Waardenburg startten aan de aftrap. Capelle was de ploeg in vorm. Een week eerder was Smitshoek met ruime cijfers verslagen. Jodan Boys kon moed putten uit de laatste partij tegen Kloetinge.

Nadir maakte zijn debuut en liet met name in de eerste helft een paar mooie acties zien.

Goed uit de startblokken

Jodan Boys begon met veel energie aan de wedstrijd. Dit leverde in de derde minuut al een grote kans op. Nadir Ben Hadou werd de diepte ingestuurd en met de bal aan de voet ging hij één op één met doelman Marc van Splunter. De sterk spelende van Splunter wist de bal voor de eerste maal deze middag uit de goal te ronselen. Er zouden nog een aantal van zulke goede mogelijkheden komen. Jodan Boys zakte in en liet Capelle aan de bal. Desondanks bleef Jodan Boys het gevaarlijkst met goede uitvallen. Na vijfentwintig minuten kwam Alex van Waardenburg in kansrijke positie. Waar Alex misschien beter zelf had kunnen schieten, koos hij ervoor om de bal breed te leggen, waardoor de bal kon worden uitverdedigd. In de zesendertigste minuut werd Capelle voor het eerst gevaarlijk met een schot dat Luuk Brand over de lat kon tikken. Jodan Boys en Capelle gingen met de 0-0 stand rusten.

Rick Wils vocht veel duels uit met de Capelse verdedigers. Helaas kon hij het niet bekronen met een goal.  

Niet scherp genoeg

In de tweede helft wist Capelle Jodan Boys nog iets meer terug te dringen. Daartegenover stond dat Jodan Boys hierdoor heel veel mogelijkheden kreeg om aan te vallen. Er lag heel veel ruimte achter de Capelse verdediging. Een kwartier voor tijd een goede aanval van Jodan Boys via Rick Wils en Stefan den Horder kwam de bal bij Enzo Huntink. Helaas schoot Huntink hard in de handen van Marc van Splunter. Tien minuten voor tijd de eerste echt grote mogelijkheid voor Olaf van der Sande. Van dichtbij kon de ervaren spits op het Goudse doel vuren. Luuk Brand voor kwam de 1-0 met een mooie redding. In de omschakeling was Jodan Boys dichtbij de 0-1. Een snelle counter zette Rick Wils in een kansrijke positie. Wils had echter teveel tijd nodig waardoor de bal eenvoudig kon worden gered.

Toch weer mis

Waar de wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel, kreeg Jodan Boys toch weer een mokerslag in de blessuretijd. Een afdraaiende hoekschop van Lars Bosscha werd snoeihard binnengekopt door de veertigjarige  Adaïr Veiga Lopes. Al het werk weer voor niks geweest. Volop strijd en genoeg kansen gehad. Bijna was daar nog de gelijkmaker voor Jodan Boys. In minuut vijfennegentig kwam den Horder in doelrijpe positie voor de goal. De spits schatte het moment niet goed in en kopte te gehaast, hetgeen geen treffer opleverde.

In dit duel is Luuk Brand Adaïr Veiga Lopes de baas. Helaas wist de spits in de blessuretijd nog te scoren.

Wat is nu het perspectief? 

Concurrent SC Feyenoord komt over twee weken op bezoek in Gouda. De Rotterdammers wisten zaterdag van Smitshoek te winnen. Dat wordt een belangrijk potje zullen we maar zeggen. Ondanks de nederlaag mag Jodan Boys ook weer hoop putten uit het vertoonde spel en teamgeest tegen de nummer twee van de ranglijst. Wat wij wel moeten gaan doen dat is het afmaken van kansen, want die waren er wel degelijk zaterdag. De komende acht wedstrijden gaan we er met elkaar keihard tegen aan om ook volgend jaar in deze mooie klasse te mogen spelen. Bent u erbij over twee weken?

FORZA Jodan Boys

Opstelling: Luuk Brand, Daan Kreukniet, Joey Vergunst, Roald Heerkens, Alex van Waardenberg (54 Stefan de Horder), Kevin de Vries, Luc Dielhof, Enzo HuntinkNadir Ben Hadou (54 Kujtim Amedi), Fahim Maasluis (80 Jelaino Fonseca), Rick Wils.