In Nieuws, Nieuws Scheidsrechterscommissie
Op dinsdag 28 februari werd de laatste avond gehouden van de KNVB-cursus voor clubscheidsrechters die de afgelopen maanden door De Jodan Boys en GSV gezamenlijk georganiseerd is. In een programma van vier avonden zijn de cursisten door cursusleider Bas Oosterlaken van de KNVB onder handen genomen in spelregelkennis en praktische oefeningen om een goede clubscheidsrechter te kunnen worden. De deelnemende Jodan Boys leden zijn daarbij begeleid door Gideon Begeer en Jan Wouter Kok van onze scheidsrechterscommisie.
Binnen De Jodan Boys is de behoefte aan meer clubscheidsrechters nog steeds erg groot en daarom heeft de club vorig najaar het initiatief genomen om samen met GSV een KNVB-cursus voor clubscheidsrechters te organiseren. We begonnen eind november met zes cursisten vanuit De Jodan Boys, waarvan er uiteindelijk drie hun diploma gehaald hebben. De anderen zijn om diverse redenen tussentijds afgehaakt. Begin vorig jaar is er vanuit de club op enkele informatie-avonden geïnventariseerd wie belangstelling hadden om een dergelijke cursus te volgen en daaruit waren verschillende belangstellenden naar voren gekomen.
Drie scheidsrechters rijker
Na aanmelding bij de KNVB is een deel weer afgehaakt vanwege tijdgebrek, nieuwe opleidingen en andere banen. Maar uiteindelijk zijn er nu dus drie scheidsrechters geslaagd voor de cursus. Dat zijn Jochem van der Kuij, Youssef Hourmatallah en Tobias van den Bosch.. We heten hen van harte welkom bij het scheidsrechterscorps van onze mooie club en we hopen hen nog lang op zaterdag tussen de lijnen te zien.
FORZA Jodan Boys.
Theo Vogelzang.
De JB-scheidsrechterscommissie is voornemens om de leden die afgehaakt zijn en eventuele andere geïnteresseerden binnenkort een verkort traject aan te bieden, zodat zij ook actief kunnen worden als clubscheidsrechter, zij het dan zonder officieel KNVB-diploma. Belangstellenden kunnen zich melden bij scheidsrechters@cvvdejodanboys.nl.