In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Afgelopen zaterdag stond de Groene Hart derby weer op het programma. Een strijd tussen twee ploegen die ver bij elkaar vandaan staan op de ranglijst. ARC mag omhoog kijken en Jodan Boys doet er alles aan om uit die onderste regionen weg te komen. Ondanks het verschil in punten zijn dit wedstrijden die op zichzelf staan. Zo ook  deze editie. 

Bij Jodan Boys stonden Mo Bellahcen, Mike Verhagen, Adil Akanioui, Michel Verkaik en Yassire Hamdani nog steeds aan de verkeerde kant van de boarding, namelijk als toeschouwer. Deze week kwam daar ook de geschorste Dirk Rietveld nog bij. Oud-ARC speler Stefan den Horder ontbrak ook.  Desalniettemin kwam Jodan Boys op een gezellig druk sportpark Zegersloot goed uit de startblokken. In de vijfde minuut bereikte Fahim Musaui Rick Wils. Onze spits leek van dichtbij binnen te prikken, maar  doelman de Vogel bracht knap redding. Niet veel later een grote kans aan de andere kant. ARC leek zelfs te scoren, maar dit gebeurde in buitenspelpositie.

Schitterende goal

Na een klein kwartier spelen ging Fahim Musaui aan de wandel met de bal aan zijn voet. Nadat iedereen dacht dat Fahim de bal had moeten afspelen, besloot hij vanuit een moeilijke positie te schieten. Fahim raakte de bal heerlijk en hij draaide zo in de linkerbovenhoek. Jodan Boys kwam op een 0-1 voorsprong. Jodan Boys probeerde vanuit een gesloten defensie via de omschakeling gevaar te stichten. ARC werd met name erg gevaarlijk over hun linkerkant. Van die kant kwam ook de aansluitingstreffer. Fahim leed balverlies en moest aan de noodrem trekken ten faveure van een gele kaart. De vrije trap die volgde werd laag en hard voorgezet. Rick Wils leek de bal niet goed te raken waardoor hij voor de voeten van Timo de Graaf belandde. De Graaf aarzelde niet en schoot de bal hard tegen de touwen. Jodan Boys en ARC gingen met deze stand rusten.

Fahim vierde het feestje met de bank! 0-1.

Tweede helft

Net als in de eerste helft was in  het tweede bedrijf de eerste kans voor Rick Wils. Een knappe voorzet van Kevin de Vries werd door Rick net over gekopt. Het had een heerlijk begin van de tweede helft geweest. Tien minuten later was het bijna el Idrissi die een moment van onaandachtzaamheid van de keeper wist af te straffen. Niet alleen Jodan boys stichtte gevaar ARC leek in de zestigste minuut echt op voorsprong te komen, maar de bal werd van de lijn gehaald.

Daan Kreukniet speelde een hele goede wedstrijd als linksback.

Geblesseerd

Een kwartier voor tijd moest Bradley el Idrissi het veld geblesseerd verlaten. Hij werd vervangen door Massimo di Michele. Net nadat Brad was gewisseld kregen de Alphenaren wederom om hele grote kans. De sterk spelende Daan Kreukniet wist dit gevaar onschadelijk te maken. De wedstrijd liep op het einde toen ARC diep in blessuretijd nog een reuzekans kreeg. Kaabouni gaf de bal voor vanaf links deze werd goed ingekopt, maar met een magistrale redding tikte  Luuk Brand de bal uit de benedenhoek.

Hard schot van Enzo Huntink belandde op de vuisten van de Vogel. 

Spannend onderin

Na acht minuten blessuretijd vond scheidsrechter de Waard het genoeg. Jodan Boys en ARC deelden de punten. Onze mannen hebben voor elke meter gestreden. Dit was een goed antwoord op het teleurstellende verlies twee weken eerder tegen Poortugaal. Als Jodan Boys op deze manier blijft spelen is er nog veel mogelijk voor onze jongens. Volgende week weer een pittige pot. Koploper Kloetinge komt dan naar Gouda. De Zeeuwen zullen gebrand zijn op goed resultaat, nadat zij zaterdag de periodetitiel naar Capelle zagen gaan. Ook aankomende zaterdag gaan wij er weer vol voor! Onze mannen geven geen cadeautjes meer. Tot dan.

FORZA Jodan Boys!!