In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen
Zaterdag 18 februari stond er geen competitiewedstrijd op de planning, maar wel een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Barendrecht Vrouwen 1. Een goed moment om te meten tegen een tegenstander die een niveau hoger speelt dan onze vrouwen. Om 12.15 uur werd er afgetrapt op sportpark De Bongerd.
Jodan Boys schoot uit de startblokken en wist vrij snel het eerste gevaar te creëren. Carolien stuurde Isabella weg in de diepte. Zij probeerde een doorgelopen medespeler te bereiken, maar daar is nog net een voetje van de verdedigster van Barendrecht om de angel uit de aanval te halen. Vlak daarna laat Carolien haar directe tegenstander de hielen zien en maakt de actie naar binnen. In de 16 weet zij Noa te vinden die knap wegdraait bij haar tegenstander. Helaas mist haar schot kracht en richting.Jodan Boys weet vooral de zijkanten goed te benutten in het eerste deel van de wedstrijd. Met een voorzet vanaf rechts wordt Ghizlan gevonden bij de 2e paal, maar haar inzet belandt in de handen van de keepster. In de 10e minuut Romy kan opstomen over de linkerkant. Met haar voorzet bereikt zij Noa. Die legt de bal rustig terug op de inlopende Lisanne, die overtuigend raak schiet, 0-1!Ook door het midden weet Jodan Boys elkaar af en toe gemakkelijk te vinden. Ghizlan krijgt de ruimte om Noa weg te sturen die 1 op 1 met de keepster de bal helaas niet voorbij de keepster krijgt. Voordat Isabella de rebound kan benutten, weet Barendrecht de bal uit te verdedigen.Vlak daarop volgend stuurt Lisanne met een mooie passeeractie meerdere speelsters van Barendrecht het bos in. Zij kan doordribbelen tot randje 16 en uithalen, maar legt de bal breed op de meegelopen Isabella. Haar schot gaat net over.Het lukt Jodan Boys om de opbouw van Barendrecht regelmatig in de eerste fase te verstoren met goed drukzetten van Noa, Isabella, Carolien en Ghizlan. Echter lukt het Barendrecht één keer om daar onderuit te spelen en via de zijkant een aanval op te zetten. Eenmaal in de diepte wordt de bal teruggelegd op de 16 en diagonaal inschoten door Barendrecht, 1-1. Na de gelijkmaker volgt een mindere fase van Jodan Boys. Het wordt slordiger en de bal wordt minder vaak van kant verlegd, waardoor het spel voorspelbaar wordt. Gelukkig is er in de 30e minuut een corner van Romy die Jodan Boys daarover heen helpt. Bij de 2e paal staat Ghizlan die de corner op waarde schat en de bal binnen weet te werken, 1-2.Na de voorsprong pakt Jodan Boys de draad weer op waar het was gebleven. Verdedigend hebben Romy, Maaike, Demi en Elise het weer uitstekend voor elkaar en komt Barendrecht er eigenlijk niet meer doorheen. Carolien heeft een goede scherpe voorzet in huis, maar zowel Ghizlan als Noa komen een teenlengte tekort om binnen te tikken.Vlak voor rust krijgt Carolien nog 2 kansen om de voorsprong uit te breiden na goed voorbereidend werkt van Romy, maar 1-2 is de ruststand.In de tweede helft wordt Barendrecht steeds fysieker en moet Jodan Boys steeds meer tikken incasseren. Na een handsbal op de achterlijn van Barendrecht, neemt Lisanne plaats achter de bal. Zij geeft de bal strak voor op de 5 meter lijn. Daar is Dorien te vinden die de bal hard en hoog binnenschiet, 1-3 na een uur spelen. Het enige echte gevaar in de tweede helft van Barendrecht komt na het ongelukkig verspelen van de bal door Jodan Boys in de eigen opbouw. Gelukkig kan Dorien dit nog corrigeren voordat Barendrecht echt tot een kans kan komen. Uit de daarop volgende corner valt de bal in kluts voor de voeten van een speelster van Barendrecht. Zij probeert het doel onder vuur te nemen, maar daar staat nog Esmee die de bal kan pakken.In de 70e minuut weet Carolien Isabella met een voorzet te vinden bij de 2e paal. Isabella kan simpel binnentikken, maar dan vlagt de grensrechter voor buitenspel. Na enig overleg keurt de scheidsrechter de goal toch af en blijft de stand 1-3.Het laatste echte wapenfeit van de wedstrijd is voor invaller Famke. Na een bal in de diepte krijgt zij de kans om op doel te schieten, maar helaas heeft zij net teveel tijd nodig waardoor er een verdedigster tussen kan komen.
Uiteindelijk een mooie 1-3 overwinning voor Jodan Boys, waarbij het verdedigend nauwelijks in de problemen is gekomen en 3 goals heeft weten te maken. Komend weekend is er een vrij weekend, waarna op 4 maart de topper tegen de nummer 3 Ter Leede Vrouwen 2 op het programma staat. Jodan Boys heeft daar nog wat tegen recht te zetten na een recente 2-1 verliespartij. Hopelijk zien we jullie allemaal dan weer langs de lijn!