In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag de drie punten meegenomen uit Amsterdam. Aan de dijk werd het een goede overwinning. Jodan Boys won met 1-3. Het enige smetje op de wedstrijd was dat er veel kansen om de score uit te breiden werden gemist. 

Jodan Boys trainde de afgelopen week met een lekker gevoel. De overwinning tegen ODIN’59 voelde als een opluchting. Eindelijk weer eens winst voor eigen publiek. Met een goed gevoel werd er naar het duel met De Dijk toegewerkt. Ondanks dat ons centrale duo Dirk en Roald niet inzetbaar was zaterdag. Jodan Boys werd zaterdag ook weer gesteund door trouwe supporters die door weer en wind hun ploeg achterna reizen. Jodan Boys 8 kwam zelfs met de trein om onze mannen aan te moedigen! BRAVO boys!

Inzakken

Jodan Boys speelde voor het eerst in de historie aan de dijk. De Dijk had een week eerder indruk gemaakt tegen Smitshoek. Met een nieuwe trainer en een jonge ploeg werd het de nummer 2 van de ranglijst knap lastig gemaakt. Met snelle aanvallen stichtten ze dikwijls gevaar in de defensie van Smitshoek. Erik van Zoest had gezien dat Jodan Boys dat moest zien te voorkomen. De Dijk kreeg de bal en het was Jodan Boys dat loerde op de counter. In de eerste minuut had Fahim de 1-0 al binnen moeten schieten, voor open doel ging de bal naast. Het zou nog vaker gebeuren zaterdagmiddag.

Idrissi breekt de ban

De eerste twintig minuten ging de wedstrijd redelijk gelijk op en kreeg Jodan Boys enkele mogelijkheden. De defensie van de Gouwenaars stond goed met Michel Verkaik en Joey Vergunst in het hart van de verdediging. Jodan Boys wist pas vijf minuten voor het rustsignaal de trekker over te halen. Een snelle counter werd doeltreffend afgerond door Bradley el Idrissi. Waar Jodan Boys ruim veertig minuten over de eerste treffer deed viel de 0-2 binnen een minuut. Fahim Musaui liet maar weer eens zien goed te kunnen voetballen. Op snelheid rondde hij de bal met de buitenkant van zijn linkerbeen af. Een mooi doelpunt. In de minuten die volgden had Jodan Boys de score minimaal kunnen verdubbelen. Het waren Bradley en Luc die voor open doel miste. Jodan Boys ging dus met slechts 0-2 rusten.

Uitvoetballen

De tweede helft ging het niveau iets achteruit zonder in de problemen te komen. Sterker nog na ruim zestig minuten kopte Rick Wils zijn tiende doelpunt van het seizoen binnen. Jodan Boys zat op rozen. In het verdere verloop van de wedstrijd raakte Luc nog een keer de paal. Diep in blessuretijd moest Jodan Boys nog een tegentreffer slikken, maar die was slechts voor de statistieken.

Vertrouwen

Jodan Boys heeft de afgelopen twee wedstrijden vertrouwen getankt. Zes punten achtereen dat is dit seizoen nog niet eerder gebeurd. De veilige plekken komen langzaam dichterbij. Maar we zijn er nog niet. Aankomende zaterdag spelen we in eigen huis wederom een belangrijke wedstrijd tegen Poortugaal. Een goed resultaat voor eigen publiek dat willen we allemaal. Zorg er voor dat je erbij bent.

FORZA Jodan Boys