In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

 

Op zaterdag 4 februari stond een belangrijke eerste competitiewedstrijd van de tweede seizoenshelft op het programma. De uitwedstrijd aan het begin van het seizoen tegen IJzendijke VR1 eindigde in een 1-1 stand. Genoeg reden om de 3 punten in Gouda te houden tegen deze tegenstander. Om 11:45 uur werd er afgetrapt op het sportcomplex van Jodan Boys.

IJzendijke begon fel aan de wedstrijd. De dames van Jodan Boys hadden moeite met de positiewisselingen van de tegenstander. Ondanks dat wist IJzendijke niet tot grote kansen te komen. De verdediging van Jodan Boys met Elise, Rebekka, Demi en Romy hielden veel tegen, zodat keepster Daniëlle weinig in actie hoefde te komen. Al snel kwamen de dames van Jodan Boys op een 1-0 voorsprong. Dina gaf een lange bal in de diepte en door het verkeerd verwerken van de bal door de keepster kon Renate de bal zo binnentikken. Hierna kregen de dames wat meer grip op de wedstrijd en volgden er nog wat kansen. Zo maakte Renate in de 28e minuut de 2-0, maar werd het doelpunt onterecht afgekeurd door buitenspel. Ook Lisanne kreeg de kans om de score te verdubbelen, maar haar schot wist de keepster van IJzendijke te keren. Niet veel later raakte Maaike geblesseerd en moest het veld verlaten. Isabella kwam voor haar in de ploeg. Vlak voor de rust kreeg IJzendijke nog een grote kans, maar de scheidsrechter floot af voor de rust. Zo gingen de dames van Jodan Boys rusten met een 1-0 voorsprong.

In de rust werd aangegeven dat Jodan Boys de scoren moest gaan uitbreiden en dat er meer rust aan de bal nodig was.

De aftrap voor de tweede helft werd genomen. Al meteen bleek dat IJzendijke scherp uit de kleedkamer was gekomen. Door een inspeelfout aan de kant van Jodan Boys strafte de spits van IJzendijke dit meteen feilloos af, 1-1. Gelukkig ging de knop weer om bij de dames van Jodan Boys. Nadat Ghizlan onderuit werd gehaald in de 16 meter van de tegenstander, kregen de dames van Jodaboys een penalty mee. Deze schoot Lisanne hard en zuiver binnen, 2-1. Hierna bleef het een tijd spannend en de bal ging over en weer. Conditioneel bleek Jodan Boys een stap verder te zijn en stond het ook positioneel beter dan in de eerste helft. In de 60e minuut werd Dina gewisseld voor Carolien. In tegenstelling tot IJzendijke creëerde Jodan Boys kansen om de voorsprong te vergroten. Onder andere Isabella schoot twee keer gevaarlijk op doel, maar jammergenoeg zonder resultaat. Ook Ghizlan wist na een goede actie van Renate aan de linkerkant gevaarlijk te worden met een schot, maar deze vloog helaas net over de goal. Renate dacht nog een goal te maken, maar ook deze werd helaas (onterecht) afgekeurd door de scheidsrechter vanwege buitenspel.

Doordat de stand nog steeds 2-1 was, bleef het erg spannend. Zeker omdat IJzendijke via snelle spitsen de gelijkmaker probeerde te maken. Gelukkig verdedigde Jodan Boys fel en pakte Daniëlle een aantal keer knap de bal. In de 80e minuut vond er nog een wissel plaats. Elise verliet het veld en maakte plaats voor Noa. Uiteindelijk viel de verlossende 3-1. Renate schoot vanaf de middenlijn over de uitgekomen keepster van IJzendijke heen waarna de bal tergend langzaam in het doel rolde. Hiermee leek de wedstrijd in het slot, maar in de blessuretijd wist IJzendijke een kans om te zetten in een doelpunt. Romy kon de bal helaas net niet van de lijn afhouden, 3-2. Niet veel later floot de scheidsrechter af en bleek Jodanboys toch te sterk voor het Zeeuwse team. Een mooie en belangrijke overwinning om de koppositie te behouden.

Volgende week zaterdag 11 februari om 15.00 uur staat de uitwedstrijd tegen SSS vr2 uit Klaaswaal op het programma. Hopelijk zien wij u dan! FORZA JODANBOYS!!

Volg de Jodan Boys vrouwen op twitter: @jbvrouwen1