In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws VR 1

Op 28 januari stond de inhaalwedstrijd uit tegen Ter Leede VR2 op het programma. Met 3 teams op een gelijk puntenaantal was het een belangrijke wedstrijd om uit te lopen met de punten. De dames wilden er daarom ook alles aan doen om de 3 punten mee naar Gouda te nemen.

Gelukkig kwam er dit keer wel een scheidsrechter opdagen, dus nam Jodan Boys om 11:30 de aftrap. Het begin was erg slordig en er was geen rust aan de bal. Desondanks wisten de dames toch een aantal kansen te creëren. Dina werd in de diepte weggestuurd en gaf een voorzet op Renate, die ze helaas niet binnen kon tikken. Niet lang daarna was het Dina zelf die dichtbij een doelpunt was. Vanaf de zijkant wordt er een hoge bal gegeven in het 16 meter gebied, maar Dina wist de bal niet goed op haar hoofd te raken. Ter Leede werd gevaarlijk rond onze 16 meter, maar na veel heen en weer passen werd de bal naast het doel van Danielle geschoten.

Ook uit een corner wisten ze de bal net naast te schieten. Verder heeft Ter Leede de eerste helft weinig kansen gehad. Het waren vooral de dames van Jodan Boys die de kansen creëerden, alleen het afmaken wilden niet lukken.. Aan het einde van de eerste helft was het Maaike die helemaal vrij stond in het 16 meter gebied en ook gevonden werd, maar het schot belandde in de handen van de keepster.

In de rust werd gezegd dat Jodan Boys meer energie moest leveren en dat het tempo hoger moest.

Na wederom een onrustig begin leek Jodan Boys in balbezit wat beter in het spel te komen. Helaas was het Ter Leede die op een 1-0 voorsprong kwam door een fantastisch genomen vrije bal. Ter Leede begon wat beter te voetballen en Jodan Boys kreeg steeds meer moeite om druk op de bal te krijgen. Dit resulteerde in een 2-0 voorsprong voor Ter Leede. Dit leek de dames van Jodan Boys wat wakker te schudden, er werd nog meer energie in de wedstrijd gestoken en er werd gezocht naar een doelpunt. Het doel werd uiteindelijk gevonden door de jarige (!) Rebekka de Jong, die vernietigend uithaalde vanaf 30 meter en de bal via onderkant van de lat in de goal zag verdwijnen. Het doelpunt bleek de enige van de dag en het had zeker een beter lot verdiend.

Conclusie: met een eindstand van 2-1 zijn de vrouwen van Jodan Boys zeker niet tevreden. Ondanks dat vandaag de eerste periodetitel behaald werd, overheerste de teleurstelling. Dat kenmerkt deze ambitieuze ploeg: dat niet verzadigd is na het behalen van een periodekampioenschap, maar vol voor de titel gaat.

Volgende week weer een mooie thuiswedstrijd tegen IJzendijke om 11:45 uur op sportpark Oosterwei, waarin Jodan Boys op jacht gaat naar drie punten, ook is er dan weer een pupil van de week en dat is Doris Hameeteman van de MO11-2. Komt allen Vrouwen 1 aanmoedigen.