Na drie nederlagen op rij wist Jodan Boys zaterdag eindelijk weer eens drie punten bij te schrijven en hoe, met tien man. Na een indrukwekkende minuut stilte ter nagedachtenis aan Fred Verbeek, ontspon zich een duel met weinig kansen. Jodan Boys wist uiteindelijk kort voor tijd te scoren. Dit was voldoende voor de overwinning. Deze overwinning smaakt naar meer.

Ja het mag gezegd worden, de nederlaag tegen Nieuwenhoorn had onze boys een goede knauw gegeven. Na een goed trainingskamp en met vers bloed was Jodan Boys gebrand op resultaat, direct na de winterstop. Het mocht niet zo zijn. In drie minuten tijd werd de wedstrijd weggegeven. Ja hoe dan verder? Onze technische staf en onze spelers hebben veerkracht getoond. Afgelopen week is er gewoon keihard getraind.

Weinig kansen

In het eerste bedrijf van de wedstrijd zakte Jodan Boys wat in en liet ODIN’59 aan de bal. Jodan Boys was gewaarschuwd voor de rappe spitsen van de Heemskerkers. Na vijf minuten het eerste kansje voor ODIN’59, maar die werd onschadelijk gemaakt door Roald Heerkens. Twintig minuten later de tweede kans voor ODIN’59 een voorzet van de zijkant werd net naast gekopt.   Jodan Boys loerde op de omschakeling met Fahim Musaui en Bradley el Idrissi. Na een klein half uur werd Fahim voor het eerst gevaarlijk. Via een scherpe counter probeerde Musaui de bal voor te geven, alleen zat keeper Meendering er tussen. Een minuut later leek ODIN’59 op 0-1 te komen. Michel Verkaik wist een uitbraak onschadelijk te maken, net voor de doellijn verwerkte hij de bal tot een corner. Kort voor rust een domper voor Daan Kreukniet. Hij kwam in botsing en moest geblesseerd het veld verlaten., Hij werd vervangen door Jelaino Fonseca.

Het venijn zat hem in de staart

Jodan Boys begon goed aan de tweede helft. Een goede aanval werd opgezet door Enzo Huntink. Hij vond Rick Wils die in vrije scoringspositie kon schieten. Zijn schot was echter te gehaast en verdween over het doel van Meendering. ODIN’59 kwam beter in het spel en drukte Jodan Boys naar achter, zonder tot grote kansen te komen. Onze verdediging onder leiding van Luuk Brand stond zaterdag als een huis. Ruim een kwartier voor tijd verving Massimo de Michele Rick Wils. Zijn inbreng bleef  beperkt tot negen minuten. In een duel was Massimo te laat en raakte hij zijn tegenstander. De scheidsrechter was resoluut en trok de rode kaart. Jodan Boys moest de laatste minuten verder met tien man. Zou het dan weer fout gaan?

Bevrijding

Waar iedereen dacht dat ODIN’59 de beste papieren zou hebben om met drie punten de bus in te stappen, was het Jodan Boys dat de drie punten thuis hield. In de negentigste minuut was het Enzo Huntink die met een verre ingooi Michel Verkaik bereikte. Hij kopte de bal door naar Luc Dielhof. Luc aarzelde geen moment en schoot de bal kiezelhard binnen. Het sportpark ontplofte. Wat een apotheose. Met tien man knokkend naar drie punten. Na zeven minuten blessuretijd floot de scheidsrechter voor het laatst. Moe gestreden vielen de Jodan Boys elkaar in de armen. Zelf gescoord en de nul gehouden. Dat was weer een tijdje geleden! Fred zou trots geweest zijn op de boys!

Belangrijke punten die volgende week een goed vervolg gegeven moeten worden tegen De Dijk. Bent u er ook weer bij?