Zaterdag 17 december stond er een mooie wedstrijd op het programma voor de dames van Jodan Boys VR1. Thuis ontvingen de vrouwen topklasser Be Quick ’28 VR1. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er gezamenlijk geluncht dat opgevolgd werd met een wedstrijdbespreking. Vervolgens gingen de meiden zich ready maken om om 14:30 uur af te trappen.

Jodan Boys kwam goed uit de startblokken. De dames legden er veel energie in en creërden zelf de eerste kansen van de wedstrijd. Achter de laatste linie van Be Quick ’28 lag veel ruimte die Jodan Boys goed benutte. Met lange ballen vanuit achter en via het middenveld, kwamen Carolien en Renate meerdere keren met hun snelheid er doorheen. Echter, leidde deze kansen niet tot doelpunten. De verdediging van Jodan Boys met Ghizlan, Rebekka, Demi en Romy speelde erg sterk en er werden daarom ook weinig echte kansen gecreëerd door de tegenstander. Toch kwamen de meiden van Jodan Boys helaas na een kwartwedstrijd op een 0-1 achterstand. Via een één-tweetje konden de aanvallers van Be Quick’28 tussen de verdediging door voetballen en de bal binnenschieten. Gelukkig lieten de meiden van Jodan Boys het hier niet bij zitten en gingen opzoek naar de gelijkmaker. Deze viel dan ook -terecht- 3 minuten voor de rust. Na een lange bal van achteruit werd Sophie goed weggestuurd in de diepte. Met haar snelheid was ze eerder bij de bal dan de tegenstander en legde de bal panklaar neer bij de eerste paal voor Carolien. Carolien rommelde de bal in de goal, 1-1! Dit was tevens de ruststand.

In de rust werd er door de trainers aangegeven dat er een goede eerste helft was gespeeld. Ook werd er duidelijk bij aangegeven dat deze lijn doorgetrokken moest worden, want hier was vandaag zeker wat te halen. Eersteklasser Jodan Boys VR1 deed zeker niet onder voor de topklasser Be Quick ’28 VR1.Ook de tweede helft startten de vrouwen van Jodan Boys weer erg sterk. De dames hadden de overhand en speelden goed positiespel, met snelle balverplaatsing van links naar rechts. Ook was de wedstrijd nog steeds vol passie en strijd. Alle meiden van Jodan Boys vertoonden 100% inzet, in duels die werden aangegaan maar ook aan de bal was de geleverde energie hoog. In de 60e minuut onstond een grote mogelijkheid voor de ploeg uit Gouda om op voorsprong te komen. Via de linkerkant werd Sophie bereikt die Lisanne diep stuurde. Zij tikte de bal in één keer door naar Renate, die helaas de bal net naast het doel schoot. Niet veel later vond de eerste wissel aan de kant van Jodan Boys plaats. Hannelot verliet het veld en werd vervangen door Dina. De vrouwen van Jodan Boys bleven kansen creëren om de voorsprong te pakken. Na een steekpass van Dina op Renate kon laatstgenoemde de keepster voorbij spelen, maar door de moeilijk hoek niet op doel schieten. Helaas eindigde deze kans nergens in.

Ook Be Quick ’28 werd nog een aantal keer gevaarlijk. De verdediging van Jodan Boys en keepster Daniëlle hielden goed stand. Uiteindelijk viel helaas toch de 1-2 voor Be Quick ’28. Met een individuele actie op de linkerflank kon de buitenspeelster door de verdediging spelen en binnenschieten bij de eerste paal. Jodan Boys probeerde door middel van wissels in de eindfase nog kansen te forceren. Elise kwam erin voor Romy en Noa nam het plekje van Carolien over. In de laatste minuten viel Sophie geblesseerd uit waardoor Dekker nog het team kwam versterken. Jammer genoeg resulteerde dit niet in de gewenste gelijkmaker. De vrouwen van Jodan Boys hebben alles uit de kast gehaald en een goede wedstrijd gespeeld wat helaas niet kon leiden tot een overwinning.

Hiermee eindigt het beker toernooi voor de dames van Jodan Boys. Ze hebben hard gestreden en mogen trots zijn. Extra aandacht gaat uit naar alle fans die in de kou de meiden hebben aangemoedigd, hartelijk dank hiervoor. In het nieuwe jaar wordt de competitie hervat met een inhaalwedstrijd uit bij Ter Leede VR2 in Sassenheim, op 28 januari. Alvast fijne feestdagen en wij hopen u in 2023 weer langs de lijn te zien!