In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1, Nieuws VR 1

Na de mooie overwininning van vorige week zaterdag tegen IJFC VR1 kon Jodan Boys VR1
zich afgelopen zaterdag opmaken voor de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop.
Een overwinning was van groot belang om een gooi te doen naar de koppositie in de 1e
klasse. Dit werd de vrouwen niet cadeau gegeven, Sinterklaas had immers het land al
verlaten. Toch wisten de vrouwen onder trainer Patrick Verwei Sleeuwijk uiteindelijk met
4-1 te verslaan op het sportpark in Oosterwei te Gouda. VR1 gaat als koploper de
winterstop in!

Om 11:45 uur werd er onder leiding van scheidsrechter S. Harrachi afgetrapt door Sleeuwijk.
De eerste helft ging redelijk gelijk op. De speelsters van Sleeuwijk probeerde Jodan Boys
onder druk te zetten. Het was aan Jodan Boys om onder deze druk uit te voetballen. Door
een gebrek aan precisie kregen de dames van Jodan Boys echter niet de gehoopte grip op de
wedstrijd. Desondanks zet Romy Brand Jodan Boys in de 17e minuut met een weergaloze
afstandsschop vanuit een hoekschop op een 1-0 voorstand. Helaas konden de dames deze
voorsprong niet lang vast houden. In de 29ste minuut was het namelijk toch Sleeuwijk die via
een steekbal vanaf het middenveld het doel van keepster Daniëlle Hornes met succes onder
vuur nam, balen 1-1. De dames werden wakker geschud en wisten in de 45steminuut weer
op voorsprong te komen. Via Renate Spee valt de bal in het 16-metergebied voor de voeten
van Rebekka de Jong, die geen seconde twijfelde en de bal feilloos in de rechterhoek
binnenschoot. Wat een fijne timing om zo vlak voor de rust op een 2-1 voorsprong te
komen!

Na de rust was het aan Jodan Boys om de aftrap te nemen. Ook na de korte pauze bleef het
spel van de Goudse dames met vlagen slordig. Wel stond Jodan Boys positioneel beter
georganiseerd. Dit resulteert in wat kleine kansen, maar tot scoren komen is makkelijker
gezegd dan gedaan. Gelukkig ontbrak het in de tweede helft aan de kant van Sleeuwijk tot
grote kansen door goed verdedigend werk van Jodan Boys. In de 50ste minuut is het
doelpuntenmaakster Romy Brand die op de rechtsback-positie plaats maakt voor Elise Spee.
En niet veel later wordt Renate Spee in de spits afgelost door Noa van de Woestijne. In de
72ste minuut krijgt Lisanne Hoogeveen de bal aangespeeld op de rand van het
zestienmetergebied. Lisanne speelt de bal breed en zet daarmee Sophie Opschoor 1 op 1
tegen de keepster van Sleeuwijk. Laatstgenoemde weet de bal in de korte hoek te plaatsen
en brengt daarmee de 3-1 tussenstand op het scorebord. Niet veel later is het weer Rebekka
de Jong die voor de tweede keer trefzeker is. Vanuit een corner wordt de bal bij de tweede
paal neergelegd. Ook hier twijfelt Rebekka geen moment en weet ze de bal beheerst langs
de keeper te schieten. Dit mondde uit in een 4-1 eindstand. In de 82ste minuut maakt Sophie
Opschoor op het middenveld nog plaats voor debutante Sara Azaouagh.
De drie punten blijven op Sportpark Oosterwei. Mede door deze overwinning gaat Jodan
Boys vrouwen 1 officieel als koploper de winterstop in!

Aankomend weekend staat nog een mooie affiche op de planning. De Goudse dames mogen
het zaterdag 17 december a.s. om 14:30 opnemen tegen topklasser Be Quick ’28 VR1 uit
Zwolle. Gaat het Jodan Boys lukken om nog een ronde verder te bekeren in de landelijke
KNVB beker? Jullie support is in ieder geval hard nodig, hopelijk zien we jullie daar. Tot dan!