Afgelopen zaterdag stond de zes punten wedstrijd tegen Zwaluwen op het programma. Bij winst zou Jodan Boys weer wat aansluiting weten te vinden. Geheel in de lijn van de eerste seizoenshelft deed Jodan Boys zich tekort. In Vlaardingen hield Zwaluwen de punten in eigen huis. De ploeg van Henk de Zeeuw won met 2-1.

Adil Akanioui maakte sinds lange tijd weer zijn opwachting in de ploeg van Erik van Zoest. De linksbenige aanvaller stond geruime tijd langs de kant met een blessure. Zwaluwen won twee wedstrijden op rij en zat dus vol vertrouwen in aanloop naar het treffen met Jodan Boys.

Evenwicht

De wedstrijd ging in de eerste helft gelijk op. Jodan Boys startte de eerste minuten voortvarend door hoog druk te zetten. Na tien minuten zakte Jodan Boys iets in en probeerde de Vlaardingers Jodan Boys onder druk te zetten.

De kans op 0-1

Na een half uur kreeg Zwaluwen een kans op de openingstreffer. Een gevaarlijke aanval over de rechterkant zorgde voor dreiging toen de bal werd voorgezet. Gelukkig voor Jodan Boys ging de bal aan alles iedereen voorbij en was de dreiging voorbij. In de tegenaanval begon Luc Dielhof aan een rush over de lengte van het veld. Van buiten de zestien probeerde hij Boy de Jong te verschalken met een hard schot. Helaas ging de bal net naast. Drie minuten later was het weer Luc Dielhof die aan de basis stond van veel gevaar. Dielhof zette met een steekpass Akanioui vrij voor de keeper. In plaats van de vrijstaande Wils aan te spelen probeerde Akanioui het zelf. Zijn inzet werd gered door de sterke doelman van Zwaluwen. Dit was de kans op 0-1. Jodan Boys vergat zichzelf te belonen.

Achterstand

Beide ploegen wisten in het eerste bedrijf niet tot scoren te komen. Jodan Boys kon terugkijken op een goede helft. Veel vertrouwen stapten de Gouwenaars weer het veld op in de tweede helft. Akanioui werd vervangen door Musaui. Na een kwartier ging het weer mis voor Jodan Boys. Een vrije trap werd voor de goal geslingerd. Jazzy Adams die net was ingevallen scoorde met zijn eerste balcontact de 1-0. Wat een domper uit het niets gaf Jodan Boys weer een doelpunt weg. In het kwartier dat volgde was Jodan Boys de weg kwijt. Zwaluwen kwam ook nog op 2-0. De linksback van Zwaluwen kon ongehinderd opstomen de zestienmeter in. Zijn scherpe voorzet werd door Amedi in eigen doel gewerkt.

Zou het nog kunnen?

Tien minuten voor tijd kwam Jodan Boys toch nog terug in de wedstrijd. De net ingevallen Daan van Leeuwen nam een korte corner met Musaui. De verdediging van Zwaluwen verwerkte de bal niet goed, waardoor van Leeuwen uiteindelijk wist te scoren. Jodan Boys probeerde het nog met man en macht. Maar helaas kwamen de boys niet verder dan een aantal scrimmagemomenten. Na vierenhalve minuut blessuretijd vond de scheidsrechter het welletjes en floot hij af.

Winterstop

Jodan Boys heeft nu winterstop. Met twaalf punten uit vijftien wedstrijden was het een teleurstellende eerste seizoenshelft. Nu de hoofden leegmaken en na de feestdagen gaan we er weer met goede moed tegenaan. Eén ding staat vast: we geven ons niet zomaar gewonnen. Tot in het nieuwe jaar.