In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Door het puntenverlies van vorige week werd deze wedstrijd een extra belangrijke. Bij winst kan Jodan Boys namelijk de schade beperken en de aansluiting met de top 3 behouden. Het IJsselsteinse IJFC Vr1 is sterk aan de competitie begonnen met 5 zeges op rij, maar heeft de laatste twee wedstrijden toch punten gemorst tegen ’t Gooi (3-3) en Wartburgia (1-3 verlies). Men voelt dat er iets te halen valt. Het is een donkere en erg koude vroege ochtend en na een relatief korte reis wordt de wedstrijdbespreking gehouden in de kleedkamer.

 

Het sleutelwoord? VEERKRACHT

 

Om exact 12.00 klinkt het fluitsignaal en wordt de aftrap genomen. IJFC oogt zenuwachtig en speelt paniekerig. Dit resulteert meteen in een gevaarlijke aanval over rechts van Jodan Boys waarbij Carolien Noorlander razendsnel de diepte in wordt gestuurd, maar haar voorzet wordt helaas niet benut. Niet veel later wordt toch ook IJFC gevaarlijk maar Demi Nieuwenhuijsen grijpt goed in en werkt de bal via een speelster van IJFC over de achterlijn. Daniëlle Hornes pakt de bal snel op en stuurt Noa van de Woestijne weg die 1 op 1 op de keeper weet te komen. De keepster van IJFC is snel op de eerste meters en komt goed uit haar doel waardoor Noa van de Woestijne geen schietkans krijgt. IJFC schakelt meteen weer om en test Daniëlle Hornes voor de eerste keer, maar zonder succes.

IJFC komt gedurende de eerste helft steeds meer in het spel. De gaten tussen de linies is te groot waardoor IJFC steeds de bal kan onderscheppen. Maar Dorien van der Hooft loopt als stoorzender vaak goed in weg en is op alle plekken in het veld te vinden.  Door het slordige spel van Jodan Boys wordt IJFC steeds vaker gevaarlijk. In de 21e minuut krijgt IJFC een mega kans maar Daniëlle Hornes kan de bal langs het doel tikken. Dit resulteert in een corner voor IJFC. Jodan Boys staat nog niet helemaal goed als de corner al genomen wordt. Een speelster van IJFC kan haar hoofd tegen de bal krijgen en loopt deze binnen bij de tweede paal, 1-0 voor IJFC. Jodan Boys moet het nu toch echt op gaan pakken want met dit spel wordt winnen heel lastig. In de 29e minuut mag Jodan Boys een corner nemen. Renate Spee trapt de bal met een boog richting de goal. Deze valt voor de voeten van Lisanne Hogeveen, maar die krijgt hem niet onder controle. Ze weet er toch nog een schot uit te persen maar raakt een speelster van IJFC waarna de bal bij Dorien van der Hooft voor haar voeten valt. Die twijfelt geen moment en schiet hard binnen, 1-1. Nu is het zaak om strijdlust te blijven leveren. Hannelot Bitter zet Carolien Noorlander nog een keer 1 op 1 met de keeper van IJFC maar deze is weer snel uit haar goal. Vervolgens krijgt IJFC een vrije trap na ingrijpen van Dorien van der Hooft. De speelster van IJFC schiet in 1x op Daniëlle Hornes die de bal kan pakken. Jodan Boys begint het spel wat meer op te pakken maar het is nog steeds te slordig. IJFC krijgt twee corners achter elkaar maar de dames van Jodan Boys laten zich niet weer foppen en na een herverovering van de bal wordt er snel omgeschakeld en Renate Spee kan worden bereikt. Die legt de bal voor op Lisanne Hogeveen die zich geen moment bedenkt en de 1-2 binnenschiet. De laatste 10 minuten van de eerste helft speelt Jodan Boys een erg sterke fase waarbij het domineert met Hannelot Bitter en Dorien van der Hooft op het middenveld en Romy Brand en Ghizlan Abdellaoui op de backs.

Tijdens de rust is het tijd voor thee. De wissels kunnen zich een beetje opwarmen en de meiden worden op scherp gezet. In de rust wordt Noa van de Woestijne gewisseld voor Sophie Opschoor.

 

De eerste 10 minuten na rust is Jodan Boys meteen gevaarlijk. Zo gooit Romy Brand de bal snel in op Sophie Opschoor die hem met links voor krijgt maar er is helaas niemand voor de goal om de bal erin te tikken. Niet veel later wordt Carolien Noorlander nog een keer gevaarlijk na een steekpass van Renate Spee maar zonder succes. Op het veld gaat het er steeds harder aan toe. IJFC voelt dat ze nu echt zullen moeten leveren en dit uit zich in overtreding na overtreding. Zo wordt Romy Brand hard onderuitgehaald aan de zijkant. In de 70e minuut komt Dina Bourjila erin voor Carolien Noorlander. Niet veel later komt Rebekka de Jong hard ten val door een botsing met een speelster van IJFC.  Jodan Boys houdt de bal in de ploeg maar er worden geen kansen gecreëerd.

In de 83e minuut wordt Sophie Opschoor gevaarlijk over links en probeert de bal langs de keeper te slepen maar zij komt hard ten val. Zij kan niet verder en komt Elise Spee erin. Jodan Boys verovert snel de bal na de uittrap van IJFC. Lisanne Hogeveen geeft een diepe bal op Dina Bourjila die de 1-3 netjes binnentikt. In de 88e minuut krijgt IJFC nog een vrije trap maar opnieuw kan Daniëlle Hornes de bal stoppen. De laatste minuten van de wedstrijd wordt Jodan Boys nog gevaarlijk maar kan helaas de score niet verder uitbreiden.

Eindstand 1-3 winst voor de meiden uit Gouda. Hiermee komt Jodan Boys meteen boven IJFC te staan op de tweede plaats. Tot slot willen we alle toeschouwers weer bedanken die door weer en (koude) wind komen kijken. Volgende week staat Sleeuwijk op het programma. Zien we jullie dan weer op sportcomplex Oosterwei om 11:45 uur.