In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op een koude zaterdag 19 november stond de thuiswedstrijd tegen CSW Vrouwen 1 uit Wilnis op het programma. Jodan Boys was er klaar voor om te strijden en de tegenstander de wil op te leggen.

Er werd goed begonnen door fel in de duels te spelen en de bal snel rond te laten gaan. Ook werd de bal goed verlegd over het veld, waardoor Jodan Boys veel ruimte had op de flanken.

De score werd uiteindelijk geopend met een mooi kopdoelpunt via een corner van Renate door centrale verdedigster Rebekka de Jong in de 14e minuut. Er werd goed rond getikt en een aantal mooie lange ballen van achter naar voren die in verschillende kansen uitmondden. In de 19e minuut werd een van de kansen benut door Renate Spee. Na een schot van afstand liet de keepster bal los en Renate Spee was daar snel bij om dit cadeautje te benutten, 2-0. Jodan Boys had in de eerste helft de broek aan en liet CSW achter de bal aanlopen. In de 28e minuut scoort Lisanne Hogeveen ook uit de rebound na een afstandsschot de 3-0. Ook middenvelder Hannelot Bitter doet een duit in het zakje met een mooi schot met haar linkerbeen van afstand over de keeper heen. Jodan Boys gaat uiteindelijk met 4-0 voorsprong de rust in, waar het zeker niet gek was geweest als deze score een stuk hoger had uitgepakt.

Waar Jodan Boys vorige week uit de startblokken schoot in de 2e helft, was dat deze week wel anders. De 2e helft was het niveau een stuk lager dan voor de thee. Het baltempo was te laag, onnodig balverlies en slordig aan de bal. Zonder gevaarlijk te worden wist CSW snel op 4-1 te komen na een ongelukkige fout van Jodan Boys. Jodan Boys herstelde zich snel en in de 52e minuut kwam Noa van de Woestijne in balbezit aan de linkerkant van het strafschopgebied. Met een heerlijk schot in de rechterbovenhoek verschalkte zij de keepster van CSW. De doelpunten volgden elkaar even snel op. Een lange bal van achteruit wordt door Lisanne Hogeveen doorgekopt richting Dorien van der Hooft. Zij bleef 1 op 1 met de keepster koel en schoot de 6-1 binnen. Vlak daarna was CSW in een van de spaarzame momenten van de wedstrijd richting de 16 van Jodan Boys. De aanvalster van CSW werd daar onreglementair gestopt volgens de scheidsrechter wat een vrije trap op een gevaarlijke positie opleverde.

Deze werd door CSW overtuigend binnengeschoten. In het vervolg van de wedstrijd werd Carolien Noorlander meerdere malen in de diepte weggestoken over de flank, maar helaas wist zij met haar voorzetten geen teamgenoten te bereiken. Tegen een van de voorzetten wist Dina Bourjila wel haar hoofd te zetten, maar haar kopbal ging over. In de laatste minuten van de wedstrijd lukte het Hannelot Bitter om het spel te verleggen naar de rechterkant. Carolien Noorlander had een goede voorzet in huis, precies op maat voor Dina Bourjila. Zij kopte de bal mooi in de rechterhoek, 7-2.

Al met al een duidelijke overwinning met wederom veel doelpunten. Volgende week staat de topper tegen concurrent WV-HEDW Vrouwen 1 op het programma. Dit duel begint om 11.45 op Sportpark Oosterwei.