In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Zaterdag moest Jodan Boys op bezoek bij promovendus WNC uit Waardenburg. WNC presteert tot op heden goed en staat in de kopgroep van de ranglijst. Jodan Boys in de bevindt zich in de staart van de competitie en verloor vorige week van Smitshoek, maar had een beetje zelfvertrouwen getankt door de midweekse overwinning op Neptunus Schiebroek.

Daan Kreukniet begon bij Jodan Boys voor het eerst in de basis. De linkerverdediger begon als buitenste van de vijfverdedigers. De thuisploeg was in de eerste minuten direct een paar keer dreigend. Gelukkig voor Jodan Boys stond het vizier niet scherp. Daar waar de spitsen goed afwerkten stond Luuk Brand op doel om de ballen te keren.

Voorsprong

Jodan Boys kwam na in de drieëntwintigste minuut zelfs op voorsprong. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Rick Wils die het overzicht hield, hij wist de vrijstaande Luc Dielhof te bereiken die de 0-1 binnenschoot. Wat lekker. Dat was weer even geleden dat Jodan Boys op voorsprong wist te komen. Ruim tien minuten later leek Jodan Boys via een snelle counter kansrijk om op 0-2 te komen. Via een snelle counter was Dielhof gevaarlijk, hij verloor helaas de bal, waardoor dit buitenkansje niet benut kon worden.

Deksel op de neus

In de tegenaanval was het WNC dat gevaarlijk werd, wat heet de bal verdween achter de doellijn, alleen dit was niet reglementair gebeurt. De speler van WNC had de bal met de hand binnen gewerkt, maar dat was de arbitrage ontgaan. Wat een domper, waar Jodan Boys de kans op 0-2 had werd het 1-1. In de slotfase van de eerste helft werd Jodan Boys nog een paar keer gevaarlijk. Eerst via Dirk Rietveld die een vrije trap van Musaui bijna binnen wist te tikken. Daarna was Heerkens nog tweemaal dichtbij de 1-2.Desondanks gingen beide ploegen gingen met 1-1 aan de thee.

Gifbeker moet leeg

Jodan Boys en WNC kregen in de het begin van de tweede helft beiden een mogelijkheid. Jodan Boys was kansrijk via Fahim die de keeper met een schot probeerde te verschalken. Na ruim tien minuten spelen wist WNC op voorsprong te komen. Een corner viel in de zestienmeter en WNC pakte dit cadeautje uit. Jodan Boys keek tegen een achterstand aan. Het werd een kwartier voor tijd nog zuurder na een fout in de opbouw schoot WNC de 3-1 eindstand op het scorebord.

Jodan Boys is door het verlies nog meer met de neus op de feiten geduwd. De ploegen om Jodan Boys heen pakten punten en namen afstand. Jodan Boys zag Zwaluwen op doelsaldo passeren op de ranglijst Jodan Boys hoort  nu echt bij de degradatiekandidaten.  Zover is het natuurlijk nog niet, maar zorgelijk is het wel.  Volgende week reizen we af naar Achilles Veen en dat wordt een belangrijk treffen. Uw steun is harder nodig dan anders. We hopen u te zien in Brabant. Tot volgende week.