In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdagmiddag 12 november om 15.45 uur werd in Amsterdam afgetrapt voor de wedstrijd Wartburgia VR2 – Jodan Boys VR1. Helaas keken de dames uit Gouda al vroeg tegen een achterstand aan, want in de 3e minuut wist Wartburgia het net te vinden na een te korte terugspeelbal op Daniëlle. Gelukkig werd de stand snel gelijkgetrokken. Nog geen twee minuten later onderschepte Hannelot de bal op het middenveld en verlegde de bal naar Lisanne. Zij wist de keepster te passeren en zorgde voor de 1-1.

De scheidsrechter floot veelal voor de Amsterdammers en wuifde een aantal overtredingen op onze dames weg, maar in de zevende minuut kreeg een speelster van Wartburgia geel na een harde overtreding op Lisanne. Gelukkig kon zij verder, al is ze wel gehavend uit de strijd gekomen met mogelijk een lichte hersenschudding. In de 9e minuut was het snel weer raak voor de dames van Jodan Boys. Renate zette goed druk op de verdediging van Wartburgia en wist de bal te onderscheppen. Zij dribbelde richting de zestien en dacht geen seconde langer na en ramde de bal hard over de keepster in het doel, 1-2!

Ondanks de voorsprong bleef het spannend voor de dames. Door slordige en risicovolle ballen maakten zij het zich onnodig moeilijk, wat zorgde voor kansen van Wartburgia en meer geloof in een goed resultaat. Gelukkig wist Daniëlle haar mannetje te staan, met of zonder blauw oog, onze keepster was scherp vandaag.

In de 26e minuut was er een grote mogelijkheid om de voorsprong te vergroten. Helaas wist de keepster van Wartburgia het schot van Sophie te keren. Het einde van de eerste helft naderde toen in de eigen 16 meter ongelukkig een overtreding gemaakt werd op een speelster van Wartburgia. De scheidsrechter floot voor een penalty, die hard werd binnengeschoten en de stand naar 2-2 bracht.

Met nog een aantal minuten op de klok ging Jodan Boys opnieuw op zoek naar de voorsprong. In de 41e minuut creëerde de dames een mooie mogelijkheid tot scoren. Rebekka stuurde Renate diep met een lange bal, die de bal vervolgens in een keer voor gaf aan Lisanne. Zij kon de bal binnenschuiven, maar onterecht werd de aanval afgekeurd wegens buitenspel. Gelukkig was het in de 45e minuut dan toch raak! Uit een corner van Dorien wist Sophie knap binnen te koppen, 2-3. Dit was tevens de ruststand.

In de rust werden de meiden door coach Patrick op scherp gezet. Na het fluitsignaal voor de tweede helft, vlogen de dames uit de startblokken. Rebekka zocht direct Lisanne met een lange bal, waardoor zij op de zestien meter afstormde, naar binnen kapte en met links de lange hoek wist te vinden. 2-4, een hele snelle goal, wat voor meer rust in de ploeg zorgde.

Nog geen 10 minuten later was het opnieuw raak. Na een mooie aanval waarbij de bal door Lisanne van links naar rechts werd verlegd naar Carolien, wist zij met een prachtige voorzet bij de tweede paal Renate te bereiken. Zij kopte mooi en beheerst binnen, wat zorgde voor de 2-5. De meiden bleven gaan en nog geen 5 minuten later was het Carolien die de keepster van Wartburgia verraste met een hoge bal van afstand. Dit resulteerde in een comfortabele voorsprong van 2-6.

Kort hierna vond er een tweetal wissels plaats aan de kant van Jodan Boys. Sophie en Hannelot verlieten het veld waar Noa en Dina voor in de plaats kwamen. In het laatste halfuur probeerde Wartburgia nog aan te zetten om kansen te creëren, maar de verdediging met Ghizlan, Demi, Rebekka en Elise stond als een huis, waardoor Wartburgia nauwelijks tot kansen kwam. Wel was er nog een mogelijkheid uit een vrije trap voor Wartburgia, maar deze poging werd goed gekeerd door Daniëlle. Ook de dames van Jodan Boys probeerde de voorsprong nog te vergroten met nog twee grote kansen voor Lisanne en Dorien, maar zij schoten de bal beiden net naast de goal van de keepster van Wartburgia. Ook Dekker kwam het team van Jodan Boys de laatste minuten versterken door voor de verdediging te gaan spelen, Carolien verliet toen het veld.

Na 90 minuten floot de scheidsrechter af. Uiteindelijk een welverdiende overwinning voor Jodan Boys dames 1. Hierdoor blijven de meiden op de derde plek staan, met nog één wedstrijd te goed. De reeks van overwinningen wordt volgende week hopelijk voortgezet. Dan spelen de dames om 11.45 uur thuis tegen CSW uit Wilnis. Tot dan!