Op zaterdag 5 november kregen de vrouwen van Jodan Boys bezoek van de vrouwen van Sparta Nijkerk. Ook zij zijn dit jaar nieuwkomer in de eerste klasse, het beloofde dus een mooie middag te worden. Zeker omdat vrouwen 1 sinds deze week officieel een eigen stadionspeaker heeft, dat zorgt toch voor extra sfeer. Iedereen op het sportcomplex kon merken dat Manon goed ingewerkt is door Wim van den Brink.

De aftrap werd genomen door pupil van de week Femke Braamhaar, ze liet zien een goede dribbel in huis te hebben. En daarna was het tijd voor de wedstrijd, deze begon goed voor de vrouwen van Jodan Boys, al in de vijfde minuut was het raak. Carolien gaf een voorzet perfect op maat vanaf de rechterkant. Lisanne hoefde er enkel nog maar tegenaan te lopen en de 1-0 kon genoteerd worden op het scorebord.

Ook in de fase die daarop volgde domineerde Jodan Boys, wat resulteerde in kansen voor Noa en Carolien. Maar ook Sparta liet af en toe van zich horen, doelpogingen in de 26e en 29e minuut werden gelukkig niet gevaarlijk door een oplettende Daniëlle op het doel.

Een mooie aanval in de 32e minuut eindigt op de hand van een speelster van Sparta, de penalty werd beheerst ingeschoten door aanvoerder Dorien en bracht de score op 2-0. Na mooie doelpogingen van Romy en Renate konden de vrouwen lekker aan de limonade in de kleedkamer.

Over de tweede helft kunnen we kort zijn: op een kans in de 50e minuut na hebben de vrouwen van Sparta Nijkerk weinig in kunnen brengen. Jodan Boys domineerde, won duels en was in balbezit. Na een aantal net-niet-doelpunten van Renate en Carolien, wat voorzetten die niet aankwamen, was het Carolien die de supporters op de banken kreeg. Een prachtig schot van circa 20 meter afstand, perfect over de keeper heen, liet de keeper kansloos.

Nadat Sophie en Elise het veld betraden gingen de vrouwen van Jodan Boys hongerig op zoek naar de 4-0. Een mooie aanval op links kon helaas niet verzilverd worden door Dina en ook de keeper van Sparta is een aantal keer alert. In de 81e minuut geeft Sophie een strakke voorzet over de grond, het schot van Lisanne wordt geblokt. Sparta Nijkerk krijgt de bal vervolgens niet weggewerkt en met wat gerommel krijgt Lisanne de bal bij een oplettende Dorien. Met haar tweede goal brengt Dorien hiermee de eindstand op het scorebord, 4-0.

Kortom: een mooie middag op Sportpark Oosterwei. De vrouwen van Jodan Boys eindigen het weekend op een mooie derde plek met 13 punten uit 5 wedstrijden. Koploper IJFC staat momenteel op 16 punten uit 6 wedstrijden en dat maakt dat er een aantal spannende weken aankomen voor de vrouwen. Op naar een goede trainingsweek en een mooie wedstrijd tegen Wartburgia vrouwen 2 volgende week in Amsterdam.