Deze week mochten de vrouwen van de Jodan Boys het opnemen tegen de vrouwen van ’t Gooi in Hilversum. De thuisploeg trapte de wedstrijd af en begon gelijk aan een sterke aanval over de rechterkant. Hierdoor werden de meiden van JB even op scherp gezet en moesten ze even een tandje bijzetten. Bij JB wordt de rechterkant veel benut en wordt Carolien veel diep gestuurd, die de ballen voorgeeft, maar helaas bereiken ze het doelgebied niet. Ook gaan de aanvallen over links waarbij Romy als opkomende back de bal passt naar Renate en die hem voorgeeft, maar helaas wordt Dina net niet bereikt.

Ook de meiden van ’t Gooi hebben zo nu en dan een doorbraak door het midden waarbij hun spits diep wordt gestuurd, maar deze kansen resulteren gelukkig niet in doelpunten door de goede verdedigende acties van Ghizlan, Rebekka, Demi en Romy. De bal wordt veel rondgespeeld en er zijn goede aanvallen vanuit beide teams.

Na een counter van ’t gooi na zo’n 15 minuten wordt de spits diep gestuurd en komt 1op1 met Daniëlle, die haar doel goed verdedigt, maar de rebound gaat er toch via de binnenkant paal in. Het staat 1-0. De meiden van JB moeten nu vol aan de bak. In de 20e minuut wordt er een diepe bal gegeven op Lisanne die nu 1op1 komt met de keeper, maar helaas gaat de bal niet in het doel. Er is af en toe wat chaos op het veld en er worden veel moeilijke ballen gegeven.

Na een halfuur is er een goeie aanval van JB waarbij Lisanne de bal voorgeeft in het doelgebied maar Dina schiet hem helaas over. Na een paar minuten komt er weer een aanval waarbij Romy de bal diep geeft op Carolien en die geeft de bal zo voor op Dorien die helemaal vrij staat en kan hem er zo inschieten. Het staat 1-1! Met nog zo’n 5 minuten op de klok heeft ’t Gooi hun eerste corner maar Daniëlle heeft hem klemvast. In de laatste aanval voor de rust wil Ghizlan de bal voorgeven, maar dit schot wordt geblokt. JB blijft in balbezit en met een paar goeie passes en combinaties gaat de bal via Lisanne en Hannelot naar Dorien die op doel schiet, maar de keeper laat de bal los en Renate schiet via de rebound de bal in het doel. JB staat nu voor met 1-2!

In de rust vindt de eerste wissel plaats aan de kant van Jodan Boys. Elise komt erin voor Ghizlan. Beide teams zijn erop gebrand om meer doelpunten te maken. Het tempo ligt hoger en er worden goede combinaties gemaakt door zowel ‘t Gooi als JB.

Via een corner kopt Dina de bal op doel die wordt gestopt, maar gelukkig was Lisanne daar voor de rebound, 1-3!

Na 60 minuten werden Romy, Renate en Carolien gewisseld en kwamen Dekker, Sophie en Noa daarvoor in de plaats.

Jodan Boys speelt de bal lekker rond en er ontstaan een aantal kansen, maar helaas geen verdere doelpunten die vallen. Totdat het weer Lisanne is die vanuit een rebound weet te scoren, GOAL 1-4 voor de uitploeg!

Door een goede combinatie op het middenveld wist Dorien haar weg naar het doel te vinden. Echter stak een speler van ‘t Gooi daar een stokje voor en trekt aan het shirt van Dorien, wat overigens vaker deze wedstrijd gebeurde, maar de scheidsrechter liet de kaarten op zak. In eerste instantie wordt de bal op de stip gelegd, maar na kort overleg met de grensrechter is het toch een vrije trap net buiten de 16. Helaas schoot Renate deze over.

Vlak daarna pakt de keeper van ‘t Gooi een terugspeelbal op met haar handen, wat lijdt tot een indirecte vrije schop in het 16 meter gebied. De dames van JB wisten hier alleen geen goal uit te creëren.

‘T Gooi komt nog een aantal keer dicht bij het doel van Jodan Boys in de buurt, maar er werden verder geen gevaarlijke kansen gecreëerd.

In de laatste fase van de wedstrijd werd door JB de 1-5 gemaakt. Het was Noa die een pass gaf op Lisanne, die vervolgens niet alleen de verdediging, maar ook de keeper voorbij dribbelde en zo een hattrick op haar naam schreef.

Na het fluitsignaal waren de dames uit Gouda zeker van de 3 punten! Met nu 10 punten en een wedstrijd minder gespeeld blijven we op de 3e plek in de competitie staan. Volgende week staat een thuiswedstrijd tegen Sparta Nijkerk op het programma. De dames trappen om 11:45 af in Gouda. Hopelijk zien we jullie daar!