In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Dit weekend mochten de dames van Jodanboys in Arnhem aantreden tegen de dames van VDZ voor de landelijke beker. Na de overwinning op DSS vorige week hopen de dames ook dit weekend weer 3 punten binnen te slepen.

Na de bespreking in de kleedkamer en de warming-up was het Jodanboys dat mocht af gaan trappen. Na drie minuten word Soof vanaf de zijkant bediend en komt zij net wat lengte tekort. De bal belandt in de handen van de keeper.

Het is Jodanboys dat het spel maakt en veel in balbezit is. Na een combinatie tussen Carolien en Renate is het de laatstgenoemde die uithaalt vanuit buiten het zestienmetergebied. Strak in de kruising, 0-1 voor Jodanboys.

Ook na de 0-1 is het Jodanboys dat het balbezit blijft behouden en de meeste kansen creëert. Even later is het toch even spannend wanneer Daniëlle in de eigen zestien uitglijdt. Maar na een goede verdedigende actie van Rebekka blijft de stand op 0-1 staan.

Niet veel later is het opnieuw VDZ met een kans, het schot belandt net naast de goal. Kort daarna is het Ghizlan die met een waanzinnig schot uithaalt maar de lat raakt, gelukkig is het Lisanne die oplet en de bal in de rebound weer binnen te schieten. 0-2!

Ondanks dat Jodan Boys weinig kansen weggeeft is het begonnen aan een vrij slordige fase in de wedstrijd. Gecreëerde kansen leiden dan ook niet tot doelpunten.

Kort voor rust is het VDZ dat nog even doordrukt en een corner krijgt. Een van de dames van VDZ wint het kopduel van de Goudse verdediging maar kopt net over.

De dames van de Jodanboys begonnen de tweede helft iets minder scherp. De tegenstander werd niet hoog vastgezet, waardoor VDZ meer aan voetballen toe kwam. Ondanks dit, gaven de meiden weinig tot geen kansen weg. De verdediging stond erg sterk met Elise, Rebekka, Demi en Ghizlan. Ook Daniëlle wist, ondanks een aantal flinke beuken, haar mannetje te staan op het doel en was rustig aan de bal. Jodanboys wist via een corner van Renate gevaarlijk te worden. Sophie kopte de bal jammergenoeg bij de eerste paal op de lat. In de 60ste minuut vonden de wissels plaats aan de kant van het Goudse team. Elise, Ghizlan, Sophie en Carolien verlieten het veld en Dekker, Romy, Noa en Dina kwamen het team versterken. Dit zorgde voor een frisse energie, waardoor Jodanboys weer de grip kreeg op de wedstrijd. Er volgde verschillende kansen om de voorsprong te vergroten. Romy wist vanuit een corner gevaarlijk te worden met een schot op doel, maar deze werd gekeerd door de keepster van VDZ. Ook Renate had nog een grote kans om de voorsprong te vergroten. Na een strakke, lage voorzet van Lisanne probeerde zij in één keer te scoren, maar helaas wist ze het net niet te vinden. Daarnaast had Lisanne zelf ook een grote mogelijkheid op de 3-0 via een schot met links, maar wederom kon de keepster van VDZ de bal uit het doel houden. Vervolgens was er nog een grote kans voor Dina die de bal over kopte, vanuit een lange, hoge voorzet van Lisanne. Uiteindelijk was de 3-0 dan toch een feit. Rebekka wist Renate in de diepte te bereiken met een lange crossbal, waarbij de laatst genoemde niet twijfelde en de bal laag in de verre hoek wist te plaatsen. De wedstrijd leek beslist, maar VDZ drong in de eindfase nog aan. Uiteindelijk wist VDZ met nog 10 minuten op de klok iets terug te doen. De rechtsbuiten passte de bal achter onze laatste linie, waardoor de spits uiteindelijk 1 op 1 kwam met Daniëlle en in de korte hoek wist te scoren, 3-1.

De dames uit Gouda wisten de wedstrijd uiteindelijk zonder grote problemen uit te spelen. 3-1 winst in Arnhem, een mooie overwinning in de bekercompetitie en plaatsing voor de volgende ronde.
Volgende week staat de uitwedstrijd tegen sc ’t Gooi op het programma. Hopelijk weten de dames van Jodanboys deze overwinningsreeks dan voort te zetten. Tot dan!