In Nieuws, Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

 

Na een week rust door het niet opkomen dagen van de scheidsrechter vorige week was Jodan Boys er deze week extra op gebrand om deze wedstrijd te spelen. We waren allemaal al vroeg op de club en na het maken van de teamfoto kon er worden warmgelopen. Het was de hele ochtend al regenachtig weer waardoor de bal supersnel over het veld stuiterde. Iets waar vandaag rekening mee gehouden moest worden.

 

Na de warming-up liepen de meiden samen met Vienna, onze pupil van de week, het veld op. Vienna speelt zelf in de JO 9-1 en is een van onze aanstormende talenten. Zij mocht dan ook de aftrap nemen namens Jodan Boys. Na een mooie solo scoorde zij de 1-0. Dat belooft wat voor vanmiddag!

Na de aftrap merkten we meteen dat DSS vrij afwachtend voetbalde. JB had veel balbezit en werd weinig aangevallen op alle plekken op het veld. Dit resulteerde dan ook al na 6 minuten in het eerste doelpunt voor JB. Lisanne combineert met Renate waarna Lisanne de steekpass kan geven op Dorien die de 1-0 netjes binnenschiet. Een goed begin!

Niet lang daarna in de 8e minuut is het weer raak. Hannelot verplaatst snel de bal. Carolien komt op langs de zijkant en geeft een halfhoge voorzet op Renate die met haar hoofd de 2-0 kan binnenkoppen.

 

DSS wordt wakker en begint wat meer druk te zetten waardoor we wat meer balverlies leiden. Maar echt gevaarlijk wordt DSS niet door goed verdedigend werk van Elise, Romy, Demi en Ghizlan.

En dan gebeurt er iets onverwachts. De scheidsrechter raakt geblesseerd en het is de vraag of hij verder kan. Heerst er dan een vloek op de scheidrechters die JB Vr1 moeten fluiten? Gelukkig kan er na een klein intermezzo door worden gevoetbald.

 

Na een minuut of 25 beginnen we ons spelletje weer op te pakken. Zo wordt Renate in de 27e minuut weer bediend door Carolien maar zonder succes. De bal komt vlak daarna voor de voeten van Lisanne terecht die de 3-0 scoort.

 

In de 35e minuut wordt DSS gevaarlijk door een net iets te korte terugspeelbal. Gelukkig kan onze Daan een doelpunt voorkomen. Helaas leiden we vlak daarna weer balverlies achterin en wordt de 3-1 gescoord na een hard schot over de grond van DSS.

 

In de 38e minuut wordt JB nog een keer gevaarlijk maar zonder succes. Met een stand van 3-1 gaan de meiden zeiknat de rust in. Patrick zet de meiden op scherp en vind dat er veel meer te halen valt.

 

Vlak na rust schiet Dorien op de paal na een steekpass van Noa. Lisanne bedenkt zich echter geen moment en scoort de 4-1 uit de rebound. Daarna wordt Lisanne nog 2x gevaarlijk maar kunnen haar schoten helaas worden tegengehouden door de keepster van DSS.

In de 62e minuut voert JB 3 wissels door. Rebekka, Dina en Sophie komen erin voor Noa, Hannelot en Ghizlan.

 

Renate kan nog keer doorlopen op de keeper maar kan de bal helaas niet in het netje krijgen. DSS begint ook wat feller te spelen. Sophie wordt niet veel later omvergelopen waar zij fel op reageert, maar waar eigenlijk niet veel gebeurt. Toch krijgt zij hiervoor een gele kaart en vrije trap mee.

 

In de 77e minuut komt Dina vrij voor de goal maar krijgt helaas haar voet niet goed tegen de bal. Hierna volgt een sterke fase van JB waarin er veel balbezit maar er geen gaatje kan worden gevonden.

 

In de 80e minuut worden we toch nog een keer gevaarlijk na een voorzet van Romy maar Renate kan er toch niet goed genoeg bij.

In de slotfase wordt er nog maar weinig gecreëerd. We winnen toch deze wedstrijd ook weer! Hierdoor komen we nu op de derde plaats met 1 wedstrijd minder. Aanstaande zaterdag spelen we voor de landelijke KNVB-beker om 17.00 uur uit tegen VDZ in Arnhem. Ook hier gaan we weer voor de winst. Zou je graag mee willen naar de wedstrijd van VR1 dan hebben wij nog plek in de bus. Geef dat dan even door aan Marcel als je mee wil, we vertrekken om 14:30 uur richting Arnhem.