In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Na de nederlaag tegen Kloetinge, wilde Jodan Boys zaterdag revanche nemen in eigen huis. Makkelijk zou het niet worden want Capelle kwam op bezoek. In de eerste helft kreeg Capelle net voor rust de eerste echte grote kans van de wedstrijd. Jodan Boys wist er na de rust op een 2-0 voorsprong te komen. Helaas wist Capelle in de slotfase nog langszij te komen. Zo eindigde de wedstrijd in een 2-2 gelijkspel.

Jodan Boys was afgelopen zaterdag gebrand op een goed resultaat tegen Capelle. Na het slappe begin in Zeeland was Jodan Boys uit op eerherstel. Daarnaast moest Jodan Boys voorkomen dat de doelpunten  goedkoop weg werden gegeven, zoals vaker het geval was geweest. Erik van Zoest voerde één wijziging door ten opzichte van de wedstrijd tegen Kloetinge. Fahim Musaui nam de plaats in van Stefan den Horder.

Afstastend

Beide ploegen deden in de eerste helft weinig voor elkaar onder. Misschien had Capelle  iets meer  balbezit, maar het kwam niet tot kansen. Jodan Boys was een aantal malen dreigend in de omschakeling. Over de eerste helft kunnen we kort zijn. Beide ploegen wisten geen gaten te slechten in elkaars defensie. Op slag van rust kreeg Capelle de eerste echt grote kans. De spits van Capelle schoot in vrije positie gehaast over. Beide ploegen gingen zodoende met de brilstand rusten.

Jodan Boys op voorsprong

Tien minuten na de rust kreeg Jodan Boys de eerste echt grote kans. Rick Wils veroverde zelf de bal en wist zich op wilskracht vrij te spelen. Helaas belandde zijn inzet in de handen van de Capelse doelman. Jodan Boys had zijn eerste grote speldenprik uitgedeeld. Vijf minuten later was het wel raak. Hamdani kwam goed door over de rechterkant. Zijn voorzet kwam bij de tweede paal bij de geheel vrijstaande Rick Wils in zijn voeten en hij passeerde van dichtbij de doelman in de linkerhoek. Jodan Boys kwam op voorsprong wat een weelde. Twee minuten later kon er weer gejuicht worden. Luc Dielhof kreeg aan de linkerkant van het veld de bal en besloot van grote afstand uit te halen. Met een mooie curve belandde de bal via de paal achter van Splunter. De Gouwenaars verdubbelde de marge naar twee. Wat een schitterend doelpunt.

Niet over de streep

Met nog een half uur te spelen zag het er heel gunstig uit voor van Zoest en zijn manschappen. Onze boys zetten alles op alles om de drie punten in eigen huis te houden. Eerlijk gezegd leek het er ook niet meer op dat Capelle zou gaan scoren. Tot de negenzeventigste minuut. Capelle kreeg halverwege de Goudse helft een vrije trap die scherp werd aangesneden. Miscommunicatie in de verdediging zorgde ervoor dat Heerkens de bal in eigen doel kopte. Oef Capelle had het geloof weer helemaal terug. Sander Fischer die voorin was geposteerd zorgde met Slabbekoorn voor het nodige gevaar, maar Jodan Boys leek de punten te gaan pakken. Stefan den Horder leek zelfs de 3-1 binnen te koppen. Maar een schitterende save van van Splunter voorkwam een doelpunt. Eén minuut voor het verstrijken van de officiële speeltijd viel toch de goal voor Capelle. Na een ouderwetse scrimmage en appèl voor hands belandde de bal voor de voeten van Fischer die de bal onhoudbaar binnenschoot. Echt een domper. In plaats van drie punten hield Jodan Boys slechts één punt over aan het treffen met Capelle.

Herstel

Ondanks het gelijkspel was Erik van Zoest tevreden over het antwoord wat zijn jongens hadden gegeven op de wedstrijd tegen Kloetinge. Gestreden voor wat we waard zijn. Heel zuur om het nog zo weg te geven, maar aan de inzet en instelling lag het niet. Volgende week reizen we af naar Rotterdam-Zuid. Op Varkenoord gaan we weer op zoek naar drie punten. We gaan  ons uiterste best doen. Ben je erbij?