In Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdag 1 oktober stond de 2e competitie wedstrijd op het programma. Na een gelijkspel tegen Ijzendijke afgelopen week, mag Jodan Boys ditmaal aantreden tegen SSS uit Klaaswaal. Ondanks het hobbelige Zeeuwse gras en de scherpte waarmee Ijzendijke de wedstrijd aanving, kon er in de laatste minuut toch nog een punt meegepikt worden naar Gouda. Deze week was het dan ook van belang dat de 3 punten in Gouda zouden blijven.

In de aanloop naar de wedstrijd werd iedereen door Patrick nog even extra op scherp gezet. Tegenstander SSS kampt met een dunne selectie en kwamen met een selectie van 12 speelsters aan op het complex. Dit betekende dan ook gelijk dat SSS slechts 1 keer zou kunnen gaan wisselen.

Nadat Lotte: de pupil van de week, de aftrap had genomen. Wist zij na een combinatie met Dorien een prachtige goal te scoren. Nu kon de wedstrijd dan echt gaan beginnen. Het is dan ook Jodan boys dat direct scherp aan de wedstrijd begint. De thuisploeg is veel aan de bal en domineert het spel. In de 7e minuut is het Rebekka die de bal naar de rechterkant opent. Ze weet de bal in de diepte mee te geven op Lisanne, die vandaag niet in het centrum maar op de rechterzijkant speelt. Lisanne neemt de bal mee richting de achterlijn en geeft vervolgens een goede hoge voorzet over de keepster heen. Noa kiest goed positie en is daarmee de verdedigers te slim af. Ze kopt de bal binnen, 1-0!

Na de snelle goal is het nog steeds Jodan Boys dat het spel domineert en een aantal kansen creëert. Renate probeert met een afstandsschot tevergeefs de keeper te passeren. En ook een poging van Lisanne van een meter of 30 meter resulteert nog niet in de een doelpunt voor Jodan boys. Jodan boys blijft hoog druk zetten. Waardoor SSS tot nu toe nog maar weinig aan voetballen toe komt.

Dan na 30 minuten voetballen komt er vanuit de verdediging van Jodan boys een mooie diepe bal op Carolien. Ze weet de bal mee te nemen en komt 1 op 1 met de keepster. Met een simpele passeerbeweging weet ze de keepster te verassen, ze speelt haar uit en scoort 2-0!

Hierna volgt een fase waarbij Jodan boys nog steeds veel aan de bal is. Echter wordt er constant naar de lastige oplossing gezocht en weten de Goudse dames het balbezit niet om te zetten in doelpunten.

In de rust worden de dames door Patrick toegesproken. Er wordt aangegeven dat hij niet tevreden is met een 2-0 stand. Het baltempo moet omhoog en er zullen makkelijkere keuzes gemaakt moeten worden. Het is dan ook een vereiste dat die doelpunten in de tweede helft gaan vallen. Voor Jodan boys blijft na de rust de opstelling ongewijzigd. SSS brengt hun eerste en enige wissel in.

3 minuten na rust is het al raak. De toespraak van Patrick heeft de dames weer frisse energie gegeven. Na een schot van Romy, dat in eerste instantie wordt geblokt door een verdedigster van SSS, valt de bal voor de voeten van Dorien. Ze plaatst de bal in de linkerhoek, 3-0! Niet veel later is het Lisanne die vanuit een lage voorzet van Renate de bal weet binnen te tikken en de score op 4-0 weet te zetten.

In deze fase van de wedstrijd walst Jodan Boys volledig over SSS heen. En is het een minuut later opnieuw Lisanne die haar tweede doelpunt van de dag mag maken. Opnieuw is het Renate die Lisanne wegstuurt. Ze plaatst de bal in de verre hoek, 5-0!

Na enkele kansen en vooral weer veel balbezit is het in de 56ste minuut weer raak. Een voorzet vanaf de zijkant wordt door Renate geschampt, de bal belandt voor de voeten van Carolien. Ze twijfelt geen seconde en haalt hard uit, 6-0! Weer een minuut later is het Lisanne die haar eerste hattrick voor Jodan Boys scoort. Noa legt de bal breed op Renate dit de bal voorgeeft waarna Lisanne uithaalt en scoort, 7-0!

In de 60ste minuut is het voor Jodan Boys dan tijd om te wisselen. Lisanne krijgt een publiekswissel en mag plaats maken voor Dina. Elise vervangt Ghizlan en Dekker vervangt Rebekka.

Het houdt niet op voor de Goudse dames, in de 75ste minuut haalt Renate uit. De keeper van SSS weet in eerste instantie de bal te blokken, maar het is Noa die alert reageert en de bal binnen weet te tikken, 8-0!

En de middag wordt afgesloten met een 1:2 tussen Carolien en Dorien. Laatstgenoemde weet de bal binnen te leggen en de eindstand te bepalen op 9-0!

Na doelpuntrijke middag en een zeer goede tweede helft blijven de 3 punten deze week in Gouda. Hopelijke kunnen de dames deze lijn voortzetten volgende week. De dames zullen aantreden tegen Ter Leede in Sassenheim om 11:30