Vorige week werd Jodan Boys geroemd om de inzet en de passie in de thuiswedstrijd tegen ARC. Afgelopen zaterdag was  Jodan Boys in de eerste twintig minuten onherkenbaar. Na ruim een kwartier keken de Gouwenaars al tegen een 2-0 achterstand aan. Op slag van rust kwam Jodan Boys dichterbij door een benutte penalty van Kevin de Vries. Ondanks een goede tweede helft bleven de punten in Zeeland.

Erik van Zoest hamerde afgelopen trainingsweek op: ‘de strijd en passie die tegen ARC was geleverd  moeten we ook tegen Kloetinge opbrengen om de punten mee naar Gouda te nemen’, aldus de Goudse oefenmeester. Kloetinge, dat nog ongeslagen was, zag in de eerste helft een mak Jodan Boys dat door veel balverlies en individuele fouten zich een uiterst moeilijke uitgangspositie verschafte. Na ruim een minuut kon Kloetinge voor het eerst juichen. Gemakkelijk verdedigen werd direct afgestraft. Kloetinge won in de eerste helft vrijwel alle tweede ballen en zat onze jongens kort op de huid.

Na twee minuten lag de 1-0 er al in. De Jodan Boys verdedigers kijken toe hoe de Jager zijn feestje viert.

Ongestoord

Na ruim een kwartier werd het nog erger. Rick Wils leed onnodig balverlies rond de middenlijn. Ruben de Jager kon ongestoord het hele veld oversteken om zijn tweede van de middag binnen te schieten. Wat een domper. Jodan Boys keek al vroeg tegen een ruime achterstand aan. Het zou toch geen monsterscore worden, dachten de meegereisde Goudse supporters. Gelukkig miste Kloetinge een grote kans op 3-0 en kwam Jodan gaandeweg de eerste helft iets beter in de wedstrijd.

Penalty

Kort voor het rustsignaal kreeg Jodan Boys de uitgelezen mogelijkheid om weer helemaal terug in de wedstrijd te komen. Jodan Boys kreeg een penalty van scheidsrechter Broekhuizen. Kevin de Vries weet normaal gesproken wel raad met dit soort buitenkansjes. Helaas was zijn inzet slap en wist Kloetinge doelman Braafhart de bal te keren. Broekhuizen had echter gezien dat een speler van Kloetinge te vroeg inliep, de Vries mocht het nog een keer proberen. Nogmaals ging de routinier achter de bal staan. Ditmaal schoot de Vries gedecideerd en onhoudbaar binnen. Jodan Boys kwam terug tot 2-1.

Kevin de Vries twijfelde niet nadat hij in eerste instantie gemist had. Hij ging gewoon weer achter de bal staan en schoot hem onhoudbaar binnen.

Totaal ander Jodan Boys

In de rust moet Erik van Zoest zijn mannen op het hart hebben gedrukt dat voetbal begint bij het winnen van duels. Dit leken de jongens zich bij de start van de tweede helft zich terdege te beseffen. Jodan Boys begon agressief aan de het tweede bedrijf. Tweede ballen werden gewonnen, Kloetinge werd achteruit gedrukt en het geloof was weer helemaal terug. Twee minuten in de tweede helft leek den Horder de gelijkmaker binnen te koppen, de bal kwam echter iets achter hem waardoor hij zijn hoofd er niet optimaal achter kreeg, Braafhart tikte de bal net over. Vijf minuten later was het Luc Dielhof met een harde knal op doel. Weer moest Braafhart gestrekt naar de hoek, maar hij bracht wederom redding. Jodan Boys bleef het eerste half uur na rust echt drukken. Mo Bellahcen was nog een keer dichtbij een doelpunt, maar zijn schot zeilde rakelings naast.

Hamdani was zaterdag erg aanwezig. Hij kwam veelvuldig mee op over de rechterkant en stond ook verdedigend zijn mannetje.

Reddingen

Waar Jodan Boys dacht aan aanvallen bleef Kloetinge levensgevaarlijk in de omschakeling. Gelukkig hadden we zaterdag Luuk Brand op doel die met een paar formidabele reddingen zijn ploeg in de wedstrijd hield. Het begon met een prachtige reflex op een afstandsschot. Niet veel later ranselde Brand een vrije trap uit de bovenhoek en het eindigde met een goede save waarbij een aanvaller van Kloetinge één op één met Luuk Brand kwam.

Met een schitterende reflex voorkwam Luuk Brand de 3-1.

Slotoffensief

Van Zoest en Brank gebruikte al hun wissels om nog iets te kunnen forceren. Acht minuten voor tijd dacht Jodan Boys weer een penalty te krijgen toen Rietveld in de zestienmeter van Kloetinge werd gestuit. Ditmaal wilde Broekhuizen er niet aan. Diep in blessuretijd schoot de ingevallen el Yaagoubi van dichtbij op het doel. De bal werd door een verdediger van Kloetinge met zijn handen geblokt, maar ook hier zag arbiter Broekhuizen geen penalty in.

Penalty ja of nee? Het schot van Jaouad werd met de hand geblokt. Broekhuizen zag er niks in.

Eerste twintig minuten fataal

Zo verloor Jodan Boys onnodig in Zeeland. De basis van het verlies lag in de eerste twintig minuten waar Jodan Boys niet thuis gaf. Het herstel in de tweede helft was goed. De boys lieten de koppen niet hangen maar gingen er met elkaar tegenaan. Als dit volgende week tegen Capelle weer vanaf de aftrap wordt laten zien dan komen we in ieder geval niet meer zo snel op achterstand. Onze boys kennende zullen ze er volgende week weer staan voor eigen publiek!

Jodan Boys O23-1 blijft winnen

De mannen van Edwin Mostert en Reza Palijama hebben zaterdag wederom drie punten bij kunnen schrijven. Tegen EMM’21 scoorden Milan Harteloh en Levi van den Dool. Bob van Merwijk hield zijn goal schoon. Zo wonnen onze Youngsters met 2-0. Door deze overwinning blijft O23-1 meedoen in de top van ranglijst. Volgende week wederom een uitwedstrijd, dan tegen Oliveo.