In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Vorige week vertrok VR1 richting Zeeland om het daar op te nemen te Ijzendijke. Aankomende zaterdag reist Jodan Boys 1 af richting Zuid-Beveland om de strijd aan te gaan met Kloetinge. Het is al even geleden dat wij het opnamen tegen de Zeeuwse ploeg, in 2014 speelden wij er voor het laatst. Onder leiding van Dennis van den Ijssel werd er met 2-3 gewonnen.

Kloetinge werd afgelopen seizoen afgetekend kampioen in de eerste klasse. De nieuwkomer in de vierde divisie is nog steeds ongeslagen en staat met negen punten op een prima vierde positie. Sinds wij er in 2014 voor het laatst aantraden is er veel veranderd bij Kloetinge. De vereniging is ambitieus en dat komt mede tot uiting in de mooie accommodatie die er is neergezet. Daarnaast heeft Kloetinge een selectie met spelers die het klappen van de zweep in de hogere regionen van het amateurvoetbal kennen. Bekende namen voor Jodan Boys zijn Reguillio Vandepitte en Kyle Doesburg. Beide spelers zijn we vaak tegengekomen toen zij nog bij Hoek speelden. Trainer Jurriaan van Poelje  heeft de zaken dus goed op orde bij Kloetinge. De stand op de ranglijst liegt niet. Tegen sterke tegenstanders werd er gewonnen of gelijkgespeeld. Afgelopen week lukte het Kloetinge niet om de overwinning mee naar huis te nemen. In Barendrecht bleven Smitshoek en Kloetinge steken op 2-2.

Adil Akanioui werkte zich zaterdag drie slagen in de rondte, dit legde Jodan Boys zeker geen windeieren. 

Jodan Boys culinair

Jodan Boys kan terug kijken op een goede week. Het sterk geachte ARC werd op overtuigende wijze met 5-3 verslagen. Door deze overwinning is Jodan Boys nu drie duels ongeslagen. Na de eerste twee wedstrijden klonk er wat gemor langs de zijlijn. Erik van Zoest is samen met zijn staf verder gegaan waar zij al vanaf de voorbereiding mee bezig zijn. Het voetbal verbeteren, resultaat halen en plezier maken met elkaar. Doordeweeks wordt er twee of drie keer hard getraind. Op donderdagavond wordt de trainingsweek afgesloten met een gezellig samen zijn samen met sponsoren, JO23 en de dames. Na de training wordt er bij toerbeurt een buffet verzorgd door de spelers/speelsters en/of sponsoren. Er wordt gekaart, getafeltennist en vooruitgeblikt.  Natuurlijk het levert geen doelpunten op, maar goed voor het groepsgevoel is het wel. Benieuwd naar de donderdagavond? Kom gerust eens langs. Echt de moeite waard.

Het zou mooi zijn als onze mannen zaterdag weer kunnen juichen. We kunnen aan de bak tegen Kloetinge!

Volle bak

Laten we nu vooruit kijken naar aankomende zaterdag. Jodan Boys zal vol aan de bak moeten in Zeeland. Kloetinge zal na twee remises in eigen huis willen winnen. Daarbij wordt het steevast gesteund door een grote groep supporters. Jodan Boys heeft gelukkig weer de beschikking over aanvoerder Roald Heerkens, afgelopen zaterdag bleek maar weer eens hoe belangrijk dat is. Als Jodan Boys met dezelfde intentie en gretigheid speelt als tegen ARC, kan er zeker resultaat gehaald worden tegen Kloetinge. Eén ding staat op voorhand vast. Het belooft een mooie wedstrijd te worden. Kom dus allemaal zaterdag en steun onze mannen in Zeeland.

JO23-1 draait goed mee  bovenin

Achter ons eerste elftal hebben we nog een veel belovend onder 23-1. Onder leiding van Edwin Mostert en Reza Palijama draait het beloften team bovenin de derde divisie mee. Afgelopen zaterdag werd VOC met maar liefst 6-0 verslagen. Milan Harteloh en Kjell Benne scoorden beide tweemaal. Massimo de Michele en Alex Waardenburg waren de andere twee doelpuntenmakers. Opvallend was de belangrijke rol die weg was gelegd voor Edwin Gouw. Hij zorgde voor maar liefst vijf assists. Door deze overwinning blijft de O23-1 bovenin meedraaien. Het hijgt de nummer 1 Nieuwerkerk in de nek met slechts drie punten achterstand. Aankomende zaterdag speelt O23-1 uit bij EMM’21 in Roelofarendsveen.

FORZA Jodan Boys