Het mag gezegd worden. De technische staf van Jodan Boys was voorafgaand aan de wedstrijd benieuwd hoe hun mannen het zouden doen tegen ARC. Vorig jaar werd er tweemaal verloren van ARC en de Alphenaren speelden lang mee om promotie. Ook in deze jaargang was ARC nog ongeslagen. Kon Jodan Boys ditmaal wel tegenstand bieden? Om half vijf kon er bevestigend worden geantwoord. Jazeker, Jodan Boys had zich van de beste kant laten zien. Erik van Zoest, Leroy Brank en hun mannen stapten even voor half vijf met een klinkende overwinning van het veld.

Een gretig Jodan Boys toonde vanaf de eerste minuut de absolute wil om te winnen; gedreven ging zij de duels aan waar ARC duidelijk moeite mee had. Na ruim een half uur was het Rick Wils die Stefan den Horder in stelling bracht die de openingstreffer voor zijn rekening nam. Jodan Boys was in de eerste  helft duidelijk de bovenliggende partij en kreeg nog wat mogelijkheden om de voorsprong te vergroten en mocht dan ook met een dik verdiende voorsprong van de thee gaan genieten.

Stefan den Horder loopt juichend weg nadat hij de 1-0 op het scorebord had geschoten.

Veel doelpunten

In de drieënvijftigste minuut was het Rick Wils die de voorsprong wist te vergroten, terwijl Stefan den Horder in de zestigste  minuut wederom wist te scoren met een vernietigende uithaal buiten bereik van de keeper van ARC.  In de drieënzeventigste  minuut wist ARC de achterstand te verkleinen via Neal Arnodus. Het geloof in een beter resultaat werd in de zevenzeventigste minuut ongedaan gemaakt door een prachtige schuiver van de ingevallen Fahim Mussaui.

Fahim bekroonde zijn goede invalbeurt met een doelpunt. Hier passeert hij de goalie van ARC

Veilige haven

Toch toonde ARC veerkracht en kwam het in de tweeëntachtigste minuut op 4 – 2; het was echter Rick Wils die drie minuten voor tijd Jodan Boys in “veilige haven” bracht met zijn tweede  treffer deze middag na goed voorbereidend werk van de prima ingevallen Fahim Mussaui. Het laatste woord was aan ARC dat in de blessuretijd minuut nog tot scoren kwam. Jodan Boys behaalde een verdiende 5 – 3 overwinning op onze gasten uit Alphen aan den Rijn.

Rick Wils krijgt ook maar geen genoeg van het scoren. Net als Stefan schoot hij er twee binnen zaterdag.

Na afloop van de wedstrijd werd de overwinning goed gevierd met een lekkere derde helft. DJ Barry zorgde voor de muziek en de rest ging vanzelf. Stefan en Daan kunnen de komende maanden met opgeheven hoofd door Alphen aan de Rijn lopen.

Aankomende zaterdag reizen we af naar het ambitieuze Kloetinge. Kan Jodan Boys de goede lijn doortrekken in Zeeland? Als er met dezelfde passie wordt gespeeld is er veel mogelijk. Tot volgende week.