In Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

Op zaterdag 24 september stond de allereerste competitiewedstrijd voor de dames van Jodan Boys VR1 op het programma. Na een busrit van zo’n twee uur, werd om 14.30 uur afgetrapt bij vv IJzendijke in Zeeland.

 

Vanaf het eerste fluitsignaal werd duidelijk dat de ploeg uit Gouda geen gemakkelijke wedstrijd tegemoet ging. VV IJzendijke begon feller en met meer overtuiging dan onze dames, waardoor veel duels en tweede ballen door de Zeeuwse dames werden gewonnen. Jodan Boys liep hierdoor een beetje achter de feiten aan en had moeite om de bal, op het hobbelige grasveld, in de ploeg te houden. Voetballen vanuit de organisatie bleek soms lastig; het druk zetten op de helft van de tegenstander lukte bij vlagen. IJzendijke wist er regelmatig onderuit te voetballen en probeerde met snelheid aan de zijkant gevaarlijk te worden. Echter, werden in het eerste kwartier geen grote kansen weggegeven door de dames uit Gouda.

Ondanks dat de dames van Jodan Boys niet helemaal hun eigen spel konden spelen, met snel combinatievoetbal, werden er in de eerste helft toch een aantal mogelijkheden gecreëerd. Ghizlan kwam via de rechterkant goed op en kreeg de bal in de diepte aangespeeld. Zij legde de bal terug op de 16 meter, waar Renate stond om af te werken. Helaas werd haar poging gestopt door de keepster van vv IJzendijke. Niet veel later werd Jodan Boys gevaarlijk vanuit een corner, Lisanne kopte jammer genoeg net naast.

 

Ook vv IJzendijke kreeg een paar mogelijkheden om te scoren. Via kort combinatiespel op het middenveld werd getracht om lopende spitsen te bereiken. Gelukkig wist Sophie, die goed terug verdedigde, een doorgesproken speelster in de 16 meter af te stoppen, waardoor zij geen schot op Daniëlle kon afvuren.

 

Aan het einde van de eerste helft werd Jodan Boys nog twee keer gevaarlijk. In het 16 meter gebied volleerde Renate een bal knap richting het doel. Helaas wist de keepster van IJzendijke deze poging wederom te stoppen. Niet veel later werd Renate gevonden via een vrije trap van Rebekka. Zij verplaatste de bal direct naar de rechterkant, waar Carolien vrij stond. Lisanne trok in het gat, werd bereikt en gaf een voorzet op de inlopende Romy. Jammer genoeg gleed zij de bal net naast het doel.

Zo gingen de ploegen met een 0-0 gelijk stand de rust in.

 

In de tweede helft werd door Jodan Boys meer strijd geleverd dan in de eerste 45 minuten. Helaas scoorde vv IJzendijke al vroeg in de tweede helft. In de 50e minuut, nadat slordig balverlies was geleden, kon de verdediging de fout niet meer oplossen en wist de spits van de Zeeuwse ploeg de 1-0 binnen te schieten.

 

Ondanks dat Jodan Boys op achterstand was gekomen, bleven de meiden opzoek gaan naar een doelpunt. IJzendijke bleef hard de duels aangaan wat resulteerde in soms stevige overtredingen. De eerste wissels vonden plaats aan de kant van Jodan Boys. Carolien en Romy werden vervangen door Elise en Dina. In de 70ste minuut werd Sophie door de as weggestuurd en kwam 1 op 1 met de keeper. Echter, stak de laatste vrouw van IJzendijke daar een stokje voor. Ze probeerde Sophie af te stoppen door aan haar shirt te trekken, wat resulteerde in een rode kaart. De vrije trap die volgde nam Sophie zelf, maar eindigde in de handen van de keepster.

Niet veel later vonden nog twee wissels plaats aan de kant van Jodan Boys; Ghizlan en Renate werden eruit gehaald en Dekker en Noa kwamen in de ploeg. De meiden van Jodan Boys bleven

opzoek gaan naar de gelijkmaker, maar vv IJzendijke hield de organisatie met 10 man goed klein. De Zeeuwse ploeg creëerde zelf nog twee mogelijkheden om de score te verdubbelen. Gelukkig voor de meiden van de Jodan Boys benutte de spits deze kansen niet.

 

Hierna probeerde Jodan Boys op de helft van de tegenstander de vrije man te vinden. De bal werd rondgespeeld van links naar rechts en de ploeg wisselde dit af met lange ballen van achteruit. Er ontstond plots een kans: Noa had de mogelijkheid om de gelijkmaker binnen te schieten. Ze volleerde knap de bal vanaf de 16 meter, helaas ging haar schot net over.

 

In de laatste fase van de wedstrijd kreeg Jodan Boys een aantal hoekschoppen. Hieruit volgde uiteindelijk ook de gelijkmaker van de dames van Jodan Boys. In de 89ste minuut trapte Lisanne de bal vanaf de cornervlag op het hoofd van Dina die knap binnen wist te koppen, 1-1! Een paar minuten later floot de scheidsrechter af en werden de punten verdeeld. De eerste competitiewedstrijd zat erop en het eerste punt in de 1e klasse was binnen voor de dames van Jodan Boys.

Volgende week wordt om 11.45 uur thuis afgetrapt tegen SSS vr2 uit Klaaswaal. Hopelijk weten de meiden dan de eerste 3 punten binnen te slepen. Tot dan!

https://myalbum.com/album/MtTPRsgRZF7t