In Nieuws Vrouwen

Jodan Boys VR1 vs Ter Leede VR1

Op 17 september had JB VR1 de laatste bekerwedstrijd van de groepsfase tegen het sterke Ter Leede wat op het hoogste amateurniveau speelt. We begonnen erg sterk aan de wedstrijd. Bij balverlies zetten we hoog druk en bewaarden we goed de rust als we balbezit hadden. In de 8e minuut kwam de eerste echte kans voor JB, Carolien gaf een mooie diepe bal op Renate, wat uiteindelijk eindigde in een corner.

In de 19e minuut krijgt Ter Leede hun eerste kans voor een schot op doel, gelukkig was die ver naast. Beide teams hebben goede aanvallen en veel schietkansen, maar de bal gaat het doel niet in. In de 22e minuut maakt Demi een sliding op een aanvaller van Ter Leede waarbij ze de bal mist en helaas een gele kaart krijgt. Ilse heeft in de 26e minuut een erg mooie redding als Ter Leede een corner heeft.

Op het middenveld is er goed samenspel waardoor er in de 40e minuut een schietkans is voor Carolien, die naast gaat, maar JB behoudt het balbezit en Romy geeft een mooie voorzet voor het doel langs waardoor er nog een schietkans komt voor Carolien, die er jammer genoeg ook niet in gaat.

Met de stand 0-0 gaan we de rust in. In de rust zijn er 3 wissels: Dina komt erin voor Sophie, Daniëlle komt op de plek van Demi en Romy wordt gewisseld voor Elise. De tweede helft begint JB erg scherp aan de 2e helft. Na 10 minuten geeft Lisanne vanuit het middenveld de bal diep naar de linkerkant, Renate geeft hem voor en Dina kopt hem er zo in. Terwijl Ter Leede in de 52e minuut opnieuw probeert op te bouwen onderschept Dorien de bal en met een mooi samenspel tussen Renate en Lisanne kan Lisanne zo uithalen op doel en het volgende doelpunt valt. Het staat nu 2-0 voor JB.

Na 60 minuten komt er een aanval van Ter Leede over de linkerkant en de bal wordt voorgegeven. De voorzet belandt zo voor de voeten van hun spits en die tikt de bal het doel in. De stand is nu 2-1. Ondanks deze kleine tegenslag geeft JB niet op en blijven we goed druk zetten. In de 63e minuut wordt Hannelot gewisseld en komt Linquenda erin.

In de 66e minuut komt er bij JB een aanval vanaf rechts, Renate geeft de bal op Dorien en die heeft een mooie schietkans op doel, maar de keeper vangt de bal. Ter Leede voetbalt goed samen en komen langzaam steeds verder naar voren. Er wordt een dieptebal gegeven maar Dekker onderschept de bal goed waardoor de aanval van Ter Leede wordt afgebroken en JB nu weer in balbezit is. De bal wordt snel rondgespeelt maar helaas verliezen we hem. JB zet goed druk en we veroveren de bal weer terug waardoor Dorien een kans heeft om te schieten en die zit er gelukkig in. Er is een hele ontlading bij JB nu de stand 3-1 is.

In de 77e minuut maakt Lisanne een overtreding waar ze een gele kaart voor krijgt. Maar dit houdt JB niet tegen om druk te blijven zetten en voor elkaar te blijven strijden zodat we deze voorsprong behouden. Na 90 minuten wordt er afgefloten en de wedstrijd is gewonnen door JB met een 3-1 stand.

Jodan Boys verslaat het hoger spelende Sparta (hoofdklasse) én Ter Leede (Topklasse) waardoor het eerste in de bekerpoule eindigt. Hierdoor zitten de dames in de koker bij de loting van de landelijke bekercompetitie.