In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft net als vorige week veerkracht getoond in en tegen Poortugaal. De Gouwenaars kwamen twee keer op achterstand maar even vaak kwam Jodan Boys weer terug. In de tweede helft maakte Mo Bellahcen zijn rentree en dit was bepalend voor de einduitslag. Mo liet zien dat hij ook in zijn veertiende seizoen bij Jodan Boys nog erg belangrijk is voor het team. 

Jodan Boys begon niet goed aan de wedstrijd.  Jodan Boys had de handen vol aan de snelle buitenspelers van Poortugaal. Na twee minuten leek Poortugaal al op voorsprong te komen. Een voorzet van de zijkant kon op een meter van het doel worden binnengeschoten. Echter miste de aanvallers van Poortugaal deze reuzekans. Ondanks dat Jodan Boys de eerste twintig minuten matig speelde kregen Musaui en Akanioui beiden twee mogelijkheden. Het schot van Fahim ging een metertje naast en Akanioui schoot bij de eerste paal over.

Wederom een strafschop

Na negentien minuten spelen een inschattingsfout bij Jodan Boys. Een diepe bal op Lake van Poortugaal. Brand kwam te laat en miste de bal en raakte de benen van Lake. Scheidsrechter van Veelen wees resoluut naar de stip. Jeffrey Duijnstee ging achter de bal staan en schoot de bal hard binnen. Het leek of Jodan Boys deze tegengoal nodig had, hoe raar dit ook klinkt. Na de achterstand ging Jodan Boys beter spelen. El Yaacoubi was dreigend vanaf de linkerkant net als Musaui en Akanioui.

Botsing

Kort voor rust een goede diepe bal van Rietveld op Rick Wils die één op één met Marvin Nooteboom kwam. Beide gingen vol voor de bal, echter het resulteerde in een ongelukkige botsing, waarbij Nooteboom er het vervelendst vanaf kwam. Hij moest zich na de rust laten vervangen. Jodan Boys ging rusten met een 1-0 achterstand.

Goed uit de kleedkamer

Vorige week tegen De Dijk speelde Jodan Boys zijn beste helft voor de pauze. Dit keer bewaarde de ploeg van van Zoest het beste voor na de rust. De spelers wisten elkaar beter te vinden en drongen Poortugaal terug. Luc Dielhof werkte zich een slag in de rondte achter de spits en won veel tweede ballen. Dirk en Roald hielden met Yassire en Joey het slot op de deur. Jodan Boys kreeg weer een paar goede mogelijkheden. Een schot van el Yaacoubi draaide net naast de verkeerde kant van de paal. Adil verscheen één op één met de keeper maar Akanioui had zaterdag het vizier niet op scherp staan. De keeper kon redding brengen. In de vijfenzestigste minuut een schitterende actie van Fahim ter hoogte van de dug out. Eerst poortte hij een speler van Poortugaal, waarna hij de bal van ver rakelings over schoot.

Drie dubbele wissel

Dit was ook het laatste wapenfeit van Fahim. Erik van Zoest en Leroy Brank hadden een driedubbele wissel voorbereid. Heerkens, el Yaacoubi en Musaui verlieten het veld voor den Horder, Bellahcen en Verhagen. Laatstgenoemde maakte na een vervelende blessure zijn debuut voor Jodan Boys. Met name het inbrengen van Bellahcen gaf Jodan Boys meer rust aan de bal. Onze kleine dribbelaar was weer groots in zijn  daden. Hij was altijd aanspeelbaar en verdeelde het spel zoals hij dat alleen kan.

‘Ik kan nog niet voluit schieten’

Mo had voor de wedstrijd nog gezegd: ‘Ik kan wel spelen alleen voluit schieten dat lukt nog niet’. Daar was in de 73e minuut niks van te zien. De bal bleef hangen in de zestien. Mo schoot de bal met een halve omhaal snoeihard achter de ingevallen Roodnat. Jodan Boys kreeg wat het verdiende.

Het leek toch weer de verkeerde kant op te vallen. Hoewel Jodan Boys na de gelijkmaker op zoek ging naar de 1-2, kwam Poortugaal weer op voorsprong. Een verkeerde bal op het middenveld werd door Lake opgepakt en hij wist er wel raad mee. Hij schoot de bal in de rechterhoek achter Luuk Brand. Jodan Boys kon weer opnieuw beginnen.

In de dying seconds

Meteen kon Daan van Leeuwen zijn shirt aandoen en invallen. Vergunst werd er afgehaald voor de aanvaller. Jodan Boys had nog acht minuten om in ieder geval een punt uit het vuur te slepen. Poortugaal loerde op de omschakeling en was ook zeer gevaarlijk. Brand behoedde Jodan Boys één keer voor de 1-3. Niet Poortugaal breidde de score uit. Nee, Jodan Boys wist in de blessuretijd de gelijkmaker op het scorebord te krijgen. Een goede corner van Akanioui werd door Daan van Leeuwen binnengekopt. Omdat hij ook nog werd aangeraakt door een speler van Poortugaal was hij onhoudbaar voor Roodnat. Wat heerlijk Jodan Boys kreeg toch loon na werken en goed voetbal.

Groene Hart derby

De ziekenboeg bij Jodan Boys stroomt langzaam leeg. Roald kon weer zestig minuten meedoen. Mike en Mo maakte weer minuten. Dat is goed voor de kwaliteit in het veld. Volgende week spelen we in eigen huis tegen ARC. De ploeg van Mark Evers was dichtbij promotie naar de derde divisie. Helaas voor de Alphenaren stak Volendam daar een stokje voor. Dit seizoen wil ARC weer zo hoog mogelijk eindigen. Jodan Boys kan dus de borst nat maken. Maar het vertoonde spel in met name de tweede helft biedt voldoende perspectief. Op naar volgende week.

FORZA Jodan Boys