In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft afgelopen zaterdag de eerste overwinning van het seizoen behaald. In eigen huis zorgde een knotsgek scoreverloop voor een ‘dynamische’ wedstrijd. Van beide kanten geen goed voetbal, maar Jodan Boys trok wel de drie punten over de streep en dat is lekker. Rick Wils mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen want hij scoorde driemaal. 

Jodan Boys wist dat het zaterdag resultaat moest boeken om niet verder in mineur te geraken. De tweede helft tegen ODIN’59 was hoopgevend geweest, maar het had de Gouwenaars geen punt opgeleverd. Tegen De Dijk stond er boven de wedstrijdbespreking heel groot ‘drie punten’ geschreven. Het maakte niet uit hoe, maar er moest resultaat gepakt worden.

Vroege achterstand

In de beginfase tasten beide ploegen elkaar nog wat af. Net als Jodan Boys had De Dijk nog geen punt gepakt en zelfs geen doelpunt gescoord. Dit was terug te zien in het spel, want beide ploegen blonken niet uit in zelfvertrouwen. Het werd er voor Jodan Boys niet beter op toen De Dijk na een klein kwartier op 0-1 kwam. Een corner werd niet goed verwerkt en kon bij de tweede paal worden binnengeschoten. Jodan Boys had weer iets te repareren.

Veerkracht

Gelukkig toonde de ploeg van Erik van Zoest veerkracht. Want nog geen tien minuten later stond het weer gelijk. Luc Dielhof ging op het middenveld aan de wandel en hij besloot van dertig meter uit te halen. Een schitterende pegel die op de lat belandde en via de rug van de keeper het doel in ging. Wat een treffer. Jodan Boys rook bloed en twee minuten later was het Rick Wils die Jodan Boys op voorsprong schoot. Na een goede combinatie met Daan van Leeuwen rondde de boomlange spits bekwaam af. Het was nog niet genoeg want tien minuten voor rust werd Wils weer weggestoken, dit keer door Fahim. Hij omspeelde de keeper en schoot de 3-1 binnen.

Op rozen zou je denken

Jodan Boys begon met deze voorsprong aan de tweede helft. Iedereen was ervan overtuigd, onze mannen gaan dit niet meer weggeven afgaande op de eerste helft. Maar helaas gebeurde het tegenovergestelde. De agressiviteit van de eerste helft leek uit de benen te zijn gevloeid. Jodan Boys hielp De Dijk in het zadel door binnen vijf minuten twee penalty’s weg te geven. Beide strafschoppen werden benut.  De Dijk had de stand weer gelijk getrokken. Jodan Boys moest uitkijken dat het niet helemaal met lege handen kwam te staan.

Hattrick

Maar tien minuten voor tijd kwam onze beer uit Driebruggen weer in het verhaal. Rick anticipeerde goed op een schot dat op de lat was beland en kopte, zijn derde van de middag,  de 4-3 binnen. De Ketchupfles van Rick was in de voorbereiding nog gesloten, maar de doelpunten van onze spits stromen er in de laatste twee wedstrijden lekker uit. De laatste tien minuten was het soms nog billen knijpen, maar echt gevaarlijk werden de Amsterdammers niet meer. Jodan Boys pakte de eerste drie punten van het seizoen. Het spel was niet al te best, maar belangrijk is dat de volle buit aan de sportlaan bleef. Dat is ook gewoon lekker. En na de wedstrijd genoten we in de zon op het gezellige sportpark Oosterwei  na met een hapje en een drankje. Geluk kan soms zo simpel zijn

Volgende week spelen wij de uitwedstrijd tegen Poortugaal.

FORZA Jodan Boys