In Nieuws VR 1, Nieuws Vrouwen

 

Op zaterdag 3 september stond de eerste wedstrijd van de landelijke KNVB-beker op het programma tegen hoofdklasser Sparta Rotterdam Vrouwen 1. Op voorhand een mooi affiche en ook een goed moment om te kijken hoe de kersverse 1e klasser van hoofdtrainer Patrick Verwei ervoor stond.Jodan Boys startte de wedstrijd voortvarend. Al in de 1e minuut werd Renate door Ghizlan diep gestuurd over de linkerkant. Helaas was de verdedigster van Sparta net iets eerder bij de bal, waardoor echt gevaar uit bleef. 5 minuten later draaide Hannelot knap weg bij haar tegenstander op het middenveld en wist Renate in de diepte te bereiken. Zij ging de actie aan en gaf de bal goed voor richting de tweede paal. Daar kon de meegelopen Lisanne de bal hard en zuiver binnen schieten. Haar 1e goal voor Jodan Boys en een vroege voorsprong was binnen!

Daarna ging Jodan Boys verder waar het mee begonnen was, korte combinaties afgewisseld met mooie steekballen in de diepte. Na een onderschepping achterin door Rebekka, zette zij Carolien aan het werk op de rechterkant. Op snelheid haalde zij de achterlijn, maar wist haar vrijstaande teamgenoten voor de goal niet te bedienen na een goed blok van Sparta. In de tegenaanval gevolgd op de afgeslagen corner van Jodan Boys soleerde de Sparta-speelster behendig door de restverdediging. Gelukkig was daar nog Dekker die op randje 16 haar solo kon stoppen. Sparta kwam wat meer in de wedstrijd en creëerde dan ook meer kansen. Na balverlies op eigen helft, kon de speelster van Sparta 1 op 1 komen met keepster Ilse. Op het laatste moment was daar nog Dorien die met een fantastische sliding een grote kans kon voorkomen.

Na een half uur kon Jodan Boys weer wat meer in de wedstrijd komen. Carolien werd op rechts in stelling gebracht door Dorien, die het vanaf 20 meter probeerde. De uitgekomen keepster van Sparta kon redding brengen. Niet lang daarna werd Sparta een paar keer gevaarlijk. Na een combinatie over links, kwam een Sparta-speelster in balbezit rechts voor het doel. Zij schiet de bal in de korte hoek, maar Ilse weet haar ploeg op de been te houden met een mooie redding. Vlak daarna wordt een diepe bal verkeerde ingeschat door de verdediging van Jodan Boys waarna de Sparta-aanvalster het 1 tegen 1 duel met Rebekka aan kan gaan. De speelster van Sparta kiest echter voor een schot van 20 meter, welke door Ilse gepakt kan worden.De laatste kans van de 1e helft is voor Dorien. Renate verovert de bal rond de middenlijn na goed drukzetten. Zij geeft een crossbal op Dorien die met links op doel kan schieten. Helaas mist haar schot kracht en richting en kan de keepster vrij makkelijk redding brengen.

De tweede helft was minder kansrijk dan de eerste. Jodan Boys kwam niet verder dan een paar speldenprikjes. Na een uur spelen werden er een aantal wissels doorgevoerd. Elise, Dina, Isabella en Noa losten Dekker, Rebekka, Carolien en Hannelot af. Sparta kwam langzaam steeds meer in hun spel en drukte de defensie van Jodan Boys verder naar achter. In de 75e minuut wist Sparta gevaarlijk te worden met een vrije trap vanaf de zijkant. Deze werd naast gekopt. De laatste 10 minuten was het vooral strijden om de voorsprong vast te houden. Jodan Boys kon er nog een paar keer onder de druk van Sparta uitkomen, maar de keepster van Sparta stond steeds goed op haar post. In de laatste minuut van de wedstrijd kon het alle kanten op. Eerst kreeg Dina de bal op ruim 25 meter voor haar voeten, terwijl de keepster uit haar goal was. De bal stuiterde alleen net over de goal heen. Gelijk daarna kreeg Sparta een grote kans. De aanvalster werd weggestuurd door haar medespeelster en kwam vrij voor Ilse. Zij schoot met links hard op de paal.

Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap aan de Jodan Boys zijde. De eerste 3 punten van het seizoen zijn binnen en een mooie uitgangspositie om de bekerpoule te overleven. Over 2 weken staat de laatste wedstrijd van de beker op het programma tegen topklasser Ter Leede Vrouwen 1. Zij spelen al jaren op het hoogste amateurniveau van Nederland, dus een mooi moment om mee te meten.

Zaterdag 17 september 14.30Jodan Boys Vrouwen 1 – Ter Leede Vrouwen 1

Mocht  je nieuwsgierig zijn naar de rest van de foto’s je kan ze vinden via de link: https://myalbum.com/album/scw2xVdJk6QR