In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zaterdag wederom een nederlaag moeten slikken. In Heemskerk was ODIN’59 met 3-2 te sterk. Net als een week geleden stond Jodan Boys na negentig minuten met lege handen, al bood deze nederlaag meer perspectief dan het verlies tegen Nieuwenhoorn.

Jodan Boys ging in Noord Holland op zoek naar de eerste overwinning van het seizoen. De valse start in Gouda zorgde ervoor dat de ploeg van van Zoest op revanche uit was. ODIN’59 wist vorige week van Smitshoek te winnen  en had dus wat kleur op de wangen.

Jodan Boys had de beelden van ODIN’59 tegen Smitshoek goed bekeken en koos ervoor om met vijf verdedigers te spelen. Dit om de snelle aanvallers van ODIN’59 te neutraliseren. Heerkens, Bellahcen en Verhagen stonden helaas geblesseerd langs de lijn. Erik van Zoest had na de nederlaag zijn mannen voor gehouden dat ze vooral geloof moesten hebben. Dat woord stond in kapitalen boven de wedstrijdbespreking geschreven. Jodan Boys schoot goed uit de startblokken. Na vijf minuten schoot Rick Wils Jodan Boys al op voorsprong. De sterke spits zag mogelijkheden in een diepe bal. Met een aantal ODIN-verdedigers in zijn rug zette hij de sprint in, die wist hij te winnen. Uiteindelijk schoot Rick de bal onberispelijk binnen. Een heerlijk begin voor de Gouwenaren.

Snelle gelijkmaker

Lang kon Jodan Boys niet van de voorsprong genieten. Binnen twee minuten lag de gelijkmaker al achter Luuk Brand. Een voorzet van rechts werd niet goed verwerkt en kon van de linkerkant nog een keer worden voorgegeven. Een speler van ODIN’59 stond vogelvrij en knikte de gelijkmaker binnen.  Het verdere verloop van de eerste helft was redelijk saai. ODIN’59 had veel de bal en Jodan Boys hield tegen zonder dat ODIN’59 echt gevaarlijk werd.

Wederom in eigen doel

In de vijfendertigste minuut hielp Jodan Boys de tegenstander weer in het zadel. Een diepe bal werd door de Goudse verdediging niet goed verwerkt. Verkaik dacht de bal achteruit in de handen van Brand te koppen, maar die kwam uit zijn doel, waarop de bal met een boog in het eigen doel verdween. Een kolderiek moment en Jodan Boys keek weer tegen een achterstand aan. Net als vorige week een doelpunt door een eigen speler.

Goede tweede helft

Jodan Boys kwam als herboren uit de kleedkamer. Er werd afgesproken meer naar voren te spelen. Musaui die Akanioui had vervangen zorgde voor vuur in de wedstrijd. Na een klein kwartier spelen probeerde Hamdani het met een geplaatst schot, alleen de vingertoppen van de doelman konden redding brengen. Vijf minuten later was het wel raak. Een diepe bal van Rietveld werd door de ingevallen den Horder goed teruggelegd op Wils die zijn tweede van de middag binnenschoot. Jodan Boys had de wedstrijd weer in evenwicht gebracht en ging op zoek naar meer zou je denken. Niets is minder waar, nog voor de mensen twee keer met de ogen konden knipperen kwam ODIN’59 weer op voorsprong. Wederom zag de verdediging er niet sterk uit waardoor de spits van ODIN’59 zijn ploeg op 3-2 schoot.

Afgekeurde treffer

Wat een domper. Jodan Boys deed zichzelf echt tekort. ODIN’59 werd grote delen van de tweede helft teruggedrongen. Jodan Boys rechtte de rug en leek snel weer langszij te komen via Rick Wils. Een schitterende voorzet van Fahim vanaf de linkerkant werd door Wils binnengeschoten. Een hattrick! Echter de assistent-scheidsrechter was resoluut. De Driebuggenaar zou dit vanuit buitenspel positie hebben gedaan. Jodan Boys speelde vol op de aanval. ODIN’59 kreeg in de omschakeling nog een paar grote kansen, gescoord werd er niet meer. Afgaande op de tweede helft had Jodan Boys echt te weinig gekregen.

Volgende week De Dijk

Wat Jodan Boys deze wedstrijd heeft laten zien was hoopgevend. Rick Wils wist twee keer te scoren. Meer aanvallende impulsen dan vorige week. Laten we ons volgende week dan gaan belonen als we De Dijk in eigen huis ontvangen. Het zal moeilijk zat worden, maar met name de tweede helft biedt perspectief.

FORZA Jodan Boys