In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft zichzelf zaterdag geen goede dienst bewezen in de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Tegen promovendus Nieuwenhoorn was de Goudse ploeg tandeloos en moest het toestaan dat Nieuwenhoorn drie keer kon toeslaan. Een slechte ouverture voor de ploeg van Erik van Zoest.

Aan het beging van de competitie is het altijd de vraag hoe komen we uit de startblokken? Zo ook bij Jodan Boys. In de voorbereiding, waarin er niet veel werd gewonnen, maar waar hoger spelende teams wel vaak goed tegenstand werd geboden, was progressie te zien geweest. Hoe zou het tegen Nieuwenhoorn gaan?

Jan Broer

Voorafgaand aan de wedstrijd werd een indrukwekkende minuut stilte gehouden vanwege het overlijden van ons oudste lid Jan Broer.  Jodan Boys startte met Rick Wils en Stefan den Horder voorin, met daarachter Daan van Leeuwen. Akanioui en Bellahcen startten derhalve op de bank. In de eerste paar minuten werd het spelbeeld al vrij snel duidelijk. De ploeg van Biesheuvel liet Jodan Boys aan de bal en loerde op de omschakeling. Een spelletje dat de gevaarlijke spits  Dimitri Almeida Gomes goed lag.

Koppen tegen elkaar

Na vijf minuten spelen bracht Jodan Boys de bal voor vanaf de zijkant. Rick Wils probeerde de bal hard in te koppen, maar Frank Molendijk was eerder bij de bal, waardoor Wils hard met zijn hoofd tegen dat van Molendijk kwam. Een ongelukkige botsing, maar het zorgde er wel voor dat de verdediger tegen de vlakte ging. Het spel werd twintig minuten onderbroken. De opluchting was groot toen Molendijk zelf het veld af kon lopen.

Kansjes

Kort na de onderbreking kreeg Jodan Boys de eerste goede kans. Fahim Musaui stuurde met een schitterende dieptebal Daan van Leeuwen weg. Van Leeuwen zag keeper van de Wijngaart voor zijn doel staan en probeerde de bal over hem heen te lobben. Van de Wijngaart liet zich echter niet verassen en kon de bal gemakkelijk uit de lucht plukken. Ruim tien minuten later was het bijna den Horder die een voorzet vanaf de zijkant binnenkopte. Den Horder kopte echter naast, waar hij de bal misschien beter voor Wils had kunnen laten. Jodan Boys speelde in deze fase niet goed, lange ballen van achteruit waren slordig en leidden vaak tot balverlies. Nieuwenhoorn was ook nog niet gevaarlijk geweest.

Gelijk raak

Het eerste gevaar voor Nieuwenhoorn kwam uit een indraaiende hoekschop. Het leek erop dat Luuk Brand de bal zou pakken, maar hij ging onder de bal door waardoor de bal pardoes via het hoofd van Hamdani het doel in verdween. De eerste mogelijkheid van Nieuwenhoorn werd verzilverd door een speler van Jodan Boys, erg zuur.  Na deze treffer ging Nieuwenhoorn met meer vertrouwen spelen. Steeds vaker kwamen ze er gevaarlijk uit. Kort voor het rustsignaal kreeg Almeida Gomes zijn kans. Van de zijkant werd de bal hard voorgegeven en de spits kwam voor Dirk Rietveld en schoot de 2-0 binnen. Nieuwenhoorn bleek uiterst effectief.

Dubbele wissel

Jodan Boys ging met een 2-0 achterstand rusten. Erik van Zoest paste in de rust twee wissels toe. Amedi en van Leeuwen bleven achter in de kleedkamer. Mo Bellahcen en Akanioui kwamen in het veld. Jodan Boys begon beter aan het tweede gedeelte, maar zonder tot echt grote kansen te komen. Nieuwenhoorn gesteund door de voorsrpong, liet de bal aan Jodan Boys en vond dat allemaal wel best. Na een kwartier spelen leek Jodan Boys de aansluitingstreffer te scoren. Een goede combinatie met Wils zette den Horder vrij voor de keeper. De afronding van den Horder was echter niet zuiver genoeg. De bal verdween aan de verkeerde kant in het zijnet.

Geen Houdini act

Een kwartier voor tijd maakte Nieuwenhoorn aan alle hoop een einde. Uit een zeldzame tegenaanval scoorde Nieuwenhoorn de derde van de middag. Een Houdini act als tegen Sliedrecht in 2016 zat er vandaag niet in. Jodan Boys droop met een ruime nederlaag af. Een slecht begin van de competitie.

Schouders eronder en door

Maar niet getreurd er volgen nog negentwintig wedstrijden. Deze week gaan onze mannen weer hard aan het werk om aankomende zaterdag goed beslagen ten ijs te komen tegen ODIN’59. Dit zal wederom geen gemakkelijke klus worden. Maar onze boys gaan hun huid zo duur mogelijk verkopen in Heemskerk en wie weet welke stand er dan na negentig minuten op het scorebord staat. Koppen omhoog en met elkaar achter de ploeg. Tot volgende week in Heemskerk!

FORZA Jodan Boys