In Nieuws

Aankomende zaterdag is het zover. Een groots evenement op ons eigen sportcomplex. Maanden voorbereiding, veel vergaderingen en een hoop regelwerk, maar het is gelukt zaterdag vieren we op Sportpark Oosterwei Gouda 750. De Goudse voetbalclubs hebben de handen ineen geslagen om er een mooie dag van te maken.

We spraken erover met initiatiefnemer en Jodan Boy Karel van den Heuvel

Gouda 750.  Wat betekent Gouda voor jou?

Ik woon mijn hele leven al met veel plezier in Gouda. Ik kan geen rondje door ons prachtige centrum lopen zonder bekenden tegen te komen. De mooie ligging in het Groene Hart, de no-nonsense mentaliteit van de Gouwenaars en mijn grote vrienden- en kennissenkring in Gouda, maken dat ik hier waarschijnlijk nog lang zal blijven.

-Jij bent de initiatiefnemer van dit mooie evenement. Hoe ben je tot deze opzet gekomen?

Toen bij de lancering van het Fonds Gouda750 werd opgeroepen om ideeën aan te leveren, dacht ik direct aan een groot voetbalevenement dat de verenigingsgrenzen overstijgt. Er komen niet vaak Betaald Voetbalclubs naar Gouda, dus het leek me mooi om met een gemengd Gouds team tegen een BVO te spelen. Vervolgens ben ik links en rechts gaan toetsen of er ook bij andere verenigingen draagvlak zou zijn voor een dergelijk initiatief. Die reacties waren zo positief, dat ik besloot om er echt werk van te gaan maken. Om het evenement meer body te geven, besloten we een lage seniorentoernooi en een groot feest toe te voegen aan het programma.

– Een Goudse selectie dat is een tijd geleden dat we dat gezien hebben! Kun je na de trainingen die geweest zijn al zeggen dat de jongens een team zijn?

Het is mooi om te zien hoe de groep in korte tijd naar elkaar toe groeit. Voorafgaand aan de eerste training zag je dat spelers van dezelfde club elkaar vooral opzochten om een balletje over te tikken of een rondo te doen. Na afloop van de tweede training zaten we met een vrij grote groep nog een drankje te doen en toen zat iedereen kriskras door elkaar als volwaardige teamgenoten. Ik verwacht dus zeker dat er op 2 juli een hecht collectief staat.

– Hoe leuk is het dat in de weken voorafgaand aan de wedstrijd De Goudse Verzekeringen weer hoofdsponsor van Sparta wordt?

Dat is fantastisch. Ik heb zelf aan het begin van mijn werkzame carrière 8 jaar bij De Goudse gewerkt. Een prachtig familiebedrijf. We zijn er trots op dat de naam van De Goudse niet alleen op het shirt van Sparta prijkt op 2 juli, maar ook op de rug van het shirt van het Gouds Sterrenteam.

– Het wordt een dag vullend evenement.  Hoeveel vrijwilligers werken wel niet mee?

Als ik me niet vergis, zijn er al 70 vrijwilligers om alle horecadiensten in te vullen, tel daar de toernooicommissie, begeleiding van het Gouds Sterrenteam, de op- en afbouwploeg, de stewards en de vrijwilligers van Stichting Kans tegen Kanker bij op en we gaan dik over de 100 vrijwilligers heen. Via deze weg alvast enorm veel dank aan iedereen die een bijdrage levert.

Zaterdag is het zover! Waar kijk jij nou het meest naar uit?

Ik hoop dat alle puzzelstukjes op de juiste manier in elkaar vallen zaterdag en dat ik iedereen zie genieten. Ik heb alle voorbereidingsuren in de avonden en weekenden van de afgelopen 2 jaar niet geteld, maar ik denk dat dat er inmiddels meer dan 1.000 zijn. Als iedereen geniet, dan was dat het zeker waard.

– Hoeveel toeschouwers verwacht je zaterdag? Het precieze aantal durf ik nog niet te zeggen. Ik rekende in de voorbereidingen op 1.000 – 1.500 toeschouwers. Op basis van de voorverkoop gaan we dat aantal zeker halen en misschien zelfs nog wel overtreffen.

– Waarom moeten de Gouwenaars die nog geen ticket gekocht hebben nog snel een ticket bestellen?

Ik verwacht dat het een dag wordt waar mensen nog lang over gaan napraten, dus dit wil je niet missen. Bovendien wordt er op verschillende manieren geld ingezameld voor de Stichting Kans tegen Kanker, zo gaat er o.a. een percentage van de baromzet naar dit Goudse goede doel.

– Je hebt er heel veel tijd in gestoken de afgelopen maanden. Wat ga je maandag 4 juli als het achter de rug is doen?

Een beetje bijkomen hoop ik. Dit project heb ik gedraaid naast al mijn andere drukke werkzaamheden. Ik kan me de laatste avond dat ik rustig thuis op de bank zat niet meer herinneren. Maar mezelf kennende duurt het vast niet lang voor ik me weer vastbijt in een volgende uitdaging.

 

Als je nog niet overtuigd was om zaterdag te komen dan ben je dat nu wel! Het belooft een schitterende dag te worden! Tot zaterdag!

FORZA GOUDA

BESTEL HIER JE TICKET