In Nieuws, Nieuws Sponsorcommissie
Dit was echt weer een leuke avond uit voor de aanwezige JB’ers. Liever gezegd…een Topavond!!
Met ca. 75 personen waren we getuige van een prachtige voorstelling geregisseerd door onze sponsor “De Theaterbakkerheij”.
Goudse problematiek
Het stuk bracht de problematiek van de stad Gouda in haar strijd tegen het dalen en stijgen van het grondwater in beeld. Voorstanders voor daling van het waterpeil bestreden voorstanders van stijging waterpeil. Hiertussen moest de besluiteloze gemeenteraad manoeuvreren. Gemanipuleerd door een op eigen gewin beluste en corrupte wethouder van Economische zaken en onder druk gezet door een groep “vrije geesten” die het water als een kans zagen.
Alles erop en eraan
Dit alles opgevoerd door een uit 60 personen bestaande cast in de open lucht op een kunstig gefabriceerd podium tegenover een met 600 personen zeer goed gevulde tribune. Niet geheel onbelangrijk…het was een prachtige zonnige avond waarbij de temperatuur lang aangenaam bleef. Alles werd uit de kast gehaald; Voorbij razende motoren en snelle wagens, een bus met een ME peleton, een shovel en een brandweerauto uit 1928. Naast o.m. een spetterend optreden van een drag Queen droegen ook de Goudse iconen Coornhert en Erasmus bij aan dit zeer interactieve spektakel.
Must see
De ontvangst was prima geregeld. Voor Jodan Boys was er een aparte ruimte op het terrein gereserveerd met consumpties voor en tijdens de pauze. Ook een bittergarnituur voor de gasten ontbrak niet.
Na afloop was vrijwel iedereen enthousiast en kunnen we terugzien op een mooie theaterervaring!
De thuisblijvers hadden ongelijk. Voor elke rechtgeaarde Gouwenaar is dit echt een “Must See” !
Namens de Sponsorcommissie Cvv De Jodan Boys,
Cor Starreveld