Afgelopen zaterdag hadden we eigenlijk deze wedstrijd moeten spelen, maar DSVP kon niet genoeg dames charteren en vroeg om uitstel. Daarom werd er afgelopen dinsdagavond, 31 mei, om 20.15u thuis afgetrapt tegen DSVP.

De dames uit Pijnacker kwamen met een veel jonger elftal richting Gouda dan waar we tegen gespeeld hadden in de uitwedstrijd. Maar niet alleen DSVP kwam met een ander elftal, ook onze eigen dames hadden meiden uit de MO-19 opgetrommeld om ons te komen versterken. We kampen helaas met wat gebleseerden en zieken. Maar dankzij de meiden uit de MO-19 konden we toch een volwaardig elftal creëren.

Om 20.15u werd er dan uiteindelijk afgetrapt en het begin was uitermate slordig. Waar we normaal altijd wel leuke avondwedstrijden spelen, was dat vanavond wel anders. Jodan Boys kreeg het niet voor elkaar om het eigen spel te spelen. Daardoor kon DSVP goed weerstand bieden.

Zowel Jodan Boys als DSVP kwamen in de eerste 20 minuten niet echt tot grote kansen. Na ca 30 minuten kreeg Ghizlan vanaf rechts een goede dieptebal maar schoot net naast het doel. Niet veel later werden we nog gevaarlijk vanuit en corner, maar ook deze mocht er nog niet in.

Na ca 35 minuten spelen werd Renate net buiten de 16-meter omver gelopen en kregen we een vrije trap mee. Baje ging achter de bal staan en schoot deze hard op de lat, de rebound werd net aan door DSVP weggewerkt voordat Dorien gevaarlijk kon worden.

Jodan Boys bleef het proberen, maar het tempo was niet hoog genoeg waardoor ze niet goed door de compacte laatste linie van DSVP heen konden komen.

Ook onze eigen verdediging stond z’n mannetje, waar Demi een uitstekende vervanger was van Rebekka en mede daardoor Daniëlle, op 1 of 2 uitbraken van DSVP na, de eerste helft weinig in actie hoefde te komen. Behalve een flinke tropische plensbui, gebeurde er verder vrij weinig op het veld.

In de 42ste minuut was het weer raak, wederom werd Renate onderuitgehaald vlak buiten de 16-meter. Weer was dit een mooie plek voor Baje om het met haar linker nogmaals te proberen. En dit keer met meer succes! Ze krulde de bal namelijk prachtig in de verre bovenhoek! En zo stond dan vlak voor rust eindelijk de 1-0 op het bord.

DSVP mocht uiteraard toen de aftrap nemen en onze dames gingen meteen vol druk vooruit. Dit met resultaat. Renate kon door het snelle drukzetten de bal onderscheppen, Dorien was ook meteen vol meegesprint naar voren en kreeg de bal van Renate perfect in de loop mee. Dorien schoot diagonaal in de verre hoek, en zo stond het binnen een minuut al 2-0! Dit was een lekkere en welkome voorsprong zo vlak voor rust.

Aan het begin van de 2e helft is er 2x gewisseld aan de kant van Jodan Boys, Elise en Meike zijn in het veld gekomen voor Sterre en Ghizlan.

Onze dames probeerden goed druk te blijven zetten op de laatste linie van DSVP, dat ook gewisseld had in de rust. Zo was er bij DSVP voorin een erg snelle meid in het veld gekomen en daar moest Jodan Boys scherp blijven. Volle bak druk zetten, maar toch ook iets achterom kijken of alles en iedereen gedekt staat. Jodan Boys creeërde zo af en toe wat kansen, onder andere kwam Famke vanaf links een keer goed door en stuitte maar net op de keeper.

Ook stoomde Elise via rechts een keer goed op, maar kon ze net niet haar zus Renate bereiken met de voorzet. Later kon Renate nog wel via rechts goed de achterlijn halen en Baje die mee was gekomen in de 16-meter bereiken, maar die kon de voet niet lekker achter de bal krijgen waardoor deze hoog over ging.

In de tussentijd is ook DSVP steeds meer aan het jagen op de 2-1, want de genadeklap viel maar niet. In de 70ste minuut was het dan uiteindelijk toch raak voor DSVP. Een diepe lange bal op de snelle spits die zo 1 op 1 met Daniëlle kon komen. Helaas was Daniëlle kansloos en scoorde DSVP de 2-1.

Ze roken dat er kansen waren op de gelijkmaker en bleven gevaarlijk de lange bal spelen. In de 75ste minuut is Marije voor Linquenda in het veld gekomen en nog weer 5 minuten later zijn Ghizlan en Kathy er in gekomen voor Dekker en Daniëlle. Kathy zou eigenlijk afgelopen zaterdag gekeept hebben omdat Daniëlle met vakantie was, maar doordat de wedstrijd vanavond gespeeld werd, was Daniëlle weer present. Desondanks mocht Kathy toch haar eerste minuten in de hoofdmacht van onze vrouwen maken!

De laatste 10 minuten bleef het spannend. Jodan Boys werd zo af en toe nog gevaarlijk, maar ook DSVP bleef kansjes creëren. Kathy heeft niet echt hoeven redden, maar dit was ook te danken aan het steady verdedigen. Toen uiteindelijk na ca 99 minuten spelen de scheidsrechter floot voor het eindsignaal waren we zowel opgelucht als blij dat we de 2-1 winst over de streep hebben getrokken. Wederom geen spetterend optreden, maar wel weer de 3 punten!

Op naar zaterdag, ARC Vr1 – Jodan Boys Vr1 om 11u; de laatste wedstrijd van dit seizoen!