In Nieuws, Nieuws Jodan Boys 1

Jodan Boys heeft dinsdag een belangrijk punt behaald tegen Zwaluwen uit Vlaardingen. Al zag het er in de eerste helft  naar uit dat een resultaat halen lastig zou worden, helemaal toen Joey Vergunst na een klein half uur met een rode kaart mocht inrukken. Een kwartier voor tijd opende Zwaluwen de score. Jodan Boys toonde voor de zoveelste keer veerkracht en Yassire Hamdani schoot vijf minuten voor tijd de gelijkmaker op het scorebord. 

Zwaluwen speelde zich vorige week definitief veilig en kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie. Waar veel ploegen het dan in de resterende wedstrijden rustiger aan gaan doen om niet tegen blessures of kaarten aan te lopen was dit bij Zwaluwen niet het geval. De Vlaardingers opende erg sterk, ze waren fel, wisten elkaar goed te vinden en wonnen elke tweede bal. Jodan Boys stelde hier weinig tegenover.

Rode kaart

Na 28 minuten verschenen donkere wolken boven sportpark Oosterwei. Joey Vergunst trok aan de noodrem hij haalde een doorgebroken speler onderuit. Vergunst kreeg de rode kaart voorgeschoteld en kon inrukken. Jodan Boys met tien tegen elf van Zwaluwen. Gek genoeg ging Jodan Boys na die rode kaart beter spelen. Er ging een knop om in de hoofden van de Gouwenaars.

Kansen

In de tweede helft kwamen den Horder en el Kandoussi in het veld voor Harteloh en Kevin Quint. Met name het inbrengen van Stefan zorgde voor een impuls die het team nodig had. Den Horder sleurde, trok en was goed aan de bal. Nadat Zwaluwen in de tweede helft de eerste kans kreeg om de score te openen, was het na achtenvijftig minuten den Horder die Akanioui vrij voor de keeper zette. Normaal gesproken weet Adil raad met dit soort buitenkansjes, maar helaas was de goede keeper van Zwaluwen Boy de Jong sterker in dit één tegen één duel. Een minuut later  een identieke kans voor Akanioui helaas geen doelpunt.

Veerkracht

Een kwartier voor tijd leek het toch nog mis te gaan voor Jodan Boys. Eric Fortes besloot van grote afstand uit te halen op het doel van Jodan Boys. De bal verdween snoeihard achter de goed keepende Timmers. Het mag gezegd het was beauty. Zonde Jodan Boys leek te kunnen fluiten naar het belangrijke punt. Van Steensel stuurde Heerkens de spits in en de ballen werden van de zijkanten voor gegeven op de kopsterke Roald. In de vierentachtigste minuut kreeg Jodan Boys de beloning voor het harde werken. Boy de Jong verwerkte een bal niet goed en Hamdani schoot de bal met een atletische beweging in het doel van Zwaluwen.

Een minuut voor tijd leek Jodan Boys er nog met de winst vandoor te gaan. El Kandoussi ging alleen op de keeper af. Hij besloot zelf te schieten en zag Fahim over het hoofd die helemaal vrij stond op de doellijn. Helaas ging de bal net naast.

Belangrijk punt

Na negentig minuten floot de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd. Jodan Boys staat nu negen punten voor op DUNO en Spijkenisse die op een p/d plek staan. Beide ploegen moeten nog drie wedstrijden spelen en hebben een minder doelsaldo. Daarnaast staat op Hemelvaartsdag DHSC – DUNO en Scherpenzeel – Spijkenisse op het programma. Officieel is Jodan Boys nog niet veilig, maar er is dinsdagavond wel een reuze stap richting handhaving gezet.