Zaterdag 21 mei stond voor de vrouwen van Jodan Boys een uitwedstrijd op het programma, dit keer tegen FC Maense VR1 uit Rotterdam. Ook al is het kampioenschap reeds binnen gehaald, de ploeg van Jeroen was van plan om met drie punten weer naar Gouda terug te reizen.

Om 14.00 uur werd afgetrapt op Sportpark Nieuw Vreelust. De wedstrijd begon gelijkwaardig, zonder dat echt grote kansen werden gecreëerd. FC Maense probeerde druk te zetten op de verdediging van Jodan Boys en moest het hebben van hun fysieke duelkracht, maar de ploeg uit Gouda gaf goed weerstand en wist bij vlagen de vrije man te vinden. Helaas ontbrak het aan scherpte in de eindfase en verloren de dames geregeld onnodig de bal.

Wanneer het baltempo echter omhoog werd gegooid, had FC Maense zichtbaar moeite om compact te blijven verdedigen. Zo ontstond na een goede dieptebal van Dorien een mogelijkheid voor Renate die het strafschopgebied naderde. Echter, kon zij niet volledig uithalen en werd zij gehinderd door een verdedigster van Maense. De scheidsrechter, die vandaag maar ook alle vorige ontmoetingen zeker niet in het voordeel van de Goudse ploeg floot, zag er niets in. Niet veel later kreeg Renate nog een mogelijkheid om te scoren. Zij haalde hard uit vanaf de 16 meter, maar een verdedigster van FC Maense blokte de bal met haar handen. Ook hierin zag de scheidsrechter niets en gaf geen penalty.

Niet veel later floot de scheidsrechter aan de andere kant van het veld wel voor een penalty. Na een lange bal door de as van het veld, stormde de rechtsbuiten van FC Maense op Daniëlle af. Zij wist de bal van haar voet weg te snoepen, maar kwam hard in botsing met de aanvalster. Hoewel de ploeg uit Gouda vond dat de overtreding op de keepster werd gemaakt, floot de scheids in het voordeel van het thuisteam. Nadat Daniëlle opgekrabbeld was, werd de strafschop genomen. Echter, schoot de aanvalster van FC Maense mis, waardoor het nog steeds 0-0 stond.

Aan het einde van de eerste helft, ontstonden twee grote mogelijkheden voor Jodan Boys om op voorsprong te komen. Na een lange bal van Rebekka kwam Carolien één op één te staan met de keepster van FC Maense. Ze dribbelde voorbij haar en had de bal voor het inschieten, maar koos ervoor om de bal terug te kappen. Famke en Renate waren meegelopen, maar Carolien besliste om zelf te schieten. Helaas vloog haar poging net langs de verkeerde kant van de paal.

De andere mogelijkheid was opnieuw voor Carolien na een diepte pass van Dorien. Ook nu schoot zij jammer genoeg rakelings langs de paal. De keepster was te laat en botste hard tegen Carolien op, die als gevolg geblesseerd het veld moest verlaten. Baje was haar vervangster. Niet veel later floot de scheidsrechter voor de rust. Stand: 0-0.

Tweede helft moest Jodan Boys aan de bak. Het bleef een lange tijd gelijk opgaan. Er waren een aantal kansen gecreëerd maar deze mochten helaas het net niet kussen. Zo schoot Renate met een afstandsschot op de paal en wist ook Famke uit een voorzet de paal te raken. Rond de 60e minuut dribbelde Hannelot richting het 16-meter gebied, deed een van haar trucjes en schoot de bal buiten de 16 met haar linkerbeen in de rechter hoek. Jodan Boys kwam op 1-0 voorsprong en dit smaakte natuurlijk naar meer.

Ook FC Maense werd een aantal keer gevaarlijk, met ook twee pogingen op de lat. Daarnaast redde Daniëlle nog een keer knap een één op één situatie. In de 77e minuut werd Famke gewisseld voor Noa, die met de rest van de aanvalsters van de ploeg uit Gouda veel kansen creëerden, maar deze kansen bleven er maar niet in gaan. Zo kopte Baje een knappe bal richting de rechter hoek, maar de lange keepster van FC Maense wist deze te pakken. De 90 minuten plus blessure tijd waren inmiddels verstreken, maar de scheidsrechter besloot nog 9 minuten door te laten spelen. Hierdoor bleef FC Maense geloven in een doelpunt en dit gebeurde dan ook… In de 99e minuut werd een bal voorgegeven, het was wat rommelig achterin waardoor de bal moeilijk te vinden was. Rebekka wilde met een sliding nog herstellen, maar de bal rolde dan via een speelster van FC Maense in de hoek van de goal. Dat betekende 1-1. Direct na de goal klonk het eindsignaal. Eindstand 1-1.

Helaas geen drie punten mee naar Gouda dit keer. Volgende week staat een thuis wedstrijd voor dames 1 op het programma. Om 15.00 uur wordt afgetrapt tegen DSVP. Tot dan!